• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    a co je mi vubec do nazoru nejakyho Urbana?
    ANAIS
    ANAIS --- ---
    vim ze tohle uz tu bylo tisickrat, ale mne to uz potisicty nastvalo:) - z toho clanku ze bem zvazuje prestavbu kongresaku: "Jsem přesvědčen, že návrh Jana Kaplického je zajímavý, na Letnou se ale nehodí," prohlásil primátor Bém. Ani místopředsedovi ČSSD Milanu Urbanovi by se Kaplického chobotnice na Letné nelíbila.

    co to je za argument ze se jim to tam nelibi?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Když už jsme u toho rozhovoru s Pecinou - kdo je "Hana Kratochvílová"? Pokud jsem si mohl povšimnout, prudí u každého rozhovoru s kýmkoli ohledně blobu, píše do HN a vůbec působí dojmem, že je to pro ni málem vendetta.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: to je jeden z neblokovaných článků... stáří nerozhoduje.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: jinak, Ježek a další lidé v "epicentru" tuší velmi dobře, o co jde... ale některé věci se dost těžko prokazují (když i ty, na které existují důkazy typu "černé na bílém", jak je tomu v případě pozemku, jsou již více než rok ignorovány).

    a druhým zmiňovaným nebyl Lukeš, nýbrž Vávra
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: ne, nejsou to důvody estetické. je to směs osobních důvodů knížáka a klause a, řekněme, spekulativních důvodů magistrátu
    VANEK
    VANEK --- ---
    Online mají akorát starší http://glosy.respekt.cz/Saboteri-pod-blobem.html

    WITTGENSTEIN: Možná, můžou si to občas dovolit - k čemu jest Bémovi a inženýrům z maloměsta nějaká národní knihovna? Ale nejsou v zákulisí tradiční procenta betonové lobby, která (ještě) dost neošéfovali? (Viz historka o Třeštíkové a wotsisname.)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jo, napsal to velmi trefně. Podle Švehly ani lidé v epicentru (jako Ježek nebo tuším Lukeš) netuší, proč vlastně dochází ke všem těmhle obstrukcím. Pak abychom se v tom vyznali my :)

    BTW, je možné, že ODS to blokuje z důvodů čistě estetických?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    V dnešním Respektu, str. 11, krátké zamyšlení Marka Švehly nazvané Lekce chobotnice, podtitul: Pavel Bém míří vysoko, v praxi se ale předvádí jako mistr v uhýbání před odpovědností...

    na novinových stáncích ;oD
    JORERU
    JORERU --- ---
    Topolánek: Tipuji, že Kaplického knihovna nebude

    Praha - Premiér Mirek Topolánek přidal svůj hlas k těm, kteří tvrdí, že Kaplického budova nové Národní knihovny v Praze na Letné stát nebude.

    V anketě pořadu České televize 168 na přímou otázku - bude se stavět knihovna podle Kaplického řekl: "Můj tip? Osobně se domnívám, podle toho, co všechno o tom vím, že nikoli."

    Podobně se vyjádřili také oba lídři levicových stran Vojtěch Filip a Jiří Paroubek.

    Dosud nejvyšším úředníkem státu, který v médiích řekl, že Kaplického návrh nebude realizován, byl předseda antimonopolního úřadu Martin Pecina.

    Ten televizi svůj názor zopakoval: "Stavět se nebude, byť z pohledu zadávání veřejných zakázek nic nebrání tomu, aby práce (na Kaplického knihově) už začaly."

    Pecinův úřad už se k soutěži, která byla vypsána na projekt knihovny a kterou kritizují především neúspěšní soupěři Kaplického, vyjádřil už dvakrát. Třetí podnět mu poslal náměstek ministra kultury František Mikeš a Pecina oficiálně na něj zatím neodpověděl.

    O tom, zda se bude či nebude kaplického knihovna stavět, rozhodne pražský magistrát. Vláda by však na stavbu, která bude stát několik miliard korun, s největší pravděpodobností musela dát peníze.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BETSABE: Z diskuse na LN, velmi případná poznámka:
    doporučuji zbourat odporný Nuselský most a postavit tam skluzavku. Dále zbourat odpornou budovu, kterou za kačku užívá Svobodná Evropa, a postavit tam budovu ÚV ODS. Kvůli národní knihovně by se hodilo zasypat odporné Metro a knihy vyrovnávat podél na nástupištích. Blbosti se meze nekladou.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SANDIS: no to potěš prdel - už takhle mám co dělat, abych pocvhopil knížákovy myšlenkvý postupy.
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    BETSABE: great idea :D Podle me by mel konecne zacit s LSD... jinak Knizak nic kloudneho nevymysli :/
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Bože, už i tady...
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    haha, tak tohle me pobavilo:
    Do polemik se tento týden vložil i generální ředitel Národní galerie v Praze Milan Knížák, který se osobně domnívá, že by nová NK mohla být v budově Kongresového centra v Praze.
    DHAA
    DHAA --- ---
    ANAIS
    ANAIS --- ---
    jak je v tom clanku hned na zacatku napsany "návrháře Kaplického", to si clovek predstavi spis nejakyho modniho navrhare nez architekta:)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MISON: mno jo, jenže aby to mělo nějakej reálnej dopad, tak bys musel vyhodit do luftu magistrát v okamžiku zasedání městský rady. Což je sice zajímavej nápad, ale obtížně realizovatelnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam