• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: ?? Telefonni seznam??
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Ano...opravdu jsem myslel plášť a je mi jedno, jestli bude z plastu nebo hliniku.... Mas na mysli tohle: "Nová budova NK bude moderním multifunkčním prostorem, který nabídne všem návštěvníkům možnost setkat se v příjemném prostředí s kolegy či přáteli nebo navštívit některou z kulturních akcí."...nebo to kolecko? O tom, ze to bude pasivni budova slysim poprve...ale asi jsem se malo zajimal o tyhle konstrukcni zalezitosti, uznavam. Tady o tom nic: http://www.nkp.cz/files/tz_soutez_budova.doc a kdyz si projizdim tu jejich stranku z dokumenty, vlastne nevim, kde bych mel informace o vnitrni uprave hledat http://www.nkp.cz/novabudova/novabudova_dokumenty.htm
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    SHAGA: (což nic nemění na tom zbytku, abych předešel případný zbytečným tahanicím, stran knihovny zastávám pozice shodné s jessie)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JESSIEATREIDES: Myslím že mluvil o plášti, to je ta absence diakritiky.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: plášť je z hliníkových dlaždic, ty ťunťo... a nejde jen o robotický systém, ale o tom, jak by to tam bylo uspořádané, jak by vypadaly studovny, pracoviště a tak dál. že to měla být první státem financovaná pasivní budova takového rozsahu (to na margo toho, jak se psalo, kolik energie to sežere) a podobně. zkrátka a dobře několik, pro intelektuální magazín zcela nezajímavých témat. chápu.

    za budovou jste stáli natolik, že jeden ze stálých redaktorů si i po dvou letech tahanic stále myslí, že plášť je z plastu.

    budu se opakovat, ale ISTENEM!
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Plášť...ja si prilis nevybavuju, ze by se v tom projektu nekde mluvilo o necem jinem, nez o robotickem systemu. A co o tom proboha psat? To je spis do specializovaneho knihovnickeho casopisu. Lidi zkratka moc nezajima, co se deje v televizi (pristroji), pocitaci nebo jak se k nim dostane kniha, kterou potrebujou. A navic, jak uz jsem rikal, my jsme rozhodne za budovou stali, jen jsme byli trochu skepticti k tomu, ze opravdu bude stat. A porad si myslim, ze Klementinum + Hostivar neni optimalni reseni...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: a proč se o tom nemluvilo? že o tom nemluvilo mf dnes, chápu, ale proč o tom nemluvila například A2? Je pro ní uspořádání knihovny nezajímavým tématem?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: plast? v interiérech? nebo kde?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: To je takova vize ten sliz :-) A pokud jde o infantilitu, opravdu jde predevsim o ten plast, ktery by se vyjimal ve smouli vesnici...k vnitrnimu usporadani nic nemam, i kdyz se o tom zas tak nikdy nemluvilo...vyjma robotickeho systemu. Zkratka na to nekoukam tak radikalni optikou, jako ty....a nikdy sem se nepovazoval za absolutniho stoupence te nove budovy, jak byla naplanovana...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: ty považuješ větu: tak nám ten blob pomalu praská a po jeho slizu nebude za chvíli ani památky - za podporu knihovny? víš o tom hovno, jako většina lidí, co o tom měla ambici psát.

    istenem!!! (překlad najdeš v maďarsko-českém slovníku).
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: a jsme u jádra problému. na základě čeho považuješ ten návrh infantilní? vycházíš z koncepce pláště nebo vnitřního uspořádání knihovny?

    Vlastimil Ježek vydupal spoustu věcí ze země i za cenu toho, že si mnohokrát musel podat ruku s lidmi, kterým by za normálních okolností nikdy ruku nepodal (parafrázuji jeho vlastní slova). Zaslouží respekt, ale - jak v této zemi bývá zvykem - na jeho hlavu serou i lidé, kteří kdyby byli skutečně tak chytří, jak se snaží vypadat, neřekli by o něm jediného špatného slova (místo nekonečných a ničím konkrétním nepodložených pomluv).
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Nicmene, tohle jsem napriklad psal 17. 10. 2007 a myslim, ze se ukazalo, ze to nebylo tak daleko od pravdy: Tak nám ten blob pomalu praská a po jeho slizu nebude za chvíli ani památky. Vláda si zřejmě uvědomila, že na novou budovu Národní knihovny nejsou peníze, a tak skrze svou pražskou filiálku minulý týden vypustila první zprávu: Národní knihovna na Letné nebude. A asi nás čekají další. Třeba že knihovna nebude vůbec, protože projekt jinde než na Letné nemá smysl. Vždyť nakonec, za dva roky bude dostavěna Národní technická knihovna a část Klementina se uvolní. A kdyby to nestačilo, stojí v Praze několik nefunkčních industriálních budov, které by se daly předělat na depozitář. Nová budova Národní knihovny prostě byla jen mediálně nafouknutou bublinou, která nám měla ukázat, jak máme osvícené politické představitele. Teď z ní stačí udělat bublinu mýdlovou a nastavit špendlík. Představa posloužila, přichází realita – a za sto let bude ve stále stejné budově možná uspořádána výstava o tom, jak smělé měli předkové plány. A na Letné se mezitím bude hrát fotbal na Národním fotbalovém stadionu. Koho v tu dobu budou zajímat knížky?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Mas pocit, ze byla laxni? Ja osobne povazuji ten architektonicky navrh za infantilni, ale proc ne, i doba je takova. Rozhodne si ale myslim, ze by knihovna mela mit novou budovu a rekl bych, ze jsme v tomto ohledu v A2ce delali/psali co slo. Nikdy jsme ale nebyli stoupenci V. Jezka (pro mne predstavuje jakysi univerzalni manazerismus) a proto jsme mozna nebyli zas tak radikalni a jednostranni, co se toho boje tyce...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: proč byla zrovna ta část intelektuální veřejnosti, která měla mít na knihovně eminentní zájem, natolik laxní? (včetně, ne však výhradně A2)?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: všechno víme dříve, navíc z první ruky, přímo od hazuky ;o)))

    a knihovna bude. postaví ji paroubek jako symbol drtivého vítězství socialismu. smůla.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Sem s ni...jinac, rozhovor uz za mnou a s zadnou novou knihovnou nepocitejte..."hledaj se novy prostory" myslim mluvi za vse...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: peprnou otázku bych měla na redakci A2, ale to tě asi nezajímá...
    BONGMAN
    BONGMAN --- ---
    "Slavní blbci" aneb jak MČČ opět ukázal svou velikost světu. Mohli jsme mít... nemáme
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=625052
    BONGMAN
    BONGMAN --- ---
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Ve stredu du na rozhovor s Hazukou, tak kdybyste nekdo mel nejakou peprnou otazku, sem s ni!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam