• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MISON: dotyčný nechce argumentovat, přišel se pobavit.
    MISON
    MISON --- ---
    JESSIEATREIDES: pockej, chtel sem si s tim mistrem zaflejmovat.. treba z neho casem vypadne i nejakej argument. nebo je to strasne slavnej architekt, kterej se schovava na internetu za nejakyho pablba se sprejem. treba mu Kaplickej nesaha ani po kotniky. co my vime :O

    ...

    nevim proc se lidi nemuzou chovat slusne a jednoduse rict, ze se jim neco nelibi. misto toho melou drzkou a samy si ve svym zivote sahnou leda na to hovno.

    that's all folks.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MISON: já bych tu vyfetlou ještěří hlavu příliš neřešila... stejně nemůže reagovat.
    MISON
    MISON --- ---
    KOMATSU: uctyhodny plan. nicmene s jednou malou vadou. realita je takova, ze vy budete jenom parek zasranejch sprejeru a pan Kaplicky je a vzdycky bude umelcem (alespon porovnanim s vama). have fun.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Lidi, lidi. Co vám to dali do bramborového salátu, že po Vánocích klesá úroveň diskusních fór úměrně s jeho zvýšenou spotřebou.

    Na jednom nejmenovaném serveru, jmenuje se jako taková jedna ryba, je fórum týkající se filmů Christophera Nolana. Je tam série příspěvků z března loňského roku(!), ve které se autor naprosto seriózně snaží rozmotat Memento (2001). Doufal jsem, že je to výjimka, ale vypadá to, že přes zabití tématu ze strany magistrátu to tu ještě nějakou dobu budeme muset vydržet. Stejně jako po osmi letech od "televizní krize" občas vyštěkne někdo reagující na cokoli okolo ČT výkřik "no tak si vem spacák" a najdou se i tací, co jsou po devatenácti letech schopní dělat si legraci z Havla kvůli krátkým kalhotám...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KOMATSU: ano a na některé kokoty jenom read only. takže prosím.
    HARALD
    HARALD --- ---
    KOMATSU: idiocie a ironie jsou odlišné věci a ty si je pleteš
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    CATT: Ale kdeže frustrace a kdeže slabošská. Holt na některý ptáčky platí pouze ironie a cynismus...
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    SANDIS: Já si myslím, že výraz kni-hovno je pro tuto stavbu naprosto adekvátní. Časy se holt mění a z knihoven se stávají kni-hovna.
    Nicméně přesto se nemohu dočkat, až bude projekt realizován, první co totiž udělám bude, že vezmu pár kámošů, koupíme si růžový spreje, počkáme si v noci v jednom křovisku a po celém obvodě vystříkáme nápis: PANE KAPLICKÝ MY JSME TAKY UMĚLCI! Pak teprve tu stavbu budu uznávat jako funkční - totiž plochu pro volné, velmi volné umění.
    Ó jsem tak zpátečnický... omlouvám se... zelenofialové budoucnosti vpřed!
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    KOMATSU: toto není kvalitní názor :))
    CATT
    CATT --- ---
    KOMATSU: Idnes je jinde, kamaráde - tam můžeš svou slabošskou frustraci vyjádřit zcela anonymně. Dobrý den.
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    Odborná debata? O nové národní knihovně? Jak jednoduché! Kaplický může poslat to svoje zelený knihovno rovnou do pr**** kam taky patří.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: a ty víš, kolik by nová budova stála? bez vypracování projektové dokumentace? smekám...


    VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY



    USNESENÍ

    VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
    ze dne 7. června 2006 č. 717

    o zajištění finančních prostředků na přípravu a realizaci výstavby
    nového objektu Národní knihovny České republiky a rekonstrukci
    Národního muzea v letech 2006 až 2011


    V l á d a

    I. b e r e n a v ě d o m í informace o zajištění finančních prostředků na přípravu a realizaci výstavby nového objektu Národní knihovny České republiky a rekonstrukci Národního muzea v letech 2006 až 2011, obsažené v části II materiálu č.j. 920/06;

    II. s c h v a l u j e zajištění finančních prostředků v letech 2006 až 2011 na jednotlivé akce podle bodu I tohoto usnesení v celkové výši 2 mld. Kč tak, jak je uvedeno v příloze tohoto usnesení;

    III. u k l á d á

    1. 1. místopředsedovi vlády a ministru financí převést finanční prostředky do rozpočtové kapitoly Ministerstva kultury tak, jak je uvedeno v bodě II tohoto usnesení,

    2. ministru kultury zabezpečit realizaci jednotlivých akcí podle bodu II tohoto usnesení.


    Provedou:
    1. místopředseda vlády a
    ministr financí,
    ministr kultury

    Předseda vlády

    Ing. Jiří P a r o u b e k , v. r.




    http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=usneseni.htm

    http://www.nkp.cz/images/579usneseni.jpg

    http://www.nkp.cz/images/memorandum_o_spolupraci.jpg

    http://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?C=2358&T=k2002psp4u&A=2355

    a ještě k převodu pozemků

    Hlavní město Praha

    ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

    USNESENÍ

    Zastupitelstva hlavního města Prahy

    číslo 36/33

    ze dne 30.3.2006

    k návrhu úplatného převodu pozemků parc.č. 2172/1, 2172/2, 2172/3, 2172/4, 2172/5, 2172/6 a 2202/1 o výměře 11.926 m2 vše v k.ú. Holešovice státní příspěvkové organizaci Národní knihovna České republiky se sídlem v Praze 1, Klementinum 190, IČ 00023221 pro Českou republiku



    Zastupitelstvo hlavního města Prahy

    I. schvaluje

    úplatný převod pozemků parc.č. 2172/1, 2172/2, 2172/3, 2172/4, 2172/5, 2172/6 a 2202/1 o výměře 11.926 m2 vše v k.ú. Holešovice za kupní cenu 31.516.550,- Kč, tj. cca 2.643,- Kč/m2 státní příspěvkové organizaci Národní knihovna České republiky se sídlem v Praze 1, Klementinum 190, IČ 00023221 pro Českou republiku za účelem umístění nové budovy Národní knihovny, a to za těchto podmínek:

    - společného postupu a koordinace činností při výstavbě městského okruhu a Národní knihovny s tím, že postup a harmonogram prací na městském okruhu nebude negativně ovlivněn realizací stavby Národní knihovny

    - spolupráce Národní knihovny ČR s HMP a jejími příslušnými institucemi ( orgány a organizacemi HMP) od zahájení územně plánovací přípravy

    - vyřešení stávajících zařízení MHD v této lokalitě, a to se souhlasem DP hl.m.Prahy, a.s. a organizace Ropid

    - uzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní s tím, že kupní smlouva bude uzavřena až po předložení pravomocného stavebního povolení na stavbu nové budovy Národní knihovny a doložení financování této stavby. Pokud pravomocné stavební povolení a doložení financování stavby nebude předloženo do 31.12.2008, pak právní vztahy založené smlouvou o smlouvě budoucí kupní zaniknou

    II. ukládá

    1. Radě HMP

    1. zajistit realizaci bodu I. tohoto usnesení

    Termín: 4. 4.2006


    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    LVA: Tak, tak
    Čl. I.
    V § 5 odst. 3 zákona č. 178/2005 Sb., o zrušení Fondu národního majetku České republiky a o působnosti Ministerstva financí při privatizaci majetku České republiky (zákon o zrušení Fondu národního majetku), se na konci písmene h) tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno i), které zní:
    " i) k převodu finančních prostředků Ministerstvu kultury na podporu záchrany klenotů naší národní identity, a to na rekonstrukci Národního muzea, rekonstrukci Národní knihovny České republiky a záchranu architektonického dědictví České republiky.
    LVA
    LVA --- ---
    JESSIEATREIDES,
    THEO_PHIL: omlouvam se za spatnou formulaci. Je to malinko jinak - chybelo kryti castky. Bylo odsouhlasena 1mld na rekonstrukci Klementina. NM dostalo 4mld na rekonstrukce. Nova budova v uvedenem zakonu o zruseni fondu nar. majetku neni.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Byly vyhrazeny nejake penize na stavbu...ale rozhodne ne na takto narocnou, ta by se samozrejme musela dofinancovat...odkud??

    Z rozhovoru s Jezkem: "Financování je vyřešeno za prvé změnou zákona o zániku Fondu národního majetku a za druhé dvěma usneseními vlády, byť té předchozí z června 2006, která nikdo nezrušil a nezpochybnil." ale "Komplikovanější věc je, že jsme byli koncem roku 2004 donuceni stavbu v rámci přípravy investičního záměru nějakým způsobem ocenit. Ale my jsme byli schopni ocenit pouze kubíky, o nichž jsme věděli, že tam potřebujeme dostat, ocenění se bude muset udělat znovu, protože teprve teď víme, jak budova bude vypadat a co může který segment stát. Pravdu o ceně nakonec řekne výběrové řízení, což je v tomto případě supernadlimitní zakázka, u které určuje výběrovou komisi ministerstvo kultury a schvaluje vláda, a do toho Národní knihovna téměř nebude mít co mluvit."

    Z toho je myslim jasne, ze jsou vycleneny penize na "klasickou" budovu (necele 2 miliardy). Tady by se samozrejme museli pouzit uplne jine technologie (zrejme nejake zelezobetonove nosniky, ktere by se pote oplastily)...zkratka ten rozpocet by byl minimalne dvojnasobnej...ostatne, viz. wiki: "Jehlička později konstatoval, že není bojovníkem proti panu Kaplickému ani nepřítelem jeho projektu, ale na stavbu nemá knihovna zajištěn pozemek a na projekt je méně peněz, než s kolika operuje Kaplického projekt (na výstavbu je vyčleněno 1,9 miliardy Kč, ale odhady ceny výstavby podle Kaplického projektu se pohybují od 4 do 10 miliard)"
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LVA: doklad, který žádáš, byl odkazován několikrát. přečti si základní fakta a pojď přijď diskutovat. toto je odborná debata.
    LVA
    LVA --- ---
    JESSIEATREIDES: dohad byl jen k pozemkum, nikoliv k podstate veci. Jezek mel penize na soutez. Na NK ne.
    Pokud mas vsak doklad o planovanem uvolneni penez ze statnich prostredku na vystavbu nove budovy NK, schvaleny investicni plan, podepsanou dotaci, cokoliv, rada ti dam za pravdu.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LVA: nehádej, vycházej z faktů. hádáš špatně.
    LVA
    LVA --- ---
    JESSIEATREIDES:
    ad OH: cislo je jedno, mluvila jsem o principu.
    ad penize: jedine co mu schvalili, byly miliony na soutez. Na vystavbu knihovny, hadam ze ani na pozemky, nikdy penize nemel.
    MISON
    MISON --- ---
    proboha a koho zajima nejaka olympiada ? co takhle kaplickyho knihovnu na letny a klause prejetyho buldozerem ruske vyroby ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam