• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://www.telegraph.co.uk/culture/4968429/My-greatest-regret-is-that-I-didnt-make-peace-with-him-in-life.html Amanda Levete talks for the first time about her split from her husband architect Jan Kaplicky, who died earlier this year.

    Via [ WITTGENSTEIN @ Wittgensteinovy lyrické denunciace z nakladatelského podsvětí ] via WASSER; O NK a FS minimum.
    ALESH
    ALESH --- ---
    JESSIEATREIDES: no ja se za nej taky nestydim, jen to proste s tim nema nic spolecneho :) Vetsila lidi nechape, ze ten hlavni duvod proc knihovnu propaguju, je ten, ze se mi skutecne libi....
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Ale ne...mne je to fuk, co ted Jezek dela v NK...at si tam klidne pise romany...jen mi pripada trapne, ze se to oznacuje "vedeckou praci", resp. ze se o tom mlci...nebo ty tusis, co tam ma na starosti?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ALESH: za titul "pravdoláskař" se ale stydět nemusíš. dělíš se o něj se samými lepšími lidmi ;o)))
    ALESH
    ALESH --- ---
    (tedy ono to plati i naopak, ale imho v mensim meritku )
    ALESH
    ALESH --- ---
    Hrozne me stve, ze kdyz clovek nekde rekne, ze se mu libi knihovna, oznaci ho za pravdolaskare, takze vlastne skoro socana a komouse, ktery tvrdi ze se mu knihovna libi jen proto, ze nema rad Klause.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HARALD: ty aby ses neozval...
    HARALD
    HARALD --- ---
    to není špatný nápad. všimli jste si, že když se ignorují LS příspěvky a všechno na ně reagující, poklesne míra demagogie na 10%?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OK, už mlčím ;-) smaž mě
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LONESTAR: jediný způsob, jak nečíst tvé příspěvky v klubu, jehož jsem majitelem nebo spolusprávcem, je vzít ti právo zápisu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ty už mě zase čteš? .-o)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LONESTAR: fakt myslíš, že uspěješ s tvrzením, že člověk pracující sám na sebe a svou firmu je odpůrcem trhu? že když překroutíš něčí "trh není odpovědí na všechno" na "trh je sprosté slovo" pohaníš toho, jehož slova překroucíš? Nikoliv. Jediné, čeho dosáhneš je, že si dalších několik lidí uvědomí, že jsi prachsprostý lhář.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OT
    je zajímavé, jak se najednou některým slovo "trh" hodí - ač v jiných souvislostech bývá pro tytéž "slovem sprostým"
    /OT

    flame začínat netřeba, stejně budu smazán :-P)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MISON: THEO_PHIL, jestli jsem to správně pochopila, patří k té skupině mladých (a starých) pražských intelektuálů, kterým Ježek leží v žaludku. Začalo to změnami v Českém rozhlase, posléze prodejem budovy na Pankráci (neprodejné budovy, kterou kdosi odhadl na cenu dvě miliardy, ale vzhledem k její odpornosti, nedokončenosti a azbestovým obkladům se jí podařilo prodat jen za šestinu ceny - vše s vědomím, posvěcením a na přání Ministerstva kultury). Pak pokračovalo prodejem (tou dobou již dávno pronajatého) odsvěceného kostela sv. Michala na Starém městě pražském - opět na žádost, s posvěcením a vědomím Ministerstva kultury, které na záchranu památky nemělo peníze a tak poslalo do knihovny rozkaz v znění: "Prodejte to, co nejdříve, jinak nás to bude stát miliardy."

    Pro tuto skupinu intelektuálů je slovo "trh" slovem sprostým a jejich intelektuální kapacita nestačí, aby pochopili, že když se nějaká instituce rok co rok zoufale potýká s nedostatkem financí, musí její vedení zajistit chod i za cenu toho, že pronajme některé ze svých aktiv, začne zajišťovat některé komerční služby nebo si prostě - v rámci zákonem daných možností - pomůže jinak. A že někteří z těchto "netržních" intelektuálů kritizujících Ježka a jeho pragmatický přístup lezou do zadku bohatým mecenášům? Nevadí. Že učí na pofiderní "rádoby-americké" vysoké škole, jejíž celá koncepce není ničím jiným, než komerčním záměrem, jak za poměrně vysoký poplatek dopřát mladým americkým studentům semestr nebo dva kalení uprostřed Prahy obohacené o dvě nebo tři přednášky a semináře? Nevadí... Trh a komerce je prostě svinstvo na každý pád a my vás předtím vším ochráníme. I kdybychom u toho měli jít proti vašim (a ostatně i našim) zájmům a místo knihovny nepřímo pomohli ze státu vyrazit něco jiného, potřebnějšího, například Národní fotbalový stadion. ;o))) S tím holt nic nenaděláš...
    MISON
    MISON --- ---
    JESSIEATREIDES: asi tak ..nechci id THEO_PHIL krivdit..treba sem to spatne pochopil (na netu vsechno jinak vyzni..), ale na tyhle kecy sem strasne alergickej .. ;) kk, whatever :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MISON: no nakonec, i kdyby to nakrásně psal ve svém volném čase, kdyby někdo spočítal čas, který věnoval nad rámec svých povinností Národní knihovně (že třeba dřepěl v práci i o sobotách a nedělích, ač měli doma čerstvé miminko, na které se hrozně těšil), je to úplně v pořádku a čistě věc jeho nadřízeného. A když to někdo napíše na nyx, kde polovinu diskutujících zabíjí svou placenou pracovní dobu, je to ještě o řád úsměvnější.
    MISON
    MISON --- ---
    THEO_PHIL: to je zajimavy..ja zas "predpokladam", ze to psal ve svym volnym case... hmmmm

    ..strasny kidy tohleto
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: pokud vím, psal to ve svém volnu.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Predpokladam, ze tu knihu psal Jezek ve sve pracovni dobe...kdyz mel ten uvazek (nebo jeste ma) v NK...nebo tam delal i neco jineho? Ta obalka je vskutku desiva...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: obálku Ježek nedělal. pro Kaplického by imho bylo důležitější, že to někdo sepsal, než jak vypadá obálka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam