• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    MISON
    MISON --- ---
    SANDIS: matouci ? spis presny ;)
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    MSM: jasně, já to pochopil, ale bylo to matoucí :)
    MSM
    MSM --- ---
    SANDIS: Ještě nedávno právě používali hrubší slovník...
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    MSM: "...kde můžete vyjádřit svůj názor k budově Národní knihovny, navržené architektem Janem Kaplickým..."
    MSM
    MSM --- ---
    Pražská ODS rozjíždí veřejnou debatu o Blobu: http://www.odsblob.cz/ Kdo by to od nich, kluků zkorumpovanejch, před rokem čekal, že? :-)

    "vítáme Vás na stránkách www.odsblob.cz, kde můžete vyjádřit svůj názor k chrchlu, navrženým architektem Janem Kaplickým, na území hlavního města Prahy."
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IRBIS: to byla kamenná deska a patřila tam. tráva by byla všude kolem.

    Boris Šťastný je ten, kdo knihovnu označil za chrchel (neboli sputum).

    IRBIS
    IRBIS --- ---
    Mě se na knihovně líbila hlavně ta vnitřní promyšlenost. A navíc si myslím, že v praxi by ta zlatavá barva pokrytá pražským prachem tu stavbu více ztlumila, takže by nevypadala jako vystřižená z katalogu. Co mi naopak nesedlo, byla bílá plocha kolem stavby. Tráva by dala rozhodně víc vyniknout její eleganci.
    JELENA
    JELENA --- ---
    Hlavně ať to postavěj, jestli to bude o kousek vedle než byl původní návrh, nic se neděje. Jenom je to dál od metra, takže lidé, kteří prskali, že je to nedostupné (asi by si to představovali na Václaváku či co, když jim metro a několik tramvajových linek nestačí), budou prskat ještě víc.
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    IRBIS: ja asi taky... :)
    IRBIS
    IRBIS --- ---
    PREVIT: ale bylo by to tam fajn. já su pro.
    MISON
    MISON --- ---
    Do nebe volajici blabol ! ;) Doufam, ze cela ODSka chcipne ;) Zabili Kaplickyho knihovnu a ted chtej zabit jeste stalina ...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    S_M_LOMOZ: To mi pripada cely prasteny....nehlede na to, ze misto Stalinovy sochy je tam metronom, o cemz neni ve zprave nic. Navic jsou tam podzemni prostory, o kterych nevim, jak se ted vyuzivaji.

    Je to jen placnuti do vody, protoze jestli nekomu vadila Kaplickeho knihovna na plani, tak mnohem vic bude vadit na miste Stalinova pomniku. To proste nemuze projit...
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Praha 22. září (ČTK) - Občanští demokraté změnili názor a začali jednat s vdovou po architektovi Janu Kaplickém o stavbě Národní knihovny podle jeho návrhu. Navrhují dokonce, aby vyrostla na místě bývalého Stalinova pomníku na Letné. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).
    Předchozí vedení pražské ODS projekt blobu odmítlo. Nyní se však blíží komunální volby a ODS se obává volebního výsledku v metropoli poté, co ji tam v květnových sněmovních volbách porazila TOP 09. Nynější představitelé ODS u architektovy manželky Elišky Kaplický zjišťují, zda mohou počítat s její podporou. Podle deníku už vznikly i animované návrhy, jak by se blob na místě Stalinovy sochy vyjímal.
    "Moc se z toho raduji. A nejenom já, ale celý architektonický tým, který vítězný návrh na novou Národní knihovnu vytvořil," řekla deníku Kaplická, jejíž manžel loni v lednu zemřel.
    Jeden z volebních lídrů pražské ODS Jan Kalousek uvedl, že s Kaplickou několikrát hovořil, aby si vyslechl její názor a získal o blobu informace.
    Výstavbu Kaplického knihovny přitom podporují v současné době všichni kandidáti na post pražského primátora. Spory jsou pouze o to, kde by měla stát, kde vzít peníze a kdo ji dokončí.
    Kaplického návrh zvítězil v březnu 2007 v architektonické soutěži, přesto realizován nebyl. Proti knihovně se postavil prezident Václav Klaus a pražští politici včetně primátora Pavla Béma (ODS). Nynější předseda pražské ODS Boris Šťastný změnu v názorech vysvětlil tím, že proti projektu byli dřív jen jednotlivci. "Nicméně vlivní," doplnil pro MfD.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: VÝSTAVA PRODLOUŽENA DO 27. 9. 2010 !
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jenom chci upozornit, že výstava v DOXu - JAN KAPLICKÝ - VLASTNÍ CESTOU potrvá už jenom týden, resp. do 30.8. Takže kdo nebyl, tak ať jde.
    Ps.: Taky se chystám už pár měsíců, tak snad ve středu! :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jinak furt platí, že knihovnu (podle mého skromného tygřího názoru) potřebujeme, chceme, že by to byla jedna z nejlepších státních investic za dvacet let. a s ohledem na to, co se momentálně děje v Klementinu (kde jsou teď kurňa všichni, co jej chtěli zachraňovat před Ježkem?) při rekonstrukcích, s ohledem na to, že na tu rekonstrukci nebyla udělaná soutěž a že pitomci typu Přikryl vymysleli skladování knih pod zemí v záplavové a památkové zóně, potřebujeme rozhodnutí o stavbě nové budovy jako sůl. už včera bylo pozdě.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    JESSIEATREIDES: souhlas se vsemi body
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Já už jsem to psala asi tisíckrát, zopakuji to ještě jednou:

    1. Knihovna patří na Letnou
    2. Kongresové centrum bylo zrekonstruováno za X miliard, které dosud snad ani nejsou splacené, bylo ohromně nutně potřeba, tak ať tam hezky stojí, ta studie stejně nebyla dělána na to místo. Reedová je s prominutím blbá píča.
    3. Autobusová zastávka v Brně je úplnej úlet.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=167&r=mfpraha&idc=1420279

    Ja nevim, jak jsem knihovne fandil, tohle mi uz zase prijde jako fraska... ted budou vsichni honem ukazovat, jaci jsou skveli a jak jsou pro knihovnu, i kdyby mela stat v podobe tramvajove zastavky v Brne - Lisni. Jsem mimo ja nebo opravdu vetsina tech lidi vubec netusi, o cem mluvi?
    MACHALPACHAL
    MACHALPACHAL --- ---
    Zaha Hadid by Národní knihovnu prodražila, říká architekt Roman Brychta | Kultura.iHNed.cz -
    http://kultura.ihned.cz/c1-45033500-zaha-hadid-by-narodni-knihovnu-prodrazila-rika-architekt-roman-brychta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam