• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    Respekt upadá?
    To je tím, že už pro ně nedělám...určitě :))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    :)) no já byl teda trochu překvapenej dneska v trafice a paní vypada skoro dotčeně, když mi lehce agresivnim tónem po chvilce váhání vpálila do tváře "že to mam s vánoční přílohou" :-) tu jsem zatim jen zběžně prolistoval a docela i ocenil velký množství ilustrací, miluju Reisenauerovu tvorbu !

jinak ještě na téma úpadek Respektu.. nevim jestli je to mnou (a tuhle možnost považuju za pravděpodobnější), ale v každym čísle poslední dobou objevim pár článků, který mě už podle titulku naprosto nezaujmou a okamžitě obrátim list .. nevim čim to je. stoprocentě jsem postupem času čím dál náročnější na kvalitu obsahu i témat článků, ale můžu stoprocentně říct, že ještě třeba rok zpátky jsem četl respekt až na výjimky celej, od začátku do konce..
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    marně čekám na příspěvek typu "chtěli po mně 45 za novej Respekt, to jsem nedal", ale doufám, že se nedočkám. znamenalo by to totiž stejnou známku invence (nebo punku) a přemýšlivosti jako psát ve dvaceti vyprávění s hlavními aktéry strachem, nocí a zvuky ježka za stanem. překvapte mě.)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    čtenáři on-line rozhovoru s Tomášem Šídlem už znají

http://youtube.com/watch?v=wnYJJtsbV6M
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    jako ale co berete jako zpravy ze sveta, me treba v minulym cisle prisel hodne zajimavej clanek o mozny recesi ekonomiky v USA, ktera by mela dopad v podstate na celosvetovou ekonomiku
    libilo se mi, ze sem si trochu osvezil zakladni ekonomicky vztahy jako inflace x nezamestnanost apod., pravda - 4 stranky k tomu tematu byly mozna trochu moc, ale jinak mi to prislo dobry
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JUSTIF: taky bych ocenil vetsi rozsah zprav ze sveta ... treba na ukor rubriky ekonomika, ktera v posledni dobe nabyva do obludnych rozmeru :) ... na druhou stranu to do jiste miry chapu jako dusledek toho, ze R v oblasti zpravodajstvi klade duraz na "vlastni tvorbu" a snazi se prilis neprejimat zpravy tiskovych agentur atd. ... a na to aby vydrzoval armadu dopisovatelu jako velkonakladovy tisk na Zapade proste nema prostredky ...

FIDEL: ja jsem si to pracovne nazval uvahy ... ze zacatku to imho melo celkem slusnou uroven, ale posledni dobou je kvalita rekneme znacne kolisava :) kdyz jsem se koukal do poslednich par cisel, tak jedina ktera me zaujala byla Peter Singer - Rasa a inteligence (R47) ...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    me prijdou velmi slabe ty eseje, skorem bych rekl, ze to zadne eseje nejsou, spise delsi komentare, nebo uvahy, coz je v pripade nejprestiznejsiho novinoveho formatu velka skoda(o vyberu jmen ani nemluve;)..jinak je to samozrejme krok k jakesi normalizaci respektu, coz je patrne uz pri ohmatani papiru, pohledu na novou sterilni grafiku atd atp
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    me ted trochu stve a nechapu proc se vyrazne zredukovala rubrika zahranici, pri poslednich dvou cislech jsem se po prolistovani zarazil s pocitem, ze tam ze zahranici vubec nic nebylo. minuly cislo byl tusim jeden a v tom tentotydenim jsou dva..
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    presne, cim vic presunu v dopravnich prostredcich, tim toho prectu vic :)
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    LEMUR: jo, s tím mám taky problém. Člověk to musí nosit pořád sebou a číst třeba v tramvaji, pak to zhruba vychází ;)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    tak mám konečně objednáno předplatný na příští kalendářní rok .) akorát to asi nebudu stíhat všechno číst :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FLIPPER: Pročetl jsem to celkem důkladně v antikvariátě. Má to být samostatné, ale hrozně neucelené, přeskakuje sem tam; nakolik recykloval články, těžo říct.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    kazdopadne je dobre, ze se tady ten dokument objevil, mam pocit, ze cesky narod ma bohuzel tendence zapominat i tak blizkou historii jakou doba opozicni smlouvy bezesporu je.. moc me mrzi, ze jsem v te dobe nemel tolik rozumu abych Respekt sledoval v te dobe kdyz to bylo tolik aktualni
    provazanost vsech tech kauz, politickejch pletich a touze po moci je misty az zarazejici
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    s tim bohuzel nelze nez souhlasit ...
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    FLIPPER: hmmm, asi máš pravdu, četl jsem to včera večer hodně narychlo, takže jsem si všiml jen těch kritických částí. Nicméně to co té knížce vytýkají mně přišlo i že se hodně promítlo do toho dokumentu, že si moc nevšímá dalších aktérů a když, tak je nehodnotí moc kriticky
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    THORGRIM: me prijde, ze ta recenze vyzniva spise pozitivne teda ...
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    FLIPPER: Myslím, že knížka, ale jsem se koukal, že tady http://www.dejiny.nln.cz/archiv/2006/092006-44.html#1 to celkem strhali
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    btw ... cetl nekdo knihu Vladneme, nerusit? je koncipovana jako soubor clanku z Respektu nebo jako samostatny dilo?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    hehe, myslim, ze tenhle dokument pana profesora prilis nepotesil :) ... vzpomnel jsem si na konci na situaci tesne po poslednich volbach, kdy se taky spekulovalo o velke koalici ODS + CSSD a ktera mela v obou stranach sve zastance ...

(jeste link na dokument v archivu CT - http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/22.11.2007/407235100021003-20:00-2-vladneme-nerusit.html)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam