• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    nikdo se tady banovat nebude, neodpovídalo by to duši Respektu :)

jinak co se týče toho článku, zarazilo mě, že se tam více nezkoumala možnost, že uvedený dokument je falzifikátem, kterým chtěla Stb vyvíjet na MK nátlak ...

každopádně jsem velmi zvědavý, jak se bude celá kauza vyvíjet, osobně si myslím, že v momentě kdy se obvinění prokáže, tak ten článek měl cenu a bude velmi cenným příspěvkem v debatě ohledně vyrovnávání se s naší nedávnou totalitní minulostí, nemluvě o novém nazírání na život a dílo MK ... nicméně pokud se neprokáže, redakce R by z toho měla vyvodit veškeré důsledky ...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: Podívej se, cokoliv tu od tebe čtu vypadá jak kdybys byl z partičky pana filipa. Neznám tvoje názory na svět, jen čtu to co čtu tady. A tvé komentáře mi přijdou naprosto zbytečné, neboť se, zdá se, naprosto rozcházíš s názorem, který mám na svět například já a zdá se mi i redakce respektu (ačkoliv se v některých věcech rozcházíme). Kritika má smysl pokud je postavená na nějakém sdíleném základě, u tebe žádný nevidím.

Je to zajímavý fenomén, jak mají různí lidé tendence prudit do věcí, které se jich v zásadě vůbec netýkají. Ať už je to "zleva" od tebe a fidela tady do respektu, nebo "zprava" jinde také do respektu, nebo z růných pozic ledackde (například tady na nyxu) do zelených. Asi jsou obecně liberální postoje nějak dráždivé.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Nemohl by s. stejk respekt prostě přestat kupovat a unbooknout tenhle klub? Díky.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    S_TEJK: mě spíš zarazilo, že u tak výbušnýho materiálu byl v editorailu jako důvod publikování uveden důvod natolik řekněme eterický ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    k současné kauze okolo Milana Kundery ...

http://glosy.respekt.cz/Snesitelne-tezkosti-v-kauze-Kundera-2756.html

+ reakce Milana Kundery na článek v pondělním R
    http://video.respekt.cz/Kundera-Je-to-nefer-2767.html
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    vsichni se odvolavaji na hradilka
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    RESTINPEACE: ten odkaz na Respekt je zprava CTK. takze shrnuto: Respekt prebira CTK, ktera se odvolava na CT odkazujici na Respekt :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=619117
    http://prave-ted.respekt.cz/CT-Spisovatel-Kundera-mel-udat-znameho.html

jsem zvedavej co se zitra doctu, zajimavy mi prijde, jak se aktualne odvolava na Respekt a Respekt se odvolava na CT
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: co se tyce duvery, v tom co se deje tento vikend vidim jasne znaky ciilene agitky, kterou by alespon castecne podlozit samozrejme mohli(kdyby chteli), vsak je rada veci o ruskych agentech a jejich vysokem procentu mezi diplomaty davno znama... k tomu tvrzeni, ze jich je moc, no vzhledem k nasemu geopolitickemu postaveni to povazuji za zpravodajskou banalitu a evidenci, divil bych se, kdyby to bylo jinak (barakovo vyjadreni, ze to tu bude hlavne kvuli Rusku, taky moc nepomohlo;)
    k tomu ostrelovani(nasledovanemu utokem tezke pozemni a pohyblive techniky), nemyslim si, ze se Saakasvili pomatl, alespon ne v tom tvem smyslu, myslim, ze ocekaval podporu a to treba i vojenskou a vetsi tlak na Rusko, myslel, ze mu to projde!(to se ale teda vazne pomatl vlastne)... a to je dle meho uplne stejny priklad imperialni politiky, kterou v soucasne dobe predvadi Rusko... a ted k tomu pro zmenu memu mdlemu rozumu,vsadil bych se, ze pri vedomi charakteru dnesniho Ruska, cecenske valky atd proste musel preci kazdy soudny clovek OCEKAVAT, ze na Saakasviliho bombardovani pri kterem cituji zahynulo "jen" par desitek lidi(ja mam pravidlo lidske zivoty nevazit dle jejich poctu, jedna z veci, jez mne na soucane novinarine desne vadi) nezareaguje Rusko zpusobem, jenz je primo odvisly od toho, ze prijizdi na pasech tanku...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: "jinac aby bylo jasno ja vubec nepochybuji o tom, ze na ceskem uzemi pusobi rada ruskych agentu, stejne jako americkych"

Jenže otázka je, jestli tu jedněch není 100* víc než druhých.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Co se týče BIS a jejích zpráv. V konečném důsledku si můžeš vybrat, zda věřit, že se o nic tajné služby Ruska nesnažily a nebo BIS. BIS těžko něco citlivého zveřejní v parlamentu. To je jako kdyby to zveřejnili v novinách. Přesto se rozhodli to bez důkazu zveřejnit...

Co se týče Gruzie, tak nikdo popírá, že Saakasvili udělal něco nesmyslného. Asi se najednou pomátl a rozhodl se ostřelovat vlastní město(...). A to dost neefektivně, zemřelo při tom jen(ano jen) pár desítek lidí. Takže, to že reakci považuješ za nedobrou, jen očekávatelnou.. to si myslím zaslouží zhruba stejný komentář o mdlém rozumu. Ta reakce a příslušná provokace byly zjevně v plánu, plánu který vyšel.
    Co se týče strachu z Ruska a jeho démonizace, tam celkem souhlasím. Na druhou stranu, ekonomicky vzato důvod k obavám máme a historicky lze alergii pochopit. Mohla by být daleko silnější.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    jinac aby bylo jasno ja vubec nepochybuji o tom, ze na ceskem uzemi pusobi rada ruskych agentu, stejne jako americkych, ale soucasne koordinovane prohlaseni tajnych sluzeb, ktere dokonce ve zprave poskytnute novinarum pouziva uplne stejne vety jako zprava z minuleho roku;), povazuji proste za predvolebni tah spise, nez cokoliv jineho... krom toho proste myslim, ze kdyby o navazani na jednotlive nevladky dukazy byly, tak uz jsou davno venku, neb to by samozrejme v kampani za radar nutne muselo zabrat...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    FLIPPER: ja si to prectu, slibuju;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL: však píšu, že kritika USA ze strany EU (a Respektu) mi chybí, nicméně tady šlo o postoj k Rusku pokud se nepletu ...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    a Placak monarchista je dle meho proste k smichu(zhruba od roku 90;)ale abych nekafral, vemu si to domu a prectu;)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: nebylo by nahodou divne, kdyby s podobnou zpravou bezpecnostni sluzby Gruzie nerprisly?;) duvera v autenticnost a relevanci veskerych nekonkretizovanych zprav bezpecnostnich agentur svedci jen a jen o naivite toho, kdo na ni da bez toho, aniz by ji videl, ostatne ani ty zadne dukazy nemas....;) jen tak pro priklad, koukni na masaz ktera se cely tyden line z naseho lidovehopravadnes, Biska pry prisla na to, ze rusti agenti ovlivnuji v neprospech radaru obcanskou spolecnost a verejne mineni(skutecnost, ze americti agenti delaji to same skrze ministra se nezminuje;), textu jsem od pondeli napocital 30, ale dukaz ani jeden(rozumej jsou preci tajne;) a v dnesnich novinach si prectu, ze jeden poslanec s proverenim na urovni "tajne" do material bisky precetla hned sdelil, ze: on tam zadny primy dukaz neni..vydavat jakekoliv zpravy, jez si ani nemohl videt a jeste jsou podivne zpozdene a svedcici ve prospech nekoho kdo prokazatelne zacal se ZABIJENIM v danne lokalite za dukazy dle meho svedci pouze o mdlem rozumu diskutujichio a je jedno zda jde o zpravy rusu, gruzie ameriky ci ceska...
    ale abych se vratil k tomu tvemu tajnosnubnemu tvrzeni, i kdyby se ruske jednotky pohybovali v blizkosti hranic ci na nich, tak to v mych ocich neospravedlnuje jakesi preventivni zabijeni civilistu(tohle uz zpracovala i Human Rights Watch) a to jeste pri vedomi, ze vim, ze vyhrat nemohu v zadnem pripade, i kdyz mne kdeco na Rusku desi a jejich reakci nepovatzuji za dobrou(to pise ocekavatelnou, ostatnhe i zapadni velmoci od sakaasviliho dali ruce pryc s tim, ze se unahlil;), tak mne tenhle medii ziveny strach opravdu neprivede k postoji, jenz utok tezke techniky na civilisty pred jakymkoliv dolozenym utokem druhe strany prohlasi za relevantni...

FLIPPER: pokud mluvime o ceskem antiruskem rasismu i nebezpecich Ruska, jez vyjmenovavas, tak s prominutim tvuj postoj, kdyz se bavime O Rusku,k tak nas nema zajimat amerika nechapu, upozornuji na to, ze veci, jez se vycitaji Rusku Amerika bezne dela a my nerekneme ani na to mluvim prevazne o skutecnostech tykajicich se vojenskych intervenci...dyk ty kydy o velke ruske dusi, velkem rusku, skutecnosti, ze tam proste musi byt tvrda ruka a nemuze byt demokracie uz opakuji i jakoze kvalitni zurnaliste, uplne stejny kydy a heterostereotypy najdes v pripade antisemitismu..o pratelskem obeti jsem nerekl ni slovo
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL: kurva Fidel, jsem doufal, že nezačneš s timhle USA kolovrátkem ... o to tady přece v týhle chvíli nejde, jde o nutnost Evropy zaujmout jasné společné stanovisko vůči Rusku, které na základě věcí které jsem vypsal níže nemůže být přátelským obětím ... o nutnosti kritizovat zahraniční politiku USA z pozice EU se s tebou nepřu ... za ten text diky ...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Neobjevila se nedávno zpráva, že gr. tajné služby mají důkaz, že rusové byli na území Gruzie před tím útokem?:) Jinými slovy je to zcela irelevantní vzhledem k okolnostem a dlouhodobé ruské "přípravě" v regionu.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    FLIPPER: takrka vse o cem mluvis dela i soucasny svetovy hegenmon a sice Amerika a to je prave to co mi vadi, dvoji metr..krom toho pardon, ale at uz se mi ruske imperialni ambuce jakkoliv nelibi, tak jaksi nemohu zapomenouz , ze konflikt v gruzii zacakl utokem tezke techniky na civilni obyvatelstvo prave Saakasvili...posilam ti do posty text, jenz dosti provokativne shrnuje mysleni o ceskem antirusismu jako analogii s antisemitismem;)vyjde az pristi tyden, takze jej sem zatim nehodim
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL: já mám pocit, že poslední vývoj situace v Rusku (centralizace moci do rukou úzké skupiny lidí, silná represe namířené proti jakékoliv opozici, nárust nacionalistických tendencí a násilí s ním spojeného ...) a kroky Ruska v oblasti zahraniční politiky (teď nemám na mysli jen konflikt v Gruzii, ale třeba zjevnou snahu Ruska atomizovat EU, vydírání prostřednictvím omezování dodávek surovin nebo podpora separatistických tendencí na Ukrajině a v Moldavsku), jsou více než dobrými argumenty pro značnou ostražitost vůči Rusku a nutnost další evropské integrace v oblasti zahraniční politiky ... nicméně nechci aby tohle vyznělo jako "protiruská nálada", mám problém pouze se současnou ruskou vládní garniturou, nikoliv s Rusy jako takvými ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam