• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Na okraj: Hovořil jsem náhodně z člověkem z příslušného ústavu(nikoliv s tím, který to vynesl) a ten měl zcela jasno. Kundera to samozřejmě udělal. Dokumenty a Kunderovo chování a reakce hovoří jasně.
    FTN
    FTN --- ---
    Moc mne pobavil tento sloupek: http://RESPEKT.IHNED.CZ/c1-38494300-socka
    :-)
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    LEMUR: jj, u toho jeho sloupku z předchozího čísla jsem se taky náramně bavil.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    posledni dobou me desne bavej glosy Jindricha Sidla.. ve vcerejsim cisle ne az tolik, ale jinak je to muj novej hrdina ;D
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    no mě osobně ten Švehlův článek přišel dost plytkej ... ohledně kulatého výročí začátku WWII jsem čekal poněkud rozsáhlejší materiál - témat je více než dost, stejně jako jejich paralel k dnešku ...

jinak souhlas s LEMUR: ... poslední dobou je úroveň Šveholva psaní na R poměry poněkud tristní ...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_TEJK: Řekněme to takhle: ty jsi přišel se subjektivním a fakty nepodloženým tvrzením. Já jsem přišel se subjektivním a fakty nepodloženým tvrzením. Myslím, že jsme si zcela kvit. (Navíc nechápu, proč Respekt vůbec čteš - to je asi jako bych se já nutil číst Věstník jarovizace alias Britské listy).
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    WITTGENSTEIN: uf, dobrý, už jsem myslel že jsem slepej.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SHAGA: Na webu Respektu, každý den.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    WITTGENSTEIN: Nikdy jsem si ani nevšiml, že by tam ten Best byl. Kde vycházel? Čtu to dost pozorně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_TEJK: Ale houby, třeba já se Švehlou naprosto souhlasím.

Jinak překlady z Economistu zase začaly, překlady Erika Besta končí: http://twitter.com/ErikBest/status/3712956835
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    mě teda na tom Švehlově článku vadí mimo jiné i úvod. To, že píše o jakési fascinaci druhou světovou válkou, protože se o ní podle něj moc píše a že to je uzavřená kapitola dějin. To je docela silný tvrzení v době, kdy se vedou soudy s popirači holocaustu i když nekteří jeho svědci ještě žijou. Tzn. informovanosti o druhé světové válce je pořád málo a děsí mě, jak to bude vypadat třeba za deset dvacet let, kdy už pamětníci nebudou žádní..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAIMONIDES: Nikdo z nás tu nerozebíral, co NATO mělo, či naopak nemělo dělat. Jádro sporu je v tom, zda je košer napsat do komentáře v prestižním periodiku takto jednostranný pohled, ačkoli každý člověk, který si udržuje určitý přehled, ví, že to takhle jednoduché rozhodně nebylo. A demonstrovat na tom poučení se z 2. sv. v. už je úplná šílenost. Na to můžu reagovat tvrzením, že jsme se z Mengeleho pokusů vůbec nepoučili, neboť o obchodu s orgány zajatých Srbů referovalo x svědků, a nezdá se, že by to někoho nějak výrazně trápilo. Kromě zařazení Srbska na bílou listinu schengenského prostoru se, pokud je mi známo, o ničem jiném neuvažuje. Dopustil bych se tím podobné demagogie.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LEMUR: On by jistě dovedl ten postoj rozvést a Respekt se Balkánem zabýval.. Když je to tak jednostranný postoj, co mělo NATO dělat?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    JOSEF_K: díky, přesně to jsem měl na mysli, ale už se mi to nějak nechtělo vysvětlovat a obhajovat

Balkán jsem projel několikrát osobně a nikdy bych si nedovolil takovýhle jednostranný (poloslepý a i proto velmi hloupý) hodnocení
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAIMONIDES: Bojovat proti demagogii demagogií se mi nejeví jako ideální nápad:).
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEF_K: to jo. Koneckonců, on to taky neměl v plánu:)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEF_K: No, on Švehla to píše v kontextu dosti v ČR rozšířeného odmítání bombardování Kosova. V novinách se na tohle téma napsalo deset tisíc slov. Stačí si mj. vzpomenout na postoj Klause. Potom je to pochopitelnější přístup.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FTN: Nemíním řešit srbsko-kosovský konflikt, to by bylo na dlouhé lokte. Jen jsem poznamenal, že ta Švehlova věta nepatří mezi to nejlepší, co kdy napsal.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAIMONIDES: Já jsem neřekl, že to bylo všechno špatně a šlo to udělat tisíckrát lépe. Já napsal, že napsat to takto kategoricky je volovina. Úplně stejnou volovinou by bylo napsat, že odstranění Miloševiče byl zločin, protože hodní Srbové se jen bránili, zatímco Albánci obchodovali s orgány zajatých Srbů. Úplně stejná demagogie.
    FTN
    FTN --- ---
    JOSEF_K: Nesouhlasím, že to jsou dvě úplně odlišné věci, souhlasím že to neni jednoduchá záležitost. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam