• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HARRY_AXE: já jsem tam nastoupila v roce 92 a vypadalo to tam přesně, jak píše Švehla.
    HARRY_AXE
    HARRY_AXE --- ---
    ANNAWA: ba ba, škola je to na hovno. ale mám to jako druhej obor a toho bakáláře do cv si tam udělám, zas takovej problém to není :).

každopádně švehlův článek je sice jednostrannej (což je u něj skoro pravidlem), ale poměrně přesně ukazuje, jak je ten obor v praze sto let za opicema. ne že by teda na žurnalistice bylo něco extra k nastudování, ale dá se to dělat líp (ani nemusel pro příklad chodit do paříže, stačí brno).

btw kuriozitka - moje máti (ročník 52) taky studovala v praze žurnalistiku a už tehdy tam učila osvaldová... přístup paní docentky ke světu vůkol je zjevnej na první pohled - vlezte mi všichni na hrb, já už to tady doklepu a nikdo mě nevyštípe.
    OXIDE
    OXIDE --- ---
    co rikate na clanky economistu v respektu? jako podle me nekdy fajn, ale stejnak bych radsi cetl puvodni clanky. prijde mi to jako zaplata obsahu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HARRY_AXE: kdysi sjem tam taky chodila a z těch mých spolužáků, které v článku zmínění kantoři nejvíc adorovali se často stali zase učitelé žurnalistiky a médií, naopak ti, co se chytli v médiích, čatso školu ani nedodělali, nemyslím, že jim to chybí. To spíše už jiné vzdělání, zaměřené ať už na právo, sociologii či třeba ekonomii.
    HARRY_AXE
    HARRY_AXE --- ---
    chodím tam a má recht
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Tak si myslím, že studenti mají částečně pravdu, že Švehla to popsal příliš zvenku, že mluvil s málo lidmi, nicméně s ei tak obávám, že (už vzhledem k perosnálnímu obsazení fakulty) bude mít pravdu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RESTINPEACE: aha, tak to se omlouvám, já ho ještě neviděla. Napravím to.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    to ale nebylo obsahem meho prispevku (jsem rad, ze jsem si mohl udelat predstavu o tom jak se tam uci, protoze jsem si FZ ponekud mytizoval), reagoval jsem na ohlas studentu otisteny v dnesnim cisle, pripadalo mi ze opravneny, a okamzitou reakci Svehly
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RESTINPEACE: nevidím to jakou kauzu, a pokud se na té škole pořád "učí" jako kdysi, tak je jedině dobře, že se o tom píše.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    jak se divate na soucasnou kauzu Svehla vs. studenti Fakulty zurnalistiky?
    me osobne prijde, ze se pan Svehla posledni dobou chova jak maly vztekly decko (cimz nechci hodnotit objektivitu informaci v jeho clanku)

mimochodem, resim ted neprijemny spor s vydavatelstvim ohledne predplatneho, jejich "nove" obchodni podminky me pekne serou, nehlede na to, ze spor vzniknul proto, ze prave z jejich strany nebyly podminky dodrzeny, fajn.
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    v cisle z tohoto tydne vybornej rozhovor s historikem Jirim Sukem Hon na agenty byl omyl, narazi se tam i na clanek respektu o Kunderovi ..zajimave, prijemne prekvapilo
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    to netušim, ale Reisenauer mě po nějaký době zase jednou fakt dostal :))

BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    to je zvláštní, v respekt readeru je dostupné celé aktuální číslo. to tak bylo vždycky?
    KONNY
    KONNY --- ---
    SATURNIN: dobré vědět
    SATURNIN
    SATURNIN --- ---
    KONNY
    KONNY --- ---
    http://respekt.ihned.cz/c1-39426710-za-opencard-krasnejsi

Jak mohl Respekt tak dlouho ignorovat tohoto člověka??? První stránky po otevření Respektu jsou ty Šídlovy :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SATURNIN: to je pro větší zdraví přírody a nebo máš něco společného s Respektem?
    SATURNIN
    SATURNIN --- ---
    Respekt institut si Vás spolu s Hnutím DUHA a Zeleným kruhem dovolují pozvat na veřejnou debatu o dvacetileté historii ekologického hnutí ve svobodné společnosti.

Jak se změnilo vnímání životního prostředí českou veřejností v uplynulých dvaceti letech?

Nakolik se podařilo ekologickému hnutí naplnit ideály z počátku svobodné společnosti?

Jaký je současný stav a výzvy do budoucna?
    Panelisty debaty budou: Martin Bursík (poslanec PSP ČR), Ivan Rynda (Univerzita Karlova), Bohuslav Binka (Masarykova univerzita), Vojtěch Kotecký (Hnutí DUHA)

Debatu moderuje Adam Šůra (týdeník Respekt)

Přijďte v úterý 1. prosince od 18:00 hodin do Nadace ABF (Václavské náměstí 833/31, Praha) VSTUP VOLNÝ, registrujte se prosím na adrese prijdu@respekt­.cz
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    S_TEJK: co to bylo za cisla? myslim podle titulek...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    S_TEJK: dik za info, ja ted nemel cas cist, takze tohle si moc rad doplnim!
    N_I
    N_I --- ---
    mai..omlouvam se..mas pravdu ze respekt nejde s nicim jinym srovnat...
    ja po tomto cisle

http://www.periodik.cz/predplatne/img/obrazek.php?cis_tit=4001&uvydani=20090030&zoom=92

venovanem memu byvalemu sefovi ctu vlastne uz jen net noviny a na papire si prohlizim uz jen obrazky....bohuzel jsem ztratil posledni iluze o ceske novinarine
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam