• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    hm klub presne pro me:)
    studoval jsem 3x neuspesne fakultu informatiky na MUNI, dostal jsem se do tretaku, k bakalari mi chybela bakalarka a statnice a jeden predmet, pak jsem toho nechal protoze

    a) se naskytla dobra prace kde jim zalezelo na znalostech a ne na titulu
    b) skolne 24k kc/semestr prestavalo byt unosne
    c) jsem tak nejak v 25 letech zjistil ze uz mam studentskeho zivota dost a chce to nejakou zmenu

    Ad otazky v zahlavi.. nemrzi me to vubec byla to cena zkusenost a myslim ze bych se ochudil o spoustu veci kdybych sel pracovat hned po stredni.
    Sebevedomi mi to mozna trochu snizilo coz je asi dobre.. problem byl ze na gymplu jsem se 'nenaucil ucit'.. stacilo mi davat pozor v hodinach a prochazel jsem bez problemu vicemene s vyznamenanim (i z maturity:). To mi pak na vysce chybelo, sednout si ke skriptum a X hodin denne si je cist mi prislo jako strasna nuda a proto jsem to nedelal:)

    O dalsi vysoke skole uz neuvazuju protoze jsem zjistil ze titul opravdu nepotrebuju. Vetsina prednasek a ucebnich materialu je navic verejne dostupna takze pokud me nejake tema zajima, neni problem si o nem rozsirit obzory aniz by clovek pritom musel nekomu lezt doprdele u zkousky nebo se ucit kvanta veci ktere ho absolutne nezajimaj.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ja odesel z jedny kvuli matice (a taky ze jsem na to sral) a ted jsem na jiny, mnohem lehci a pracuju u toho. sice je to honicka, ale clovek si muze aspon dovolit neco vic nez 2 piva a mesicni jizdenku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no, tak zatím tuhle diskuzi moc lidí trvale nesleduje, tak uvidíme, jak se to vyvine...
    GORG
    GORG --- ---
    :) ja já jsem nechal dvou škol
    ani mě to moc nemrzí, ikdyž mi to trochu chybí ty studia

    ale zvláštní se mi už docela dlouho opakuje sen, ve kterým znovu dělám příjímačky na vejšku a jsem z toho nadšenej.ale to může znamenat cokoliv.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ja se rad specializuju a mimo to si rad doplnuju vseobecny znalosti, pricemz prezencni studium k tomu nepotrebuju. pokud jde jen o to, dneska si stejne clovek muze stahnout vsechny studijni materialy z Internetu. a co teprve ty skutecne odborne...

    na druhou stranu chapu, ze mit titul je lepsi nez ho nemit, z toho muzu mit tak trochu maly mindrak :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: jako jo, ale ono to nemá být o použitelnosti v běžném šedém každodenním životě... ono to je právě o té výlučnosti a schopnosti úzké specializace, nejspíš. nebo já nevím. já té specializace nikdy nebyl schopen, vždycky jsem se snažil o nějaký všeobecný rozhled...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja odesel z vejsky pred koncem prvniho semestru, radeji jsem si narychlo odkroutil civilku a honem rychle do prace vydelavat prachy. dodnes nelituju. casto vidam lidi, co vylezou ze skoly a neumi si ani vyridit obcanku na urade...
    CYBERN
    CYBERN --- ---
    Tak ja utekl ze strojarny v prvaku, ale protoze jsem maturoval na prumyslovce a neco mi v hlave zustalo, do ted se tim trochu zivim. Pote jsem zkusil stesti na knihovnictvi, abych ve druhaku zjistil, ze me to taky zas az tak moc nebavi, takze treti rocnik jsem misto do skoly chodil do prace a nechal se bez starosti vyhodit. Ted tretim rocnikem studuju vietnamstinu a prestoze me studium bavi, do skoly se mi uz moc chodit nechce, protoze clovek uz potrebuje vydelavat trochu vic, nez v osmnacti. Ale snad to uz nejak doklepu. A to knihovnictvi se na me ve skole domakli a ted musim za mrzuty skolni peniz delat poradek v nasi knihovne, ale protoze me to bavi, dovedu si predstavit, ze bych se tomu venoval do budoucna. Nejlepe v nejake zapadle vesnici zvysovat intelektualni povedomi jeste zapadlejsich vlastencu, aby mi do toho nikdo nekecal a ja nemusel s nikym trapne soutezit ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HAAALA: když jsi něco dostudoval, tak jsi tady offtopic... :-)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    mno... nedostudoval jsem germanistiku, protože jsem nedokázal překousnout valenční syntax a historickou mluvnici... a pak jsem rok studoval translatologii (nemčinu a angličtinu), abych zjistil, že to nemá cenu, takže jsem se na to vykašlal. takže mě nevyhodili, ale vyklidil jsem pole - vyšlo to nastejno. Nemrzí mě to, zkušenost navíc, spíš jsem se měl věnovat něčemu reálnějšímu, jako třeba uměleckýmu řemeslu.

    Jediný, co jsem dostudoval, je jednoborová anglistika na FF UK...

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak vítejte... nevím jestli je to životní styl, každopádně diskuze byla paradoxně klasifikovaná jako "odborná"... takže přinejmenším nějakou odbornost jsme nedokončením vysoké zřejmě získali... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam