• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: no to je právě ten háček :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Jako ze by ti systemove umoznili nedelat prvak, druhak a tretak? No, to umoznej, staci mit bakalarskej titul a nemusis delat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: jj, ten limit tam je. mě to nakonec přestalo bavit, dělat ty první tři ročníky furt kolem dokola na různých školách.

chce to systémovou změnu :-) (ale že jsem na MFF nechodil na ty přednášky o SQL, toho trpce lituju, protože teď teprve zjišťuju, jaká jsem v tomhle oboru lama...)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    V relativne cerstvych sestadvaceti bych si dovolil nesouhlasit (ted dopisuju diplomku), ale nejspis to bude rozdilem oboru. Cim dal v tom studiu sem, tim vic se dozvidam o tom co me zajima (chip design) a vic prilezitosti mam na tom delat (pro IBM apod).
    IRKA
    IRKA --- ---
    DAVIDOWITCH: hm pět let je na me jak se znam docela malo:). ja mam ffmu. ted me ale napada, ze bych vlastne stejne musela delat i ty prijimacky!!!!:(
    jinak se pridavam k nazoru, ze od 25 dal zacina byt dost tezke nachazet v obsahu studia neco skutecne prinosneho pro realny zivot...rozhodne mam ted pocit volnosti, v tom ze polykat budu jen informace které si sama vyberu a ktere maji pro me smysluplny kontext a spějí i nekam jinam nez do docentskeho kabinetu a indexu. no uvidime...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Asi zavisi na konkretni skole.. kazdopadne FEL (coz vubec nemusi bejt stejny jako jinde) uznava zkousky libovolny (nemusi clovek sam ukoncit, proste musi mit tu zkousku hotovou), ale ne starsi nez 5 let.
    IRKA
    IRKA --- ---
    ola tak ja se zrovna chystám poslat doporučený dopis, že na to už ale definitivně kašlu. po šesti letech studia bakaláře, sice mám odevzdané obě závěrečné práce a jednou sem zkusila i státnice, ale nevyšlo to, každopádně už se mě do toho vůbec nechce. ale nevíte náhodou jak to funguje, jestli kdyzž odejdete sami si můžete nějak nechat uznat všechny zkoušky pro případ že byste si to chtěli někdy na staré kolena dodělat. neee že bych to viděla nějak reálně.....ale čert nikdy nespí.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    presne tak
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: to znamená, že normální studium začne 2009, dálkové 2010 ? to bych do konce světa v roce 2012 mohl stihnout být ten "čestný bakalář".. :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ve zkracene verzi "ne 2009, ale 2010"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: co je "doakreditace" ?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Doakreditace je planovana na 2010/11
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    To je dobra otazka, zkusim zjistit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: já ji už potvrdil. zatím nevím co napsat. asi bych se rád zeptal, jestli plánují i dálkové/distanční/kombinované studium (do kroužku kanoistiky na FEL ČVUT jsem už chodil ve svých 19ti, a teď už nemám tu potřebu :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Chybicka se vloudila :-)
    Na druhou stranu, koukam do logu fora a dost bych doporucil vzit na vedomi chybovou hlasku a potvrdit tu registraci, jinak te to fakt nepusti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Eh, to je ta správná fakulta pro mě :-)

Zpráva úspěšně odeslána!
    ERR ID: General ERROR
    Chyba pri provedeni prikazu
    INSERT INTO podpora_fi VALUES ('',NOW(),'Michael Polák','Pracovník ICT sektoru','xchaos@arachne.cz','Arachne Labs/Spoje.Net - majitel, podnikatel, Global inspiration s.r.o. - zaměstnanec','Na FI ČVUT bych pravděpodobně měl zájem studovat.', '213.151.76.222', 0, 'b24e24d6032edf829115ba20e4ae1453')

Duplicate entry '255' for key 1
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    .... snad to není apríl :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WOW! http://www.fi.cvut.cz/index.php

Nacházíte se na pracovních webových stránkách věnovaných přípravě vzniku Fakulty informatiky* Českého vysokého učení technického v Praze.

Tak do toho bych asi šel !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIKSUPOJKA: jen jsem si všiml, že na NYXu existuje tenhle diskuzní klub - to je všechno, nebylo v tom nic osobního. aby bylo jasné - já nejsem ani proti studijnímu oboru "recycling engineer" - nejsem elitář.

já si prostě jen stěžuju, že neexistuje něco jako "všeobecná počítačologie" - což by byl obor na rozhraní humanitních věd a technologie, a matika by v něm hrála max. roli roli volitelného nepovinného předmětu (samozřejmě by se ale ani nečekalo, že by Bc. tohoto oboru měl být schopen pokračovat jako Mgr. na informatice na Matfyzu, apod.)

jinak když už sem píšu... mírný aprílový offtopic... :-) http://www.arachne.cz/index.php?clanekid=233
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    XCHAOS: Můžeš mi to trochu vysvětlit s tou kulturologií?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam