• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    Dobrej nápad...taky sem kolikrát uvažoval jestli sem fakt takovej kretén sám nebo je jich podobnýho ražení víc. každopádně se připojím. Jo a ještě jedna věc ... nestudoval si sociologiii?)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ne vážně... uvažuju udělat časem třeba i nějakou schůzku dropoutů (zejména těch "zasloužilejších" :-) ne těch, co vzdali hned první ročník nebo první školu :-) .... různých věkových kategorií... a tam bychom mohli probrat naše zkušenosti s vyhazovy a zkušenosti s tím co jsme dělali mimo školu a po škole a další plány.

Víceméně moje kritérium je 1) buď drop-outi, co dostali alespoň do 3. ročníku (nemuseli mít nutně uzavřeny všechny předměty 2. ročníku) a nebo 2) byli přijati alespoň na dvě školy po sobě - ne ve stejný rok - a alespoň na jedné se dostali do 2.ročníku (nemuseli mít nutně uzavřeny všechny předměty 1. ročníku). Doufám je to jednoduché a srozumitelné kritérium pro "zasloužilého college drop-outa" :-)

Mám teorii, že mezi drop-outy bude hodně lidí, kteří sice nevykazují výrazně nižší inteligenci, než lidi co to dodělali - ale zato nejsou tolik sociálně zdatní v hraní takových těch společenských her (typu zjistit, u koho se dá zkouška prolézt, nebo chlastat jenom se spolužáky a ne proti nim, apod.) a nebo jsou extrémně líní, apod. Což mi tedy všechno zajímá :-)

Na druhou stranu - moje kritérium zase eliminuje lidi, kteří tu školu jen tak zkusili a hned v prváku zjistili, že na to nemají nebo že je to nebaví. Nic proti - ale to dokáže prakticky každý, kdo odmaturoval, že jo :) Zajímají mě lidi, kteří víceméně nějakou výraznou dobu studenti byli - a přitom stejně nepodlehli takovému tomu tlaku "když už jsem tomu dal 3 roky, tak to přeci dodělám".

Na druhou stranu - nevím jestli měřit stejným metrem drop-outům z humanitních a technických oborů. Na druhou stranu je asi jedno, jestli propadnete třeba z jazyku, který je pro vás španělská vesnice, nebo z VŠ matiky. Takže asi toto rozlišovat nebudeme :-) chceme 2 a kus ročníku ... na jedné nebo více školách.
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    Všem dnům není konec)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MORECUTS: ok, tak to máš velkou šanci, že se brzy staneš čestný členem tohohle klubu - i když ten je tedy určený až pro ty, kdo to regulérně vzdají, že ano :-)
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    tak se taky pridam...sedmej rok na VS...a nejde to dokoncit a nejde))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já se musím pochlubit, že se mi už asi tři měsíce daří zaměstnávat vysokoškoláka (byť ne na plný úvazek). (není to ale typický případ.. dělá u nás spíš brigádu... dříve to dělali studenti, tenhle je akorát už Mgr. a studuje dál...)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ALMAD: tak, priority se prostě přesunuly, nedá se nic dělat.)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    EUCHENIE: Jojo, taky se kvůli škole nemám čas učit.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    hlasim se do klubu-)
    nedokoncila jsem magistersky navazujici, pac me bavil asi jeden predmet, bylo to dalkove, pri praci.. zapocet jsem mela prave jen z toho jednoho predmetu.))
    a ted i konci treti semestr na bakalarovi, ale bud toho necham upe, nebo prerusim a uvidim - teda prerusim, esi ziskam kredity, co potrebuju pro postup.) pac ten cas potrebuju abych se mohla ucit jiny veci, co potrebuju k praci.
    esi nekdy budu studovat, tak asi magistra ale.
    a samo teda uz mam jednu - dve skoly, vosku + nastavbu pulrocni, coz se cely dalo nostrifikovat jako bakalar a taky je dobry, ze se to nepocita do VS studia, takze za studium stale neplatim.
    tak tak.]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Cituji : "V disciplíně akademického samplingu a remixérství nejvíce vynikla jistá Silvie Brandová, jinak úspěšná závodnice ve sportovním aerobiku, jež polovinu své rigorózní práce opsala, mimo jiné ze serveru Maturita.cz, který má pomáhat středoškolákům, aby složili zkoušku dospělosti.".

"Za posledních pět let ji vystudovalo 511 policistů včetně šéfa plzeňské městské policie Luďka Hosmana (jeho bakalářská práce je ukázkou dokonalé loupeže), vyšetřovatelky podvodů Radovana Krejčíře Moniky Kocourkové (za tři měsíce magistrou), šéfa ústecké hospodářské kriminálky Petra Martínka (tomu v Plzni uznali 25 let staré zápočtyze studií v Sovětském svazu). Vedle nich se tu vzdělával také Jan Harangozzo z Berkova gangu (tomu už byl titul odebrán), děti Františka Mrázka (podle rychlosti jejich studia jsou obě mimořádně nadané). Mimochodem, když jejich táta ještě žil, našel se u něj při domovní prohlídce index dalšího studenta plzeňských práv, policisty Aleše Jedličky. Ten to vysvětlil tím, že si s mafiánským bossem vyjasňoval některé právní problémy a při tom u něj studijní průkaz omylem zapomněl."

Možná se blíží doba, kdy konečně někdo docení nás, zasloužile college-drop-outy ? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Reflex.cz | Docent Kindl: Mistr hovoří
    http://www.reflex.cz/Clanek38059.html
    MTO
    MTO --- ---
    jo btw sem si vsim v metru reklamy na film Zoufalci. bylo tam neco jako "studuju pedak v 29ti" nebo tak nejak...
    imho film pro nas :-)
    http://www.youtube.com/zoufalci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: hmm, já bych si dálkově asi chtěl něco dodělat... ale tvrdohlavě se držím té informatiky. už to dělám příliš dlouho, abych v životě mohl získat ještě jinou specializaci.

ale snad už nejsem takovej dement jako jsem byl v těch dvaceti.. nevím. třeba bych to teď dodělal, když už skutečně vím, co od toho potřebuju..
    MTO
    MTO --- ---
    XCHAOS: ehmm k memu nynejsimu studiu. delam kurz na stredni zemedelce :-D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: mozna je to tim, ze ti vystudovani lidi technickeho typu nemaji radi tvoje humanisticka vypraveni na tema technika :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MTO: klid, tady to moderuju já, takže netolerance je přísně zakázaná :-)

a samozřejmě tobě (i všem ostatním) co to zase zkouší, držím palce. vlastně mít tady někoho, kdo dostudoval jinak než napoprvé by bylo určitě zajímavé.. kdyby se podělil o to, co změnil ve svém přístupu, nebo tak.

já jsem tvrdohlavě zkoušel na všech VŠ informatiku, znova a znova. teď vlastně vidím, že daleko nejvíce si rozumím s lidmi humanitně zaměřenými... ale možná je to proto, že oni vlastně podstoupili určitý "trénink" aby dokázali vyjít a domluvit se s každým ? já vlastně nevím...
    MTO
    MTO --- ---
    ja na to tady uplne zapomel. tak se hlasim do klubu.

skoro 2 semestry FHS UK, jo skvela skola, ale po 30ce na dalku docela masakr...
    pak sem zjistil ze zivot je pro mta skola nejvetsi...

jinak teda vlastne zase chodim do skoly. tak nevim zda me tu snesete :-D
    http://www.szes.kt.cz/
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    B_B: to je dobrý:)) já zas naopak nikdy nechtěla dělat ekonomii, teď jsem už druhym (juhůů!) rokem na národohospodářský a jsem za to hrozně ráda.. snad to tam jednou doklepu i k Ing.:)
    ale co si budem povídat - práce zase přináší finance (narozdíl od vš, která je jen požírá)..:/
    B_B
    B_B --- ---
    tady sice ctu ze se tu nepocitam, protoze jsem nedokoncila take ani jeden semestr, ale snad to prezijete;
    sla jsem na VSE, narodohospodarska fakulta, odesla jsem po mesici a pul, protoze takovou nudu jsem dlouho nezazila, totalne jsem minula pri vyberu skoly a to jsem celou stredni vedela, z chci jit na ekonomku... nicmene je to nejlepsi vec co jsem za posledni rok udelala, nasla jsem si skvelou praci a ziskala spoustu casu na rozmyslenou, co chci v budoucnu delat, ma rodina to teda nesla silene, ale co jim zbyvalo nez si zvyknout... byl to pro me obrovsky krok vpred a myslim ze toho nikdy nebudu litovat..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak co, nějaký nový odpadlík ? kolem mě teď všichni dodělávají diplomky a státní a ríga a disertace.. hrozně depresivní, mít takovéhle známé / příbuzné / kolegy.

my dropouti bychom měli držet při sobě, podle mě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam