• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    MESK
    MESK --- ---
    BIDAK: auta na vodu :) to uz se po netu siri jako spam nejmin 8 let. kdysi jsem se v tom stoural trochu vic a vyslo z toho ze je to neprakticky, nici to motor a spotrebu snizuje o minimum...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: No jistě. Není to porvý co takovejdle nějakej magor vystrkuje hlavu. Dycky se najdou lidi co do toho investujou, ach jo.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: No, to nemohu posoudit. Ale na tu pochybovačnou notu. Pokud říká, že by mohl tímto způsobem jezdit 100% na vodík, pak dost dobře nechápu, proč si nekoupí to americké auto, na které by si s takovou za peníze ušetřené za palivo vydělal velmi záhy.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Ne. Myslím si že to funguje tak jak popisuje. Jenom si myslím, že ta úspora paliva je vymyšlená.

AMBIENTIUM: Ne, právěže posoudíme. Pokud funguje fyzika, tak je to blbost. Kromě toho, pokles spotřeby vozidel o půlku by se zisky ropných společností ve střednědobém horizontu nic moc neudělal.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    BIDAK: Tak to kazdopadne my tady neposoudime. Je mozne, ze je to zvast, ale taky si dokazu predstavit, ze to zvast neni a z toho vyplyvajici tlak lobby, ktera tohle v zadnem pripadne nechce a udela vsechno pro to, aby se to zesmesnilo, znemoznilo, dokazalo, ze to nejde apod.

Staty maji z ropnyho byznysu obrovsky dane a cla, korporace nechutny zisky a z toho jsou dalsi dane. Investori do toho nainvestovali obrovsky mnozstvi kapitalu a chteji to zhodnotit, a manazeri jsou motivovani zhodnocovat, aby meli svoje milionovy bonusy. Je to dost provazanej system s obrovskou silou, jde to na uroven vlad a tajnych sluzeb.

Za tento pohled se nijak nestavim, jen rikam, ze to je mozne. A o pravdepodobnosti jednoho nebo druheho se nemuzeme vyjadrit. Nemame data, na kterych tu pravdepodobnost spocitat...

VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Takže ho, jinými slovy, podezíráš z toho, že si ten vodík vyrábí někde bokem?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AMBIENTIUM: Ale já bych taky chtěl energii zadarmo. Ale daleko pravděpodobnější je to, že je to žvást.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    BIDAK: Pro mě povzbuzující :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AMBIENTIUM: Hm, smutné.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AMBIENTIUM: No právě. Perpetum mobile. A odtud taky
    BIDAK.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    BIDAK:
    WM magazín
    http://vodik.wz.cz/Meyer/AutoNaVodu.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Meyer's_water_fuel_cell

Po dlouhých hodinách rokování mezi čtyřma očima jsme dospěli k závěru, že S.Meye odhalil zcela novou metodu štěpení vody, která vykazuje velmi málo charakteristických rysů klasické elektrolýzy To, že jeho zařízení skutečně funguje, potvrzuje sbírka US patentů,které mu byly uděleny na rozličné součásti WFC systému. Skutečnost, že US patentový úřad tyto patenty udělil podle odst. 101 znamená, že funkčnost s nimi spojeného technického vybavení byla experimentálně prověřena experty US patentového úřadu a sekundujícími nezávislými experty, přičemž byla uznána všechna tvrzení vynálezce.“
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR:
    Vodík vyrábí pomocí alternátoru, a ten primárně pohání opět benzín.
    Ano. Ale pokud tady tvá myšlenka končí, tak skončila příliš brzy.

No a proč by se s tím předváděl? Takovejch lidí je. Magorů je spousta. Mě to teda taky smysl nedává, ale děje se to.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Takhle, já do toho nevidím, ale nedává mi vůbec smysl, proč by se s tím ten člověk chlubil na veřejnosti, kdyby to neměl ozkoušené (a změřené o kolik mu klesla spotřeba). Vodík vyrábí pomocí alternátoru, a ten primárně pohání opět benzín. Tudíž opět je tu ta nižší spotřeba. A nevidím důvod, proč by si vymýšlel, že mu spotřeba klesla o 35-40%. Možná nějaký je, ale vskutku mě žádný nenapadá. (Že by si z lidí tropil šoufky? Na to se tváří moc vážně a přesvědčeně.)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Ten člověk bohapustě žvaní.
    Představa že při spalování kyslíku a vodíku vzniká pára je fajn. Prej to motoru vadí. Pára ale vzniká i při spalování benzínu.

No každopádně na výrobu vodíku v tom generátoru spotřebuješ rozhodně víc benzínu, než kolik energie získáš. Souhlas?

Ale díky za video, Cílek je skvělej.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: A co je na tom špatně?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AMBIENTIUM: Oh no, not this shit again!
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Tak trochu k tématu....

On-line: Duše K z Divadla Kampa :: Kultura :: ČT24
    http://www.ct24.cz/kultura/126678-on-line-duse-k-z-divadla-kampa/

Týpek představuje generátor vodíku, který má ve svém autě => úspora až 40%, ve stavu "zbastleno na koleně", cena 9 tis. Kč. Leje se do toho destilovaná voda ve které je nasypána lžička jedlé sody jako elektrolyt. Nechápe, proč to není běžně v autech už dávno. Tuto technologii prý dávají do aut různí podnikavci na západě.

Čuměl jsem jak puk. Přestože jeho auto nevidět, nevidím důvod nevěřit....
    THX 2 VSOUKOLOHLOR, který dal odkaz na toto video do auditka EARTHSHIP.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    MESK: Jo, napravo jsou odkazy na všechny přednášky semináře. Před Sašou mluvil Jozo Pecho. Ale pokud ti přišla úsměvná pouze ta formulace, pak jo. :) Doporučuji zejména přednášku Juraje Mesíka.
    MESK
    MESK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Toto už ukazoval Jožo :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    YouTube - ‪Klíma, rozvoj a energetika - Alexander Ač‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=WCElI9rHE_k
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam