• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOLDRIK23Yettey a hulidi
    SK0T
    SK0T --- ---
    Ty fotky nic moc :-)
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    na yettey vám dáváme dohromady novou rubriku s linky na stahování:))))
    http://yettey.cz/list.php?c=hu
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    úplnej marťánek:)
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    MINERWA: bingó!
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BOLDRIK23: jé, škultéty vypadá jako mimozeměťan :)
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    22. večer hudby, literatury a divadla - HuLiDi
    1. 7. 008 od 20:30 ... do úsvitu v klubu Cross

    Červnoví HuLiDi, ocejchovaní Hellerovou XXII., dorazí do holešovického klubu Cross až v úterý 1. července. V literární části budou vzpomínat na svou spřízněnou bytost, Alexandru Berkovou. Jako Sašini přátelé se s ní budeme loučit po svém. Po literární tryzně bude čas na divadelní okénko, které patří skupině Misionáři. Večer vyvrcholí koncertem "praggamuffinové" kapely Afrodisiak, po které zahraje Royal Hi-Fi Sound System.



    Literární část HuLiDí bude tentokrát věnována Alexandře Berkové. Jedna z předních českých prozaiček, odvěká patronka Yetteyho, která mu v únoru pomáhala křtít nejnovější sbírku jeho Edice, a osobní kamarádka řady členů v půlce tohoto měsíce zemřela v pouhých 59 letech. Lidé z okruhu sdružení i případní zájemci z řad návštěvníků jí budou vyjadřovat svou úctu čtením z jejích textů, případně i jiných prací, které by (snad) ráda slyšela.

    Na veselejší notu pak průběh večera otočí Skupina scénického čtení Misionáři. Ta ostatně vůbec poprvé veřejně vystoupila právě pod Sašiným vedením - stejnojmenná povídka Misionáři poprvé zazněla v PEN klubu v létě 2002. Tentokrát budou Misionáři publikum lákat na premiéru svého nového kusu nazvaného 357: Kamarádi na orbitě. V pořadí již šestá povídka skupiny si odbyde světovou premiéru 19. července na letošním festivalu Mighty Sounds v Olší u Tábora.

    Po přestavbě večer vstoupí do své hudební kapitoly. V ní vystoupí pražská skupina Afrodisiak, která kombinuje převážně reggae a raggamuffin s prvky hip-hopu. V živé produkci skupiny ovšem uslyšíte i ska, jungle, funk aj. "Praggamuffinové trio" je ovlivněné především současným jamajským dancehall reggae. Skupina v této podobě funguje od podzimu 2006 a tvoří ji zpěvák a kytarista MC Turner /USA/, jenž je hlavním skladatelem textů a většiny hudby, bubeník Daddy Mike /CZ/ a basák OnDrax /CZ/. Zejména na pražských vystoupeních bývá možné vidět a slyšet jednoho z alternistů na postu el. kytary /Daniel, Hakan, Miller, Steve/, případně část nebo celou dechovou sekci /trubka, sax, pozoun/ a další hosty.

    Už tradičně budou HuLiDi zakončovat DJs, tentokrát Royal Hi-Fi. Jde o je pražský sound system, který se na scéně pohybuje od roku 2004, kdy se rozpadli předcházející Bashment Pirates. Od té doby se vydali cestou pravověrného reggae v celé škále jeho půlstoleté historie. Tvoří ho selektoři Mighty Lemon a Syncro. Prvně jmenovaný je citroníkem hluboce zakořeněným v české reggae scéně, už od devadesátých let organizuje festivaly, kam zve i taková jména jako Lone Ranger nebo King Shiloh. Syncro je zakladatelem labelu GunJah Records, na kterém začal vydávat první české reggae singly.

    Cyklus HuLiDi pořádá o.s. Yettey ve spolupráci s klubem Cross, Mighty Sounds, Radiem Wave a hl. městem Praha.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    VITEKK: sem nechci lízt jenom kvůli tvýmu heh!
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    heh
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---


    Vážení pedagogové, milí studenti,
    je mou smutnou povinností Vám za vedení LA s hlubokým zármutkem
    oznámit, že nás ve věku 59 let náhle opustila

    PhDr. Alexandra Berková

    vedoucí katedry tvůrčího psaní a dlouholetá akademická pracovnice, která
    stála u vzniku Literární akademie.

    Čest její památce.

    Oficiální zprávu vydá LA během víkendu nebo začátkem týdne na svých
    webových stránkách.

    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    tón saxofonu
    rozvíří minisukni
    tvé nahé nohy
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    tak máme hulidí hvězdy na červenec!!! http://www.myspace.com/hoodska
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam