• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOLDRIK23Yettey a hulidi
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    VITEKK: poslední úterý v měsíci ne? Čemu se divíš...čéče...
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    jojo
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    v utery ted v utery?
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    HuLiDi slaví své druhé narozeniny.

    Cyklus HuLiDi oslaví na konci září své druhé narozeniny. V úterý večer budou tradičnímu cyklu večerů HUdby, LIteratury a DIvadla v Crossu gratulovat skupina scénického čtení Misionáři, která poprvé vystoupí bez textů v rukou, ochutnávku své novinky uvede i divadelní spolek Ztracená existence a vrcholem programu budou české rapové legendy Lesík Hajdovský a Manželé. Multižánrový večer nakonec uzavře reggae/hiphopový WaddUp Sound.

    MISIONÁŘI stojí už od svých začátků před šesti lety na pomezí literatury a divadla; se svými inscenovanými povídkami už na HuLiDech vystoupili několikrát. Sága o osudech Vesmírných lidí, Ježíše, Satana a dalších kosmických kreatur 357: KAMARÁDI NA ORBITĚ, která měla premiéru na letošních Mighty Sounds, už ale narostla do rozměrů neslučitelných se čtením textu z papírů. Střet sil veškerého dobra a zla totiž není žádná sranda... a Misionáři nás přesvědčí o opaku.

    Spolek ZTRACENÁ EXISTENCE servíruje na talíř výročních HuLiDí opravdovou delikatesu - dvě čerstvě uvařené ukázky z chystaného představení! Jednu dle receptu Karla Maye a druhou podle Josefa Čapka - obě se pak slejí do jediné postmoderní POLÉVKY, nové chystané hry, která bude mít premiéru na konci listopadu v Ypsilonce. Takže kdo přijde na ochutnávku do Crossu, bude mít dvouměsíční náskok!

    LESÍK HAJDOVSKÝ A MANŽELÉ jsou uznáváni jako průkopníci rapu v české kotlině. Jejich Jižák, kterému o 15 let později vzdaly respek snad všechny špičky tehdejší hip-hopové scény, se v roce 1984 rovnal spíš trhlině v časoprostoru než demáči. Ačkoli Manželé hrají v původní sestavě (doplněné jen rapperem Lesíkem ml.), v současnosti už jejich legendární rýmy nedoprovází na koleně lepené ur-beaty, ale nadupanej bigbít.

    Výroční 25. HuLiDi zakončí česko-slovenští ostřílení selektoři z WADDUP SOUND, dočkáme dancehallu & ostatní urban stylů. Vedle hraní WaddUp začali vydávat i stejnojmenný magazín věnovaný právě dancehallu, provozují bohatý web a vůbec jsou na reggae/dancehall scéně neopominutelným zjevem.

    Cyklus HuLiDi pořádá o. s. Yettey, klub Cross a hl. město Praha

    http://www.ztracenaexistence.cz/
    http://www.manzele.euweb.cz/czindex.htm
    http://waddup.net/
    http://crossclub.cz/
    http://www.yettey.cz
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    v pátek kdo má čas a náladu!
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    pro sisu etc: kouknete do angazovaneho umeni. Skaparada napovi:o) caute
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    maly psycho
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    no, já bych právě taky potřebovala i ty stěny, vyjímečně :-)))
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    já shánim tělocvičnu na tréning capoeiristický akrobacie, mohl bych ti vyklidit i stěny ?
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    to moc nejde...
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    leda že by se vyklidil ÚPLNĚ. :-)))
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    co můj obyvák? když se vyklidí?
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    perdon za OT, ale co kdyby?!: ahoj, nechci vás tu všechny otravovat neustálým dotazováním se po něčem či někom, ale, kam jinam se obrátit netuším, tedy: hledám prostor na zkoušení pro nemovité, ovšem nacvičovat budeme poměrně brutální tanec, takže sháním minimálně parkety, ne-li baletizon na podlaze a holé stěny ( s těmi budeme poměrně dost pracovat). nacvičovat budem jen teď do 13. září a pak jedem hrát. Mám zatím jen jednu možnost, a to jezdit z prahy do tělocvičny do chomutova (denně), což je fakt masakr. Tak prosím, víte-li někdo o nějaké tělocvičně či tak něčem, kam by nás (dva) mohli eventuelně pustit, prosím, dejte mi vědět. DĚKUJI!!!
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---


    Tisková zpráva o. s. Yettey: HuLiDi č. 24

    24. Komponovaný večer HUdby, LIteratury a DIvadla
    26. 8. 2008 od 20:30 v klubu Cross

    I na konci prázdnin pro vás Yettey a klub Cross připravili HuLiDi, kteří svým 24. opakováním završí druhý rok své existence (a těšte se na zářijové narozky!).
    Jako protiváha poměrně epickému červenci budou (alespoň na první pohled) velice lyričtí. Čtyři básníky bude na jevišti následovat loutková taškařice Roztroušené symbiózy (která začínala jako dvojice básnířek) a o hudbu se postará poetická duše šansoniéra Cyrila Bab Ela. Nakonec nás ale Peri Feri Sound Syndicate vrátí do normálních skalejí.

    Vesmírný básník Dominik Herzán představí svou čerstvě pokřtěnou knížku 20.000 / 8 (Viz zde). Po něm bude hranice poezie objevovat i překračovat básnická skupina Fantasía, která se dala dohromady před třemi lety. Básnickou výpověď tříčlenná Fantasía ve složení Adam Borzić, Kamil Bouška, Petr Řehák obohacuje divadelními prostředky i multimediálními možnostmi digitálního věku. V minulosti Fantasía vystupovala například v NOD/Roxy, na Újezdě nebo v KD Mlejn.

    Divadelní část proto na literární naváže zcela hladce. Tentokrát pódium Crossu ovládne pimprlová kreace naší milé Roztroušené symbiózy, nazvaná nevyhnutelně MERDRE! aneb Andělé neklejí a vaše žena vám nekrade zlato. Loutková maškaráda o nenažranosti, velkohubosti a zmařeném pokusu ovládnout vlastní zadnici. Vrchnost obnažuje kotníčky, masožravci požírají tlustokožce, vznešené duše se potkávají a pánubohu je poručeno: teď!

    Ani poeticky ladění HuLiDi by nemohli být kompletní bez muzikálního klimaxu. Na konci srpna nás k němu povede všehoschopný českofrancouzský šansoniér Cyril Bab El, jehož kytaru a zpěv obvykle doprovází krásná violistka. Kromě tklivých šansonů, které za Cyrilem dopajdaly ze zahulených pařížských lokálů, má v repertoáru i reggae, najazzlou improvizaci a harmoniku.

    Nespavci se na závěr večera budou moci vyřádit při setu Peri-Feri Sound Syndicate, který se na české ska a reggae scéně pohybuje již několik let. Od roku 2003 se stali pořadateli mnoha kvalitních večírků s umělci jako Baron Black, Mr.Cocoman, King Kalabash, DJ Toust (a.k.a. Jr. Delay), Mr. Mention a řadou dalších. V současné době dva nekompromisní selektoři Hogo Fogo a Mgr. Biggy sahají po nové posile v podobě selektora a MCho Boldrika. Můžete se těšit na pestrý výběr reggae/ska/dancehall/atd. prošpikovaný různorodými exluzivními nahrávkami nejen v podobě dub plates.

    Cyklus komponovaných večerů HuLiDi pořádají o.s. Yettey, klub Cross a hl. m. Praha.

    http://www.myspace.com/periferisoundsyndicate
    http://www.myspace.com/crossclub
    http://yettey.cz
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    line up na dnešní Hulidi: 21:00 Vyprávěním nad kýblem Anna Kučerková
    21:20 Bohdana Bláhovce -slam poetry
    21:40 Duši-P.Fridrichové a J.Boehringera. Tři mikrokompozice v bílé!
    22:00 CCTValstars
    23:30 Hoodska exploziv (Izrael)
    01:00Dub in da trip
    ??:?? Selektor Boldrik (můj nápad to není:))))


    Chill Out:
    Mustakillah sound
    Dub LFO Sound systém (Izrael)
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    Pozdní Červencové Hulidi 29.7 s Hoodska explozive, dub in da trip a cctvallstars.

    23. večer hudby, literatury a divadla - HuLiDi
    29. 7. 008 od 21:00 ... do úsvitu v klubu Cross

    Prázdniny se blíží ke své zasloužené půlce, Mighty máme za sebou a k důstojnému zakončení července nás čekají jen Hulidi, komponovaný večer Hudby, literatury a divadla! Je léto, čas věnovaný zahálce a zábavě, je léto, čas divadelních prázdnin, večírků a hlavně hudebních festivalů! Proto i mi jsme se rozhodli, že Hulidi se změní! Pro tentokrát se zaměříme hlavně na živou hudbu, která hledá své kořeny ve svobodné Jamajce let šedesátých a oslavných fanfárách ska! Zahrají nám tři kapely, každá s trošku jiným přístupem k míchání stylů. Ozdobou budou Hoodska Explosive, originální rude boys z Izraele, dočkáme se šťavnatého rocksteady ska okořeněného klecmerem a balkánskými rytmi, tvrzeným kontrabassovou linkou.
    Hudební večírek začnou mladí, ale zkušení CCTV allstars, které zdobí mezinárodní obsazení i netradiční viola v sestavě.
    Na závěr vystoupí Dub in da trip a se svým hudebním kabaretem rozvlní poslední tancuchtivé a těm znavenějším zpříjemní čas strávený na baru.

    Většinou máme čtenáře tři a jednu kapelu! Ne tak dnes! Pro tentokrát jsme si pro vás připravili performenc českého krále Slam poetry Bohdana Bláhovce! Máme se na co těšit!

    Ale Hulidi by nebyli kompletní bez drobných divadelních perverzí které obstará Duši-představení vyplývající ze spolupráce P.Fridrichové a J.Boehringera, které už vidělo celé San Francisko!!! Tři mikrokompozice v bílé!

    Následované Hrou pro masové publikum: Vyprávěním nad kýblem-velice prozaická scénická lyrika od Aničky Kučerkové.

    Cyklus HuLiDi pořádá o.s. Yettey ve spolupráci s klubem Cross, Mighty Sounds, Radiem Wave a hl. městem Praha.
    SK0T
    SK0T --- ---
    Ty fotky nic moc :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam