• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOLDRIK23Yettey a hulidi
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    BOLDRIK23: krchovský?! YEAH
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    HuLiDi 26 - 28. X. 2008

    Tisková zpráva o.s. Yettey - HuLiDi 26
    28. října 2008 o deváté v klubu Cross

    Sváteční svátek HUdby, LIteratury a DIvadla uvede v poslední říjnové úterý mafiánskou taškařici Se stane..! v podání Roztroušené symbiózy, autorské čtení J. H. Krchovského a opulentní hudební část - slavnou arménsko-ruskou kapelu Deti Picasso a triphopové Narcotic Fields z Olomouce.
    Večírek za všechny prachy - vstup jako vždy zdarma!

    Roztroušená symbióza před pěti lety vznikla jako poeticky-taneční duo. Od té doby si ale všechno zkomplikovala - místo dvou slečen pódium ve hře Se stane... zaplní 8 mafiánů a jejich sluhů; výrazový tanec se vyvinul v hned několik variant dramatického projevu; osobní prožitek poesie vystřídal mnohem závaznější scénář hry. Roztroušená symbióza bude své komické jakož i hrůzyplné představení z podsvětních kruhů na jevišti Crossu reprízovat po pouhých čtrnácti dnech - uvedla jej tu v půli října v rámci festivalu Next Wave.

    J. H. Krchovského není snad třeba obsáhleji představovat nikomu, kdo kdy jen prošel kolem undergroundu. "Jeho dílo je po formální stránce velmi precizní (píše nejčastěji v pravidelném daktylu), je charakteristické dekadentní stylizací, zálibou ve zobrazování smrti, děsu, erotiky," píše o něm česká Wikipedie. Krchovského zvrhlé, zábavné a moudré texty je zkrátka radost poslouchat - není divu, že v divadelním šapitó na ska/punkovém festu Mighty Sounds, kde jej Yettey v létě uvedl, nebylo k hnutí.

    Deti Picasso jsou - podle prestižního amerického magazínu Rolling Stone - "trumfovou kartou moderního ruského ethno rocku". Ačkoli pocházejí z Moskvy, jsou však Deti Picasso především arménskou skupinou. Jejich hudba v sobě mísí ledacos z hudebního dědictví východu i západu - moskevský underground a psychedelickou kytaru Karena Arutjunjana kříží s arménskými lidovkami, které procítěně až do mraziva zpívá jeho vlastní sestra Gaja. U nás Deti Picasso letos vystoupili na ethno/jazzovém festivalu Na jednom břehu, odkud v rámci svého evropského turné pokračovali do Maďarska na monstrakci Sziget.

    Narcotic Fields pak připomenou, že zajímavá psychedelie se ještě pořád hraje i u nás. V českém (a ovšem i moravském) triphopovém rybníku velikosti loužičky není zas tak těžké být největší štikou - vítězství "Narcoticů" v ostravském Boom Cupu po pouhém roce existence a vystoupení na Colours of Ostrava (po roce a půl) ale napovídají, že "to" tato olomoucká formace bere za správný konec.

    Cyklus HuLiDi pořádá o.s. Yettey, klub Cross a hl. m. Praha.


    http://krchovsky.wz.cz/
    http://bandzone.cz/narcoticfields
    http://www.detipicasso.ru
    http://www.myspace.com/detipicasso
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    rád dorazím:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ahoj pozvanka na film ... mejte se paradne

    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    kdo si ma jako uvedomovat jaky je zrovna utery. A kdo si ma pamatovat, ze to neni ctvrtek? :o)
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    VITEKK: poslední úterý v měsíci ne? Čemu se divíš...čéče...
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    jojo
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    v utery ted v utery?
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    HuLiDi slaví své druhé narozeniny.

    Cyklus HuLiDi oslaví na konci září své druhé narozeniny. V úterý večer budou tradičnímu cyklu večerů HUdby, LIteratury a DIvadla v Crossu gratulovat skupina scénického čtení Misionáři, která poprvé vystoupí bez textů v rukou, ochutnávku své novinky uvede i divadelní spolek Ztracená existence a vrcholem programu budou české rapové legendy Lesík Hajdovský a Manželé. Multižánrový večer nakonec uzavře reggae/hiphopový WaddUp Sound.

    MISIONÁŘI stojí už od svých začátků před šesti lety na pomezí literatury a divadla; se svými inscenovanými povídkami už na HuLiDech vystoupili několikrát. Sága o osudech Vesmírných lidí, Ježíše, Satana a dalších kosmických kreatur 357: KAMARÁDI NA ORBITĚ, která měla premiéru na letošních Mighty Sounds, už ale narostla do rozměrů neslučitelných se čtením textu z papírů. Střet sil veškerého dobra a zla totiž není žádná sranda... a Misionáři nás přesvědčí o opaku.

    Spolek ZTRACENÁ EXISTENCE servíruje na talíř výročních HuLiDí opravdovou delikatesu - dvě čerstvě uvařené ukázky z chystaného představení! Jednu dle receptu Karla Maye a druhou podle Josefa Čapka - obě se pak slejí do jediné postmoderní POLÉVKY, nové chystané hry, která bude mít premiéru na konci listopadu v Ypsilonce. Takže kdo přijde na ochutnávku do Crossu, bude mít dvouměsíční náskok!

    LESÍK HAJDOVSKÝ A MANŽELÉ jsou uznáváni jako průkopníci rapu v české kotlině. Jejich Jižák, kterému o 15 let později vzdaly respek snad všechny špičky tehdejší hip-hopové scény, se v roce 1984 rovnal spíš trhlině v časoprostoru než demáči. Ačkoli Manželé hrají v původní sestavě (doplněné jen rapperem Lesíkem ml.), v současnosti už jejich legendární rýmy nedoprovází na koleně lepené ur-beaty, ale nadupanej bigbít.

    Výroční 25. HuLiDi zakončí česko-slovenští ostřílení selektoři z WADDUP SOUND, dočkáme dancehallu & ostatní urban stylů. Vedle hraní WaddUp začali vydávat i stejnojmenný magazín věnovaný právě dancehallu, provozují bohatý web a vůbec jsou na reggae/dancehall scéně neopominutelným zjevem.

    Cyklus HuLiDi pořádá o. s. Yettey, klub Cross a hl. město Praha

    http://www.ztracenaexistence.cz/
    http://www.manzele.euweb.cz/czindex.htm
    http://waddup.net/
    http://crossclub.cz/
    http://www.yettey.cz
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    v pátek kdo má čas a náladu!
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    pro sisu etc: kouknete do angazovaneho umeni. Skaparada napovi:o) caute
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    maly psycho
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    no, já bych právě taky potřebovala i ty stěny, vyjímečně :-)))
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    já shánim tělocvičnu na tréning capoeiristický akrobacie, mohl bych ti vyklidit i stěny ?
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    to moc nejde...
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---
    leda že by se vyklidil ÚPLNĚ. :-)))
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    co můj obyvák? když se vyklidí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam