• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    kdyz uz ten pes nejde na voditku, tak nema vyvadet psi kusy imho, na druhou stranu byt psem narozenym v teto dobe, zijicim ve meste a mit panecka, ktery mne dusledne taha na voditku a s kosikem musi byt peklo, jakoby cloveka nutili chodit se zavaanyma ocima..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JULESKAH:
    "a kdyz uz to nedelaj, tak aspon nemam delat neco, co nemaj" - tomu jsem, přiznám se, zcela neporozuměl.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    ECLECTICA: mela sis nechat proplatit cistirnu nebo zavolat policajty, ponevadz psy maj prece ve meste chodit na voditku... a kdyz uz to nedelaj, tak aspon nemam delat neco, co nemaj

KRMELEC: s takovejma lidma mam taky zkusenost, pujdou do pekla, protoze jsou zli a zli jsou asi proto, ze je samotny nema nikdo moc rad... a dobre jim tak ;)

nedavno se kamoscini psi snazili vitat na ulici uplne cizi starenku (neslo to, pac jsou na dost kratkym voditku, pac jinak se chovaji jako nerizeny strely) ale ta babicka (asi 80/90 let, dve francouzsky hole...) najednou povida "to nevadi, pustte je za mnou, ja mam psy rada, ja nenavidim lidi..." asi vi co rika, v jejim veku ;)

mne zase treba dost vadi chovani nekterych rodicu malych deti...

KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    ANOUKE: Jo jo, ale dyť já tam nepíšu, že pes u baráku je jen to jediný a správný viz. " A psi budou mít opět jen lidi u baráků. A nebo lidi co psa berou jako něco víc něž módní přívěšek. A jsou schopni ho vycvičit a brát se zdravim rozumem."
    Takže si vpodstatě rozumíme. Všechno je to o přístupu a zdravim rozumu. Osobně nejsem pejkař, ale jsem schopnej rozlišovat a uznávat lidi co maj psa rádi a dokážou se o něj postarat a vycvičit ho tak, že pes poslouchá svého majitele a né naopak.
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    NOITA: Jo, jo, moje rec.
    NOITA
    NOITA --- ---
    ANOUKE: Přesně. Dovolím si přidat svůj pohled, jako člověka, který se psy nejen žije, ale taky ho psi už nějakou dobu živí. Raději vidím psa ve městě, v bytě než zavřeného na dvorku v kotci. Lidé takhle chovají plemena, která tím vysloveně trpí (třeba labrador) a následně se stávají opravdu nebezpečná a obtěžující pro okolí. Chudák pes, který nemá společnost, nudí se celé odpoledne vydrží na zahradě štěkat a obtěžovat sousedy. Když se pak takový pes nedejbože dostane na ulici, je to pohroma. V nejlepším vás poskáče, v nejhorším sežere. Zvíře, které je od malička zvyklé na městský ruch, setkává se denně s lidmi a je socializovaný, je mnohem menší zlo. O tom, že si pejskaři často neuvědomují, že jejich zvíře může někoho obtěžovat, nemusíme diskutovat. Lidé jsou různí. Lépe se asi vysvětluje, že někomu vadí nevychovaní psi než, že někomu vadí nevychované děti, což je můj případ.
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    KUZMA42: psi jenom u baraku taky neni reseni, spousta psu se citi lip v byte se svym panem nez sama na zahrade
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ENTENTYKY: hovna jsou jen jedním z témat této diskuze...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to je zas klub o hovne tohle :)

no nic, nevsimejte si me, jen prochazim ..
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    PATISLAV: Hm, ze by dalmatin mel lepsi TV reklamu? ;-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DAGOBYJ: No hele, je asi rozdíl mezi dobrmanem a dalmatinem, ne? Kterého psa se asi víc lidí bojí? Čím to je, když mají dost podobnou stavbu těla a patrně stejně velkou tlamu i drápy?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ECLECTICA:
    PATISLAV:

jo, ok, nedá se takhle generalizovat.
    Tím spíš, že já si svého psa nevybrala, nýbrž okolnosti se měly tak, že jsem ho v jeho pěti letech učila co se má a nemá a dlouho mi trvalo se smířit s tím, že když ho to nenaučím já tak nikdo jiný. Tu práci nikdo neocení, protože se to bere jako samozřejmost. Mnohem horší je, když tu práci ale nikdo nevidí. A úplně nejhorší je, když ji někdo nechce vidět a má své iluze o příšerách které by se měly chovat jako lidi.

Sorry, do dneška se necítím jako pejskař, ale nikdy mi (krom hoven na ulicích) psi nevadili. Nikdy se mi nestalo, že bych musela na nějakého pejskaře něco hulákat, nikdy se mi nestalo, že bych musela mít z nějakého psa strach. Nikdy se mi nestalo, že bych o tom přemýšlela dokud jsem nezačala být majitelkou psa a poznávat to z té druhé strany :c(
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    PATISLAV: To prirovnani je docela trefne! Vystihl jsi nesmyslnost rozdeleni na bojova a nebojova. Spravne by melo byt na mala tlama + male drapy a velka tlama + velke drapy. Za svuj zivot jsem se nesetkal s zadnym psem velikosti labradora a vetsi, kterej by me kousnul, zatimco tech ti mensi uz se parkrat trefili... :-) Jesteze mam taky zuby. :-) na ty maly se da praktikovat oko za oko, zub za zub... :-)
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    Každopádně podle mějch pozorování psů ve městech markantě přibejvá. A né proto, že by přibejvalo milovníků psů, ale proto, že mít psa (hlavně určitejch ras) je prostě těď strašně módní.
    A já jen doufám, že tadle móda jednou skončí. A psi budou mít opět jen lidi u baráků. A nebo lidi co psa berou jako něco víc něž módní přívěšek. A jsou schopni ho vycvičit a brát se zdravim rozumem.
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Bydlíme na velkým sídlišti, takže skvadra psů je tam velká :)...a je pravda, že u nás nejagresivnější jsou jezevčíci, ale je taky fakt, i když jsem to nezkoušela, že tohodle psa kdybych kopla a zkusila se s ním poprat, bylo by to asi lepší, než s tím rotvajlerem....

PASTISLAV: jo, na řidičáky rozhdně a v případě rození dětí by to bylo taky někdy vhodný....ale to je na jinou debatu .o)
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    DAGOBYJ: proto sem taky psala tzv. bojova plemena (a myslim tim ruzny modni rasy jako pitbulove, strafordi aspol.) a hlavne sem nechtela odsoudit ty psy, ktery obdivuju a respektuju, ale jejich majitele, ktery mi mnohdy pridou jako fakt mamlasove ...

hlavne by si mel kazdy o psovi, nez si ho poridi, neco nastudovat, nejen obecne o chovu psu, ale i konkrétne o rase, nemelo by se zapominat, ze ty psi byli na neco slechteńy a porad si to nesou sebou ... napr. muj krizenec knirace pochazi z dlouhe linie krysolovu a hlidacu a chova se podle toho a ja zase musim podle toho:)

na pitbuly i k tomuhle obecne doporucuju lehce bizarni knihu "Pes, ktery hovoril s bohy", je to beletrie o podivuhodnem pratelstvi mezi mladou medickou a laboratornim pitbule od americke chovatelky, co zatim vydavala jen chovatelsky prirucky - hodne poucny k tematu, proc nektery psi vysiluju pokud je das do prostredi, do kteryho nepatrej a neposkytnej jim aktivity pro ktery sou "stvoreny" (nejen pitbulove, samozrejme)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BAMBULE: A při jednom bych do psychických testů zařadil i vydávání řidičáků :)
    DAGOBYJ: Tak smysl to má, stejně jako dělíme třeba zbraně na malorážky a já nevim...kulomety ;) . Zabít může oboje, s něčím to jde ale snáz. (já vím, divnej příklad :D). Kromě toho je rozdíl, když tě kousne jezevčík a když tě rafne rotvajler. Jmenuj počet případů, kdy člověka usmrtilo nebojové plemeno. :)
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Souhlasí s Váma, nemyslela jsem, že bych nechala vše jen na lidech...zatím to tak je, bohužel v některých případech...proto bych zavedla něco jako kontrolu u zbraní...chceš psa...musíš na to mít psychicky....a nejen to...pak by možná ubilo neštěstí...kdy lidé psa nevychovají, neuhlídají a podobně

Ještě že ten náš blbouš /vypadá podobně jako moje ikonka, akorát není tolik žlutá/ je v pohodě, ale přesto ji stále hlídáme a myslíme na to že je to "jen" zvíře, co mám instinkty....
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Ma smysl rikat o nejakem zvireti, ze je bojove a nebo nebojove plemeno? Znam pitbula, ktere po sobe necha slapat, deti ho tahaj za jazyk a to nejhorsi, co kdy udelal, ze takove dite obliznul. Naproti tomu znam michaninu jezevcika, ktera se tvari jako nejvetsi svatousek a bez varovani se zezadu zakousne do achylovky...
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    PATISLAV: nojo, to je pravda, taky posledni dobou potkavam mlada a jeste mladsi devcata s macatymi pitbuly, ne ze bych jim je neprala, ale radsi je obchazim, jejich psovodskym schopnostem taky nejak neduveruju ... ale ja sem ovsem hroznej negativista:)

zelene ubyva rapidne, misto ni rasy cinzaky jak houby po desti ... chtelo by to nejaky rozumny urbanisticky plan rozvoje prahy (ad. mest, ale tam nevim jak to je)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam