• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    ARZA
    ARZA --- ---
    LEONKA, GIO: jenže to je právě to; samozřejmě že to neni o psech, ale o lidech.
    s tim puchem moči to fakt nepřeháním. ulice je tu v závětří, metaři sem taky skoro nepáchnou, je tady spousta aut ale fakt moc psů. puch tady prostě je, nevymejšlim si to.

LEONKA: pokud je tato informace tak důležitá, objasním to: nekoupila jsem nic. bydlela jse v malym domě na malý straně, v jednom z bytů. s bejvalym přítelem jsme tam opravovali fasádu a dožralo mě když kolem prošlel nějakej čokl a okamžitě to zechcal, ještě jsem ani nestihla sundat montérky.
    teď bydlim v bytě a pochcaný fasády mě serou stále. nechápu to asi tak stejně jako čárání po fasádách nebo ničení čehokoli jinýho.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ARZA: koupilas byt nebo celej barak, ze se pozastavujes nad opadanou omitkou?:)...btw existujou materialy, kterymi se daj ochcavane objekty oblozit...nebo spreje, ktere psy odpuzuji....reseni jak ochcavani zabranit je spoustu:)
    GIO
    GIO --- ---
    :-))
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ja zas videla babicku (evidente bez pejska) jasave vykrikovat jak se ji ten pytlik bude hodit vnouceti na svacu:o))
    hanba nepejskarum zlodeji to sou, vischni, fuj, dvakrat!
    GIO
    GIO --- ---
    jo a kdyz jsem v Praze bydlela, nikdy jsem nikoho nevidela urvat si celou davku tech pytliku - a pejskaru tam (Branik) bylo tolik, ze ti co si nenosili vlastni, si urvali jedn dva pytliky (samozrejme jsem je nekontrolovala vsechny, ale nepausailozavala bych ze vsichni si urvou vsechno)
    a za dva dny byly pytliky pryc a nove tam byly za tyden.
    hm.
    GIO
    GIO --- ---
    KONYKA: mne ma presvedcit co? nejak nerozumim..

kazdopadne ja v Praze nebydlim a hovna po svych telatech si na zahrade uklizim sama.)
    GIO
    GIO --- ---
    ARZA: no vidis, ani jedne kos, a ty se tedy divis? lidi za to plati a nic. mne by nenapadlo ani bez kose nechat na chodniku lezet hovno, ale ne vsichni jsme takovi.. spousta lidi si rekne, neni tu pytlik, seru na to.
    s tema chcankama to podle me prehanis, v tom se neshodnem. a kdyz nekoho pristihnes, ze jeho pes na tu tvou fasadu cura, cloveka napomen.. jedine reseni. nebo is tam poves duchodcovskou ceduli, dekuji, ze zde nenechate mocit sve psy.
    KONYKA
    KONYKA --- ---
    GIO: no prave, to jsem reagovala na to, co tady nekdo napsal;) se mi z toho zveda kufr.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ARZA: rozhodne je blbost urcovat kde a kdo muze mit psa....chyba je uz v tom jaky lidi si psa poridej, k cemu a proc....od toho se vsechno odviji....ja bych byla pro zavedeni naky psi "autoskoly", kterou by musel projit kazdej, kdo by chtel "ridit" (mit) psa....ale stejne jako mamky pred porodem studujou "nase dite" i pejskari by se na to meli nak pripravovat....jenze sou lidi, kery si pletou zvirata s vecma....
    KONYKA
    KONYKA --- ---
    GIO: nedivim se, ze narazis na prazdny kos bez pytliku, kdyz si nekdo misto 1kusu urve 5metru (kazdy rano chodim parkem a vidim to na vlastni oci). Az budou pejskari lidi, tak budou i pytliky. Nebo se muze zaplatit clovek, ktery bude kazdou hodinu pytliky kontrolovat:D
    Toto te presvedci????
    Stanovení výše poplatků za psy podle výše nákladů spojených s udržováním čistoty ... (Horská Hana 29.11.2007 11:57) Reagovat
    Dobrý den, výše polplatku ze psů je stanovena zákonem. Hlavní město Praha jako obec upravila výši poplatků ze psa vyhláškou a to v nejvyšší možné výši, tedy 1500 Kć za rok. Vyhlášky může vydávat pouze obec, v Praze je to Hlavní město Praha nikoliv městská část. Z registru poplatníků poplatku ze psů sděluji následující údaje: k dnešnímu dni je evidováno 2397 psů, vybrána byla částka na místním poplatku ve výši 1.793.083,- Kč, z této částky bylo v rámci povinného odvodu převedeno Magistrátu HLMP celkem 413.517,- Kč. Městská část vydává na úklidy psích exkrementů: 5,8 mil Kč dále 1,8 mil Kč za obsluhu košů na psí exkrementy a 42,8 tis Kč za úklid psího záchodku.
    diskuze zde http://www.praha7.cz/default.aspx?l=1&t=318&path=discussion
    ARZA
    ARZA --- ---
    GIO: jenže to je třeba to. u nás neni snad ani jeden takovej koš. nevim jestli je to vina MČ nebo čí, ale prostě nejsou. Lidi si díky tomu taky nic nenosej a je jim to jedno. Mimochodem i kdyby tady ty pytle byly, ty chcánky kterejma je ta ulice nasáklá stejně nikdo neuklidí. Omítka je ve spodní části domů nádherně promočená (děkujeme).
    Potěší to zvlášť když se člověk uvolí, fasádu opravuje sám a kolem projde člověk se psem a nechá ho to pochcat. To bych toho páníka fakt nejradši ksichtem položila do tý kaluže.
    GIO
    GIO --- ---
    srovnavat psy a bezdomovce je dost nemistne.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    KONYKA: jsme ve svete, kde ma kazdej moznost volby a taky si muze myslet a hlasat co chce:)
    ARZA
    ARZA --- ---
    DIVA: pokud se nedostane ven ze zahrady, je to opět jen a jen demence majitele, né naše. Opakuju že nikdo netvrdí že mu zahrada stačí a už nejsou potřeba vycházky. >>Polopaticky: Věta o tom že "pes patří na zahradu" ti má říkat to, že domy se zahradou většinou nejsou například v libni, holešovicích nebo na žižkově:-), nýbrž někde, kde je předpoklad více zeleně a méně ulic kde by si obyčejný lidi našlapávali miny do podrážek. Nechávat jakýkoli zvíře nebo jakýhokoli člověka aby znečišťoval ulice svými výkaly mě přijde opravdu nenormální.
    Možná bychom se mohli vráti do středověku a zase začít vylejvat moč a hovna na ulice, ne?

DIVA: s tou kočkou by to chtělo trochu rozmyslu, jednou ej to bezohledný, podruhý zase "GIO: ne ne. jenom to hrotím;) mí kocouři byli dycky "venkovní", ale je to kus od kusu, každá kočka má svůj charakter..:)"
    tak já nevim:-)

zřejmě jsi extrémně smířlivý člověk. většině nekuřáků kupodivu vadí když jim někdo vyhuluje pod nos. ale jsem ráda, doufám že takoví jako ty budou v tomto ohlednu všichni:-)
    KONYKA
    KONYKA --- ---
    DIVA:pozor, nerekla jsem, ze pes ma byt uvazany u boudy, pouze, ze nema srat na verejne prostranstvi. Uz kolikrat se resilo, ze poplatky ze psu NEPREVYSUJI naklady na uklid. Neplati se jen pytliky, clovek, co vysava hovna, udrzba vybehu pro psy, a nevim co jeste.
    Ja to resit nebudu, jen zasnu, jak jsou nekteri pejskari bezohledni: kdyz uz to chudak pejsek nestihne a musi se vykadit ve vytahu, proc to aspon tam majitel neuklidi??
    nebo hlasky nekterych: smrdi mi bezdomovci, pochcani duchodci :-/. O tyranem psovi je v tv nekolikadenni reportaz, kolik lidi se zajima a posle penize na lecbu psovi oproti lidem, co by poslali penize bezdomovci? ti muzou chcipnout na ulici.
    Nebo ta slecna, jak tady psala, ze nechava obechcavat kola auta- nechala by si obechcavat svoje auto vlastnim psem? Nebo ze nesnasi detsky krik, ze je milejsi psi stekot? Probuh, kde to jsme?
    GIO
    GIO --- ---
    WITTGENSTEIN: ano, dulezita informace, lec odpurci psu stejne nepochopitelna. Jim uz pak tezko dochazi, ze clovek v Praze za psa plati opravdu hodne a jedine, co z toho ma, ze obcas narazi na vetsinou prazdny kos na hovna bez pytliku.. takze at si radni za ty miliony, co za psy vyberou poridi cistice ulic a po pejskarich, kteri plati, ale nemaji dostatek vychovani po psovi uklizet, proste uklidi mesto. prachy ze psu na to rozhodne ma, a nemale.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jo sry to je i k té smazané raekci na
    WITTGENSTEIN:
    DIVA
    DIVA --- ---
    ARZA: pokud se pes nedostane ven ani na stranu, zřejmě nechodí vůbec nikam. tudíž se jeho život odehrává v rámci plotu, což je stejně bezohledné jako držet kočku v bytě. (takže to dává rozum od tebe)

bohužel zastávky často bývají v bezprostřední blízkosti vozovky, čímž tvá velkorysost a poodstoupení s cigaretou dost ztrácí na významu;) a vajgly zametají socani, zastávky jsou jedno z mála míst kde odhazování smetí nezanechává trvalých následků.

poplatky imho rozhodně převyšují náklady na "úklid" po psech. a notno poznamenat, že tady bychom mohli hledat cestu z bludného kruhu.. Kam jdou peníze z poplatků? Kam by jít mohly..?
    ARZA
    ARZA --- ---
    DIVA: já myslim že KONYKA v tom příspěvku nenapsala nic o tom že zahrada mu doživotně stačí jako jedinej prostor. Nicméně předpoklad že je větší než byt by mu teoreticky lepší blaho dát mohl. Ale tu už se zase dostanem tam kde jsme byli.
    Myslim že se shodnem s KONYKOU v tom že pes do bytu nepatří -a ne proto že by se tam trápil nebo tak něco- ale protože tam i mimo něj často obtěžuje okolí.

Nebudu odpovídat na 20 příspěvků podtím, protože to opravdu nemá smysl.
    Poučili jste mě o tom, že to že psi obtěžujou svými výkaly a puchem a okolí je jen můj problém. Beru.

Vezmu si to k srdci a už se nebudu obtěžovat s tím abych si zapálila dvacet metrů od zastávky kde nikdo neni, abych mu tam nesmrděla pod nos:-)
    Je to přece jeho problém že v tý zastávce stojí a ne můj tak ať čichá :-D
    Vajgly taky nebudu típat a nosit do koše. Zahodim ho těsně před nástupem do vozu na zem ať si ho tam někdo našlápne a odnese v podrážce domů. Beztak je to čistší než hovno nebo chcánka.

DIVA: [ ARZA @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] :/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KONYKA: A majitelé psů snad neplatí nemalé poplatky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam