• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    JELLY
    JELLY --- ---
    BLO_GROS: chapu, je to logicky,.... na druhou stranu uznej, ze u nas je pes bran jako spolecnik (clen rodiny) a tim padem jezeni psu:) neni nasim kuturnim zvykem...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Možná.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GIO: nojo, ale hmyz je taky zvire, o tom se snad nikdo nebude chtit prit. mame derave zakony :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Kde? V odstavci o hospodářských zvířatech ne.
    GIO
    GIO --- ---
    aha pardon, ty mluvis o aktualniim zneni zakona, tak tam vcela neni, otazkou je, zda za to nemuze fakt, ze je hmyz.)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Tak jasně, že by si okolí klepalo na čelo. Tahle debata se ale (aspoň co jsem chápal), točila okolo toho, jestli je trestné sníst vlastního psa. Pokud ne, byla veškerá předchozí diskuze irelevantní, protože je přeci nade vší pochybnost jasné, že jíst cokoliv cizího se nesmí. Ach jo.
    GIO
    GIO --- ---
    PATISLAV: je tam.
    GIO
    GIO --- ---
    prikladem budiz halo kolem udajnych zasobaren veitnamskych bister... kdyby to bylo tak jak tvrdi mistni hrstka pejskaru labuzniku, nebo spis jejich lobby, nejspis by se tim nikdo nezabyval. rozhodne vsechny ty psy nekomu neukrandou, ale treba si je vezmou z utulku nebo chytaji toulave, a presto.. zajimave..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Jíst cizí psy je samozřejmě překročení i řady dalších paragrafů. O jezení cizích psů se tady ale nikdo nebavil, Gio, neútoč na city a zkus argumentovat.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANABEL_LEE: Včela je hospodářské zvíře a není uvedena v tom seznamu v zákoně.
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: ale dyt tady primarne jde prave o ty psy cizi.. ale stejne si myslim, ze kdyby nekdo sezral psa(sveho) nebo to treba delal i casteji, drive nebo pozdeji by se to treba nekomu v okoli znelibilo, predevsim diky te spolecenske funkci toho druhu zvirete.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PATISLAV: co vcely?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DANKLAR: ale ja ti verim ale momentalne neni a imho jen tak nebude s nasim kulturnim pozadim. ja nevim proc tady tak dupes nozickama, pes je a je a je HZ a klidne ho sezeru, abys pak rekl, ze psy prece nejis. takove vesele je to
    GIO
    GIO --- ---
    PATISLAV: to máš bod, patjo!
    GIO
    GIO --- ---
    BLO_GROS: a mas psa? co kdyby ti ho nekdo sned? o to tady jde predevsim totiz, ze se z toho rozjela silena debata, je vec druha..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DANKLAR: Neumí. To by až tak nevadilo, kdyby z toho neosočovaly ony nás. :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tak me napada, ze teoreticky by to zrani resp. usmrceni vlastniho psa napadnutelne nebylo, pac by se to asi bralo jako kralik, toho si taky muzes klepnout... ale samozrejme nesmi to byt pes cizi. no a zrat zdechliny, tak takovou lahudku si snad normalni clovek pri smyslech ani nedopreje. faktem ze, ze treba na slovensku se obcas psi klobasky vyskytnou, taky se tam pak vyskytne trichineloza a cysticerkoza a jine prima parazitozy a medici maji o cem psat do zurnalu aspon
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Já psy nežeru.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    ANABEL_LEE: no, tak tohle jsem říkal hned na začátku a fanatická ochránkyně GIO mi nevěřila...

...takovy seznam neexistuje, jakmile si nekdo poridi psi farmu a bude je na maso ci kuzi chovat, pes se hospodarskym zviretem stane, ale zatim u nas pes HZ neni. pokud si projedes legislativu o ochrane zvirat, nebo jaolukoliv statistiku MZe, jako HZ se tam uvadi skot, prasata, drubez, ovce a kozy. nekde i kone, kun je sice stale...

A pes může být hospodářským zvířetem, opravdu neumíte číst?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    ANABEL_LEE: dyť jo, já psi taky nechci jíst ale je mi celkem jedno když někdo chce. Pokud mu zajistí slušnej život a smrt tak proč ne (stejně jako u jinejch zvířat). Ale je to jen můj názor, ty můžeš mít samozřejmě trochu jinej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam