• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    GIO
    GIO --- ---
    TETA_JELENA: jo gio kdyz ma cas tak si vpohode rada rejpne.))
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: hele, cti pozorne, ja jsem celu dobu psala, ze si vazim, toho, jake jsem mela sousedy, a to znamena, ze chapu, ze existujou lidi, co jim to vadi. jinak je mi to uz u prdele s prominutim, mam svuj barak, psi maji taky svuj barak a muzou si tam delat co chcou a nikdo jim do toho nemuze kafrat. asi tak.)
    ale ty se tam nepodivas, jsem ti to vlastne zakazala zejo.)) magic session nebude.))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    DANKLAR: smazat me muzes sam, ses tady admin. jak rikam, me jen zajimalo, co napises, kdyz ses pokazdy chytrej jak radio a co se tyce zkusenosti, tak kde nic - tu nic. kdo by s tebou chtel debatovat? moc lidi myslim ne......mozna GIO:)))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TETA_JELENA: když nechceš debatovat, tak nepiš a smaž se
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    DANKLAR: nemam chut se poustet do debat, jen jsem chtela videt co mi napises. ja par zkusenosti s policajtama mam na ruzny tema a dost zajimavy a muzete se spojit treba celej barak, bude vam to uplne na hovno. benga s tim nic neudelaji, budou k vam max.jezdit porad dokola. ale samozrejme kazdej mame jinej nazor, ja uz stejne jako minule mluvim jen z podlozenych veci okolo me a z mych zkusenosti. treba by to u tebe bylo jinak. nicmene jak rikam, debatovat o tom dal nebudu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: jenomže štěkot je "hluk" takový záludný. není hlasitý jako ohulené rnb, je jen vytrvalý a únavný. neruší tě pokud chceš vařit s puštěným rádiem, ruší když chceš spát. takový policajt za dveřma na chodbě to nemusí vnímat jako extra rambajz - a ani nic nenadělá když (obvykle to tak je, že..) nikdo krom psa v sousedovic bytě není.

mělo by to být konkrétně ukotvené v paragrafech, psí štěkání jmenovitě.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TETA_JELENA: mám sice sousedku se psem, ale mě nějaký štěkání nevytáčí...takže jsem nikoho nevolal, ad vaření z vody, ne nevařím z vody, vím, jak věci chodí třeba při jiném obtěžování sousedů, takže tohle bude analogické... nejdřív je nutné zkusit domluvu (nejlépe znovu před svědky - nezúčastněnými) a toto třeba i opakovaně, potom volat policii, s tím, že jde o narušení občanského soužití... a to se pak bude řešit
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    DANKLAR: mas neco takovyho uz zas sebou? nebo varis z vody?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    DIVA: ja cekam na odpoved od nekoho, kdo ma zkusenosti s policajtama, aby mi rekl jak reagovali, nez se pripojim do debaty.....
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TETA_JELENA: musíš na to chytře... např. svědectví lidí z domu atd., že ten pes pořád štěká... nemyslím si, že jedna návštěva policie to vyřeší, ale pomůže:: imho taky by se to dalo hodit na to, že pes, co nestále štěká přes den doma, protože se nudí/bojí či co, je týrání zvířete, že?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: moji sousede to vpohode vydrzeli

No a? To prece neni argument. Jsou lidi, kteri vydrzi pres zed panelaku poslouchat i r´n´b pusteny na plny pecky*, aniz by se pozvraceli. Presto to neznamena, ze je normalni "oblazovat" sousedy hlasitou hudbou.

O cem vypovida skutecnost, ze "to vasi sousedi vydrzeli"? Jen a pouze o tom, ze ONI to vydrzeli, o nicem jinem. Pouzivat to jako "argument" je hodne hloupe. Vsimni si, ze ja alespon hledam nenasilne a ucinne reseni (odhlucneni bytu). Ty se nicim takovym neobtezujes a radsi mektas neco o svych sousedech. No hlavne ze pri tom stihas briskne hodnotit ostatni, vid :)

* zni to jako sci-fi, ale takovy lidi fakt jsou!

DIVA: Tak rozhodne neni uplne ok rusit sousedy hlukem. A je uplne jedno, zda je to cokl, nahlas pustena telka nebo neco jineho.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TETA_JELENA: mě to teda ještě nenapadlo, ale asi to zkusím ;))
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: myslíš jako že štěkání psem u sebe doma je ilegální?:) nebo...? ;)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    hahaha, a uz si nekdy neco takovyho pres benga resil? se radsi ptam, ja ze s nima mam docela veliky ruzny zkusenosti, tak by me to zajimalo, kdyz uz tady nahazujete PCR.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KUZMA42: ad anketa, nějaký návrh na odpovědi?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: s policií to myslím vážně, jak jinak řešit souseda, který i přes opakovaná upozornění nijak situaci neřeší?
    DIVA
    DIVA --- ---
    GIO: to je to co píše Dockienz imo, ne o štěněti ale o nevychovávaném psovi, kde jediné východisko bylo v přestěhování. tam argument "tolerance" není uplně košér.

jak jsme se sem dostali od příspěvků na úklid btw? ;)
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    Cvičení psa. Další docela zásadní věc. Co takhle udělat tady malou anketu. Ve smyslu : Co si myslíte, kolik lidí poslouchá jejich vlastní pes? (Příklad).
    Protože tudle jsem byl po dlouhý době příjemě překvapenej. A to když jsem potkal u nás v lesoparku vlčáka na vodítku s košíkem kterej pána výborně poslouchal. Vysvětlení bylo takoví, že pes byl vojenskej a pán byl voják v civilu.
    GIO
    GIO --- ---
    DIVA: uz varis z vody, tohle vsechno je smaozrejme jasne.
    ale na vykriky co se stekajicim psem(bez blizsi specifikace), ktere tu padly, uz snad nic dalsiho rikat netreba
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: moji sousede to vpohode vydrzeli. bez stavebnich uprav. a pak jim bylo lito ze se stehujem a nepodrbou si ho na hlave.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam