• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Off topic, tohle si piste do posty.
    GIO
    GIO --- ---
    haha:))
    jo, to mi staci.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: Obrázek jsem si udělala
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    GIO: To záleží na majiteli infa. No tvé info přeci jen o něčem vypovídá
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY:
    BLACKSKY: no z toho infa se toho o cloveku dozvis.)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Je normální se seznámit s oponentem...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Ráda Tě seznámim s p. Bukačovou, mejitelkou 7. měsíčního mastifa, kterého si nedovolí z vodítka pustit. Jistě by Ti ráda povyprávěla, jak jí chovatel ujišťoval o klidné povaze psa...
    GIO
    GIO --- ---
    aa, jak mne hned lustruje.))
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY: mno, tak ve vzdelavani klidne pokracuj na otm neni nic spatneho, treba s tim mastifem jsi se sekla pekne.)

ne ted rejpu, omlouvam se, ale vazne jsme tim vsim chtela rict jen to, ze samozrejme vse je o lidech a to na obou stranach. nepirjde mi normalni aby psi volne poletovali vsude kde se jim zachce a vrhali se na vsechny kolemjdouci, ale nepirjde mi ani normalni panicka hystericka reakce na ps aktery prochazi kolerm, oboji jsou extremy...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: ...ha chyba

...kynologii mnoho, nejen docházení na cvičák, ale hlavně absolvování školení...
    GIO
    GIO --- ---
    delam to stejne. v tomhle se shodneme.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    GIO: Tak vzdávám to, nemám dost času na při s Tebou. Zdá se, že my dvě se zřejmě nedohodnem. Každá máme na věc svůj názor, který jak se zdá, je podložen jinými zkušenostmi a znalostmi. Netvrdím, že vím všechno, ale dělám pro své vždělání v kynologii

Jsem majitelem psa - zdaleka né prvního, ve městě ho (né vždy) na volno pouštím a pokud vidím, že se žene očuchávat chodce, hned ho přivolám. Je mi jedno jestli se chodec psa bojí, nebo jestli by se nechal oblízat, poskákat nebo snad počůrat.
    GIO
    GIO --- ---
    YENNEFER: mne se treba tohle stalo taky a nijak mne to od zivota se psy neodradilo, je zvlastni jak je to individualni.
    GIO
    GIO --- ---
    navic nevim proc by si pes hlidal sveho pana pred nekym na koho hodla skocit:)
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY: jo, a neodpustim si, promrskej si trosku cestinu, tohle se neda cist.

problem na voditku mastif vetsinou nebyva, je to jedno z nejklidnejsich plemen a prah vzrusivosti ma tak vysoko, ze se vpodstate statisticky nerozcili nikdy a kvuli nicemu, u nich je voditko skoro zdrzovani, protoze se plouzi za tebou
    mnohem nebezpecnejsi jsou ziva plemena, ktera jsou pohybliva a skakani jim nedela problemy(nebezpecnejsi pro ty co se psu boji, mastif na ne fakt neskoci, stalo by ho to zbytecne moc usili a ot mu za to vazne nestoji - tedy shrnuto, tvuj priklad dost blby no.))
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKSKY: je ve meste se psem na volno nechodim, jsme ve spravnem auditku, obavam se.
    pes na voditku si ale v takove situaci nehlida psovoda, evidentne vubec nevis o cem mluvis. pes na voditku ma vetsi sebevedomi, protoze na druhem konci voditka je psovod, jeho pan, a tvurce jeho sebevedomi, podvedome, ne nijak cilene a diktovane.. bez voditka pes vystupuje prave mnohem mene sebevedomeji nez na nem, je to srozumitelne?

ale ja nijak neberu lidem strach ze psu a nebranim ty, kteri v potutelne skodolibosti nechaji sveho psa podobne postizene lidi otravovat, jen se snazim rict, ze je dulezite umet se s tim popasovat tak, abych takove situace svym chovanim nevyvolavala, nic vic...
    GIO
    GIO --- ---
    no, kdyz ma nekdo psa a devadesat devet procent lidi v jeho okoli to neobtezuje, tak holt k takovym trenicim obcas dojde, ze se objvi nekdo, kdo to nesnese a vysvetluj to psovi... kdyz je zvykly na kontakt s lidmi(predesilam, mi psi na ldii neskacou, nastesti, ale velmi jasne a zretelne odlisi i v mnohacetnejsi navsteve, kdo se jich boji a toho si pak hlidaji a maji tendence ho otravovat, proste to poznaj) ja se snazim takove lidi odhadovat dopredu, ale nekdy se to stane to se priznam. kazdopadne vzdy se da rozumne domluvit..je to furt jenom o lidech, se psy to podle me vpodstate nema co delat..
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    GIO:
    Tak to jsi asi ve špatném klubu: "Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany " a ne: Mám psa na volno a pokud máš problém, navštiv psychologa!

Ano, pes na vodítku si psovoda jistě hlídá, ale tvrdit že takový pes je na vodítku nebezpečnější než bez něj, je přinejmenším tvrzení naivní! Takový pes mnohem častěji napadá spíše psy než chodce. Pes psovoda necítí jako oporu, ale naopak jako objekt, který je třeba hlídat. Pokud mám psa a vím, že je na vodítku agresivní, nasadím mu náhubek!

Počkej...

Živě vidím paničku na podpadcích, vlající za svým malým mastyfem, ale když pořádně zaostřím na psa, vidím ohromný, široký obojek, do kterého se pes může s naprostým klidem opřít a svého psovoda ignorovat. To ale stále nnení chyba chodce ale psovoda...

YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GIO: ja to mam zvladnute do te miry, ze se znamym psem jdu na prochazku a i si to uziju, ale nesnasim kdyz po me cizi pes chce skakat nebo se nejak druzit a jeste vic nesnasim panicky, kteri nechapou, ze me to nerozneznuje... naopak pes, ktery po me jde me vylozene vydesi a tam uz moc nerozeznavam jestli je to v ramci hry nebo utoku... kdyz mi bylo pet, tak me strhnul na zem vlcak a ctvrt hodiny na me stal a stekal mi do obliceje, nez si ho panicek odvedl, takze je to dost podvedome... kdyz si nekdo poridi psa, tak by ho mel mit vycviceneho, zvladat ho a neobtezovat s nim okoli...
    GIO
    GIO --- ---
    mnohem mene "bezpecny" teda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam