• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Je na nástěnce, jasně...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Nová anketa, dokonce je veřejná!
    DIVA
    DIVA --- ---
    danklar je takový selektivní gentleman, jen pro vip ;)
    ..takže když někdo nění gentleman, chová se jak hovado i ke svým blízkým? :)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: Jasně, ty víš prd, jakej jsem gentleman. Možná proto, že se tak chovám jen k dámám, takže jsi to nepoznala na vlastní kůži:o)
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: ty a gentleman? hehe, no minimalne jsi pobavil.
    :-)

jinak pojem nadsazka nutne neznamena cynicky pseudohumor, jen tak pro uplnost.)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TYNA_DOLITA: OK, ale jistě budeš souhlasit, že je vhodné a přirozené mít strach ze psa na volno, kterýho neznám a který mě reálně může ohrozit, že?

ad jinak teda promin, ale ty s tvejma radama ve stylu "pokud na tebe pes zavrci, musite ho nechat utratit"
    Jestli máš na mysli, jak jsme "radili" kachně, co se psem... v tom případě nepoznáš nadsázku. Ale abys viděla, že jsem gentleman, PROMÍJÍM TI.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TYNA_DOLITA: Pokud bys věděla něco o psech, tak např. je velice důležité při jejich výchově k nim přistupovat jako k šelmě... musíš respektovat jejich přirozenost. Ty jsi asi jedna z těch, kdo si myslí, že pes je hračka, viď? Ne, opravdu není. Je to šelma, se všemi znaky šelmy, včetně začlenění ve smečce a chování šelmy ve smečce. Takže zase nemáš pravdu...

A mě to naopak přestává bavit, vysvětlovat ti věci, které inteligentní a průměrně vzdělaný člověk zná.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TYNA_DOLITA: Podívej, je vidět, že nechápeš základní vztahy v přírodě... ale jinak samozřejmě právo na svůj názor máš...

Hele, co teda je podle tebe pes, když to není šelma? Hm? Povídej!
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TYNA_DOLITA: No, já se každýho neleknu (nebojím), ale pitbulla zrovna jo. A ano, je to velmi přirozená reakce se bát šelmy, nad kterou nemám kontrolu a která mě může ohrozit na životě, ev. na zdraví... nepřirozené je, když se nebojíš... A dokážu pochopit lidi, co se bojí i malých psů, ne každý má moji fyzickou zdatnost, že se třeba ubrání nasranýmu pudlovi:o) (např. stará babička). Takže má samozřejmě právo na to, nepřijít do styku s takovým zvířetem bez vodítka.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DAN9K: Přesně tak. Přirozená reakce, stejně tak, jako když vidím cikána, držím si peneženku v kapse:o)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    Dávat paní za vinu, že se lekla, je blbost. Já se leknu každýho psa, co je bez vodítka...přirozená reakce :-)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DANKLAR: Však já ho neobhajuji a to si piš, že Grof už na volno nebude, jistě né v okolí domu ani na ulici. :-P
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BLACKSKY: No, já když vidím pittbula na volno, mám z něj taky strach. S tím musí majitel počítat, že jo... ono se není čemu divit, když takovej pes umí bez problémů zabít (zmrzačit, znetvořit - zaškrtněte vyhovující). Těžko můžeme dávat té paní za vinu, že se lekla... Já bych teda hlasoval (trval na tom), že dotyčný pejska už na volno v okolí baráku mít nebude. Bez pardonu.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Ne, majitele neutratili, dostal pokutu jeden tisíc korun a šel domů. Grof (pes) musel být 5 dní v karanténě, zjistilo se totiž, že nebyl naočkován. Paní Šimková utrpěla šok a má pokousané rameno. Jak mi řekl majitel psa, kdyby Grof vyskočil kousek vejš, utrhnul by jí kus tváře. Ono když ti dá pusinku 30 kilové vyděšené hovádko...

Byla to hrozná souhra náhod, paní Šimková šla pověsit prádlo na dvorek, kde už byl soused se psem, ona se lekla psa a rychle se k němu otočila, pes se asi lekl jí, asi dvakrát zavrtěl ocáskem a pak na ní skočil.

Horší je, že v domě se rozmáhá panika ze psů a lidi, co se psy problémy neměli, začínají pištět, utíkat a ohánět se po nich. Jeden soused se mně dokonce zeptal na chodbě, jeslti bych nemohla dávat Rendymu náhubek i v domě.

Chápu že když se něco takového stane, je to šok a nepříjemné, ale taková panika snad není potřeba.

DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BLACKSKY: No aby to z tebe člověk tahal násílím teda...:o) utratili aspoň toho majitele.o)?
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DANKLAR: Škoda, bylo to v našem vchodě, tak mám nejčerstvější informace
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BLACKSKY: No asi nám to uniklo:o)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Divím se, že tady ani neproběhla debata o "pitbullovi" jenž pokousal sousedku majitele na dvorku v Hradci Králové. A to jsem si říkala, na majiteli psa nezůstane nitka suchá...

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BODLINKA: pardon, myslel jsem "haribokachna", sorry :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    HARIBOKACHNA: To byl vtip, se nečil... a pochlub se radši, jak to dopadlo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam