WASHO23: za prvé se prosím nauč používat tlačítko "odpovědět", fakt jsem chvíli přemýšlel, jestli je tvůj příspěvek opravdu reakcí na mou 14 dní starou odpověď.
Za druhé jsem se do tebe nenavážel, pouze jsem označil tvůj text jako "výblitek", čiliže nešlo o útok ad hominem, znevážil jsem pouze text, jenž jsi napsal. To je dost podstatný rozdíl. I člověku, jehož si velmi vážím, přeci můžu říct, že řekl nebo napsal kravinu.
Za třetí k jádru věci: Děkuji, že chápeš mé postoje i mou pozici. Objasním ti ještě, že můj pohled není v žádném případě negativistický. Je důležité vnímat příčinu a následek. Já nejsem ten, kdo by někoho ohrožoval a následně si ještě stěžoval. Já jsem ohrožován, ačkoliv mám právo nebýt ohrožován. To je skutečně mé právo dané zákonem i vyhláškou. Zkus si vybavit jakékoliv tvé právo, na kterém ti záleží, a představ si, že tě o něj chce někdo svévolně připravit. Budeš to brát úplně v klidu?
Obecně je můj přístup k zákonům a vyhláškám dvojjaký. Zastávám princip, že lidské konání, jež je v rozporu se zákonem či vyhláškou a které má dopad na druhé, by mělo být posuzováno přísněji, než chování, které je sice v rozporu se zákonem nebo vyhláškou, ale buď nepoškozuje vůbec nikoho anebo pouze pachatele.
K psům mám veskrze neutrální až pozitivní vztah. Jak jsem tu již několikrát psal, míval jsem psy u obou babiček a měl jsem je rád. Nemám rád bojová plemena. Nevěřím jim a nerozumím tomu, proč si je pořizují lidé, kteří je nepotřebují či dokonce nezvládají.