• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    TSOH: Hele nemám, za celou zimu na Kanárech jsem neudělal jedinou fotku, chtěl jsem se na všechno podívat hezky vlastníma očima místo hledáčku a místo ukládání vzpomínek na kartu ukládat rovnou do srdce :o)
    Jinak další podobná místa se nachízejí i na Tenerife, pláž La Caleta na jihozápadě, případně pouštní oblast kolem letiště na jihu okolo El Medano, obydlené jeskyně a podobně. Všude vpodstatě několik víceméně stabilně žijících lidí a protáčí se tam travelleři. Pokud vím tak na La Palmě vzniká nějaká permakulturní komunita, přesunovalo se tam dost lidí co jsem na Gomeře potkal, jak píšu, prozkoumám příští zimu :o)
    Cestou z kanár jsem se stavil na pár dní i na jihu Španělska v Beneficiu zmiňovaném v záhlaví. Na podzim cestou na Palmu to určitě zase vezmu přes. Je tam i dost Čechů a Slováků, ale obecně bych řekl že to tam upadá, alespoň jsou takové snahy ze strany španělské vlády. Na Kanárech se to takhle neřeší a člověk kolikrát dostane i nějakou podporu od turistů nebo místních, např. jako v krámě pár kilo přezrálého ovoce, co už nikdo nekoupí, ale je jim líto ho vyhodit :o)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZDENDAK: to zní zajímavě... nemáš sim nějaké fota ?
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kdybyste náhodou někdy nevěděli kam se vrtnout, doporučuju ostrov La Gomera, nejmenší z Kanárských ostrovů. Podnikl jsem přes zimu menší scouting po tamních komunitách, doporučuji hlavně pláž zvanou Playa de Chingaurime na jihu, poblíž městečka Playa de Santiago, ale podobných míst se tam najde povícero a svobodných lidí je tam taky víc než dost, hlavně právě v zimě.
    Příští zimu mám v plánu v podobném duchu prozkoumat ještě jeden asi o sto kiláků západnější ostrov La Palma, dosavadní info zní taky slibně :o)
    FEEX
    FEEX --- ---
    Nejakej dobrej typ na nakladni parkovani v Bologni?
    A ve florencii? Nevite jestli tam jeste funguje eletro+ squat?
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    FAKOLY: já to prohrabu a když něco najdu, tak ti to pošlu
    FAKOLY
    FAKOLY --- ---
    NIKAO: Ahoj, měl/a bys víc fotek z Pedra prosím ?
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    není to sice fotka z vejletu, ale myslím, že se tady hodí :)

    ...u nás v kuchyni...

    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    NOMAAD: ahoj, u nás by se možná dalo bydlet... když se stavíš, budem si sympatičtí a dohodnem se na podmínkách... jsme v draháňský rokli, takže v přírodě, ale praha je dostupná (15min cesty na nejbližší mhd).
    MASOO
    MASOO --- ---
    D_B_M: :-)
    taky jsem chtela, ale mela jsem relativne malo a ted mam jeste min:/
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MASOO: na podzim uz nam snad konecne neco koupime :]
    uz se to klube..
    MASOO
    MASOO --- ---
    NOMAAD: drzim palce! a kdyby tam bylo misto pro sousedstvi, tak se nabizime:)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Sorry za spam:Hledám místo pro letní bydlení ve svém obytném autě.Hodně cestuju,letošní léto ale budu víceméně v Praze.Nevyplatí se mi(a ani nechce)hledat si klasické bydlení.Unaven punkem na Cibulce sháním je klidný flek,ideálně s vodou a přípojkou na 220V.Od teď do začátku zimy.Dík.
    AMEK
    AMEK --- ---
    NIKAO: To vypadá na hodně pohodový místo. :-) A i se mi hodí o tom vědět. Za měsíc vyrážím na cestu přes Francii a Španělsko a takových komunit bych chtěl navštívit co nejvíc. Potřebuju to jako protipol k mýmu momentálnímu způsobu života.. Díky týhle diskuzi jsem toho hodně zjistil, ale budu rád za jakýkoliv další typy na obdobná místa. Klidně do pošty.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    poslední na ulehčení: tanec a hudba a naháči v moři..

    NIKAO
    NIKAO --- ---
    Jsem našla pár fotek, tak se o to musim podělit, tahle mě docela pobavila, myslím, že němci co tam mají tu hospodu s těma plechovkama..

    KOPEEK: dík, mě to šrotovalo,protože se nějaký přechozený něco objevilo,ale my pak byli ještě v maroku a taky mě zajímalo, jestli třeba místní nepijou vodu z těch ostatních pramenů..

    KOPEEK
    KOPEEK --- ---
    NIKAO: Ten hlavni pramen vyvera prece primo ze svahu, takze kontaminace z povrchu bych se nebal. Voda je sice podezrele tepla, ale vzhledem k tomu, ze ji tu vsichni bez problemu dlouhodobe piji, tak asi nezavadna. Aspon jsem teda nic nezaslech.

    NIKAO
    NIKAO --- ---
    jo fotka řekne víc než slova.., vyštrachala jsem taky jednu z Pedra večerní posezení u moře v létě..

    UZEL
    UZEL --- ---
    WASHO23: tvl me takhle prislo cely spanelsko na vyjimky.....cigosi proste...
    TSOH
    TSOH --- ---
    MASOO: někde nahoře má prý být ještě nějaké jeskyně kde je červená mazlavá hlína... to jen tak pro zajímavost...
    ---
    s tim bordelem je to fakt nepochopitelné... v Santa Fe to bylo 2 dny po sobě vždy ráno na plnej pytel a pak jsem to vzdal... fakt Sisyfovská práce...
    ---
    no když si do Sa Pedra nechávají zavážet člunem plechovky koly tak se neni čemu divit, že se tam pak ,,topěj v odpoadcích,,... viz. foto před pár lety...
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    tady se o to lidi starají, proto není žádnej viditelnej bordel na pláži, nebo po cestách, všechno se vysbírá a hovna(protože tam opravdu občas jezdí jen turisti, kterým to zřejmě nedojde..) se zavalujou kameny atp... záchody jsou ve formě vykopaných děr v zemi a musí se najít ty místa kde jsou.., třeba dneska už to je jinak... my byli fakt skoro jen po těhle místech, tak ani nevím jak je to ve městech.. jde mi o to, že bejvalej mě strašil, že hlavně ženský jsou náchylný na ty bakterie v té vodě a můžou z toho mít nějaké zdravotní následky.. rozbor tam asi nikdo nedělal:D a třeba to byl hloupej kec, je pravda, že z vlastní zkušenosti vím, že člověk má takový divný pocit v žaludku, že nemá vůbec hlad, je mu furt tak trošku blbě, proto jen pije a sní za den třeba pár rajčat, nebo salát, to je vše...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam