• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    ... narazili jste nekdy na svých vejletech at uz to bylo kamkoliv na komunity lidi volne zijicich v rámci logiky a ve vetsine pripadu v souladu s prirodou ? nemyslim tim squaty... V Německu vyšla dokonce knížka popisujici kde jsou tato místa (což si myslim že je chyba..). Na jihu Španělska jsem par takovejch mist navštívil a mohu říci že určitě zajímavé a pro dost lidí i zásekové... žije tam i dost lidi z cz i sk. Jedná se například o pěkné údolí /poblíž něho se koná známej Dragon fest/ lide tam žijou v jurtach, teepeeckach, i nejakej obydlenej domeček se tam najde... zajimave to je... Beneficio se to menuje... asi 100 km odtud je vyborna zatoka se zriceninou hradu kam nevede cesta pro auta... klid je zde... pramen vody... a take par lidi tu zije...
    v jednech horach je mala vesnice cca o 20 starejch domech > osamocene v kopcich... byla pomerne dlouho opustena a nejaky ten patek dozadu ji take obydleli lide v podstate odkudkoliv...
    co se tyka tech travellerskejch mist... jsou tam i takova ,,městečka/osady,, z obytnejch aut /vetsinou GB, F/ /El Moreon/ z nichz vetsina jiz neni schopna vzhledem k technickemu stavu odjet... ale lide tam fungujou... co do ,kultovnich, mist tak urcite termaly u Santa Fe /na dohled Sierra Nevada/... vzdycky je tam hafo lidi co cestujou... a maj co rict... a toto misto je jedinecne nebot se tam da koupat v horke vode co vyvera ze zeme v olivovem haji a neni to podrobeno komerci... doufejme ze to vydrzi co nejdele...
    videl jste nekdo neco podobneho ? kdekoliv, kdykoliv, cokoliv ..... i ve snu treba... :)

    skoukni kup a jeď :) [ DODAFKY, BUSY, NAKLADAKY, .. vsak to znate >:o] ]
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---
    Záhada rakouské dobrodružky: Před 90 lety navštívila nudistický ráj, pak zmizela - Deník.cz
    https://www.denik.cz/ze_sveta/zahadne-zmizeni-baronesa-eloise-von-wagner-bosquet-galapagy-milenci.html?
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    DRFEFEDEBILL: madlina / rihana

    Narozeniny asociálního panství Varna Rihana, gnwp @ 2017-03-11 19:00:00 | radar.squat.net
    https://radar.squat.net/en/node/134461
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    DRFEFEDEBILL: myslím, že kamarádi od Circus Alien, klidně tam běž, jsou v pohodě a určitě budou chtít s něčím pomoct...
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Ahoj,
    už pár let chodim kolem tohohle místa na střížkově: https://mapy.cz/s/muvuleteko
    Jen sem se ještě neodvážil zajít tam a seznámit se.
    Nevíte někdo co to je za místo a kdo tam žije? Vypadá to tam docela živě :)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    TSOH:

    GHMP Spoiler Alert: Paradise Lost
    https://www.youtube.com/watch?v=bjEnfCGAecE
    TSOH
    TSOH --- ---
    Možná fajn výstava..
    Ztracený ráj hippies na Havaji. Fotky ze 70. let zachytily jejich život i příběhy - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/foto/ztraceny-raj-hippies-na-havaji-fotky-ze-70-let-zachytily-jej/r~f22e7ebc4a0b11ed8b4e0cc47ab5f122/r~df1e13ec4a0a11eda25a0cc47ab5f122/
    e935c76194ae3cbe87bbb0cc3e9ef81c-resize-1947-1315
    Mezi obyvateli tábora hippies byli i Diane a Richie, vyfotografovaní na tomto snímku Johna Wehrheima. (Ukázka z výstavy Paradise Lost v Domě U Kamenného zvonu v Praze).
    HERMANN23
    HERMANN23 --- ---
    TSOH: Nakonec né, a asi ani tuhle zimu se tam nedostanu...
    TSOH
    TSOH --- ---
    HERMANN23: Dostal jsi se tam nakonec?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Někdo tip na přespání v Srbsku? Vertikála Szeged - Prishtinë. Projíždíme a potřebujeme na divoko zakempit jednu noc (odpočinek - v autě, max stan).

    Nemusí to bejt nejhezčí místo na zeměkouli, ale ani skládka, mafiánský ghetto nebo minový pole. Naopak cenim pěknej výhled a rovnej plac bez šutrů a bordelu na stan. :)
    HERMANN23
    HERMANN23 --- ---
    TSOH: Asi jo, zatím jsem nic nezjistil a ani se tam nebyl podívat. Nechci nechat čubu v autě na pevnině a autem se tam prý nedostanu, páč tam nemaj silnice :-)
    HERMANN23
    HERMANN23 --- ---
    TSOH: Vůbec netuším, jen jsem dostal tip a mám cestu kolem.
    TSOH
    TSOH --- ---
    HERMANN23: To ale bydlí v nějaké vesnici ne?
    HERMANN23
    HERMANN23 --- ---
    Slyšel jsem o hippie komunitě na chorvatskym ostrově. V zimě se tam zkusím podívat.
    _AHMED
    _AHMED --- ---
    JOINATAN: vůbec.uz sme se vrátili...
    Lungomare Dante Alighieri
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/fegokocafa
    Super místo...
    JOINATAN
    JOINATAN --- ---
    _AHMED: jed radsi do slovinska
    _AHMED
    _AHMED --- ---
    Servus vespolek, asi je to zbytečný, ale nevíte o nějakém místě v Itálii mezi Terstem a Benatkama? Berem poprvé prcka a nechci s ním jet nikam daleko, ale aby si zkusil moře.

    Znám tam jen turistické lokality, ale nevím kde tam zakempit jen tak na pár dní.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VELADA: Turistické pláže taky nevyhledávám, ale hledám kousek přírody a ne smeťák, kde se do té vody štítím vlézt :-)

    Jo to jezero to bude ono. Je to tedy přehrada, ale oni to moc nerozlišujou. V těchto místech tečou celoročně řeky. Ale jinde jen sezóně. A jezera v létě jsou vyschlý. Já to musel řešit hodně. Na stopu máš sebou max 2-3 PETky, ale překvapilo mě že jsem dorazil do celkem velkýho města a čekal jsem že tam něco bude a ono nic. Voda z kohoutků teče až večer a ještě není pitná :-(
    Tohle jsem jinde v Evropě nezažil. V zimě to bude ale asi lepší. Na druhou stranu na počátku zimy jsou ty nádrže nejprázdnější.

    Pak ještě krom toho sirného jezera, které fakt netuším kde mělo být, ale viděl jsem ho na fotce a zajímavý. Je na jihu k vidění spousty původních ?římských? osad. Klidně uprostřed pole nikde nikdo, žádný turisti, žádný ploty a velmi pěkně zachované ruiny. Potkal jsem asi 5 takovejch míst a 2 z nich bych hodnotil fakt že stojej za vidění a krom jednoho místa naprosto mimo civilizaci.
    VELADA
    VELADA --- ---
    ROBOOTEK: italskej bordel 'Mi piace molto'.. včetně opuštěných brownfield fleků nebo vylidněných vesnic ve vnitrozemí. Nejsem fanynkou turistickejch krásno pláží.. naopak se na nich čadto cejtim trapně.. nesmi se tam se psem a dredama a tak :-))) Takže za mě super zpráva. Se ráda zašiju někde na samotě a budu luštit křížovky.


    CUKI: koukám na mapu.. Lago Santa Rosalia? S tou vodou teda jsem slyšela i teď jako čerstvou zprávu.. že těžko pohledat. Mě vydrží max 10 dní v autě. A nemám problem zajet na kole s kanystrem.. tak uvidíme..
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROBOOTEK: V Chorvatsku je po sezóně čisto? Podle mě je to ve Středozemí všude stejný. V turistických lokalitách se pravidelně v sezóně uklízí, ale jinak na to serou z vysoka. Bohužel bych řekl, že i vzdělaní lidé :-(
    S těmi fleky na Sicílii je to za mě tak, že není problém někam zajet, jako to jestli to bude místo dle mých představ (přírodní kousek země). Vnitrozemí je zase absolutně prázdné, jako málo kde jinde, ale není tam proč tam jet.

    VELADA:
    Co bych ale doporučil je jezero nad Ragusou na jižní straně se dá pobejt. Ostatní "jezera" byli v létě vyschlý a nebo to byla děsná louže.

    Pak je tam tím směrem ještě nějaké sirné jezero či co, ale to jsem nenašel, takže netuším jak vypadá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam