• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfree community ☮ & traveller places
    TSOH
    TSOH --- ---
    neví někdo zda jsou někde v Italii nějaké volně přístupné termály ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: pokud se nepletu tak v Chorvatsku se plati pokuta pokud nocujes venku a nemas potvrzeni o ubytovani (kemp, hotel).... (platil jsem takhle cca 2500,- Kč.. ale to jsem byl bez auta a jen s kolem...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Náhodou nemáte někdo větší přehled o tom jak je to ve Slovinsku a Chorvatsku se spaním v autě (do 3,5t nic velkýho)
    Vím, že tyhle dvě země (možná ještě Švýcarsko) jsou na to dost na prd a jedeme z časové nouze už v sezóně. Ale přecejenom by mě zajímalo jak to v tom zákoně maj stanovený. Spaní v autě obecně asi zakázat nemůžou, protože na dálničních odpočívadlech je to ok, ale kde je ta hranice? Je mi jasný že nebudu parkovat tejden vedle kempu, ale jde mi spíše o to večer někde parknout a ráno (do cca 10ti) zase vyjet dál...
    Jedem přestavěnym osobákem, takže nebudeme jako pěst na oko, spíš mě zajímá ta legislativa.

    Vyrážíme za dva týdny směr Slovinsko, bejvalá Jugoslávie, sever Itálie,..
    Kdyby někdo měl typ na nějaký zajímavý místa kde se dá třeba pobejt dýl, nebo nějaký akce tak sem s tím. Jedem ale jen na měsíc takže toho moc nestihnem.

    Typ na přírodní pláže od cca Terstu po Benátky kde se dá poblíž dojet autem by taky bodnul... :-D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KCE: za Alhamu dík, před chvíli jsme vylezli z vody. da se tady i v pohodě zakempovat, takže si dame před Dragonem poradny lázně:)
    KCE
    KCE --- ---
    jako nerad bych to tu prave zpropanoval:)
    treba alhama je jen 40km od s.fe a ma jak betonovy lazne, tak i free sekci. Font Romeu zna asi dost lidi, ale furt pekny, stejne jako bains d'Olette a napr. Rennes-les-Bains... ve francii je jich vic, stejne tak na severni casti spanelsko-portugalskych hranic.. use local info, fakt nechci nektery mista proflaknout;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: A který jsou ty 3 další? Z tech jinejch co jsem znal se většinou udělalo něco betonovýho se stánky a restauracemi...

    Já si pamatuju ještě když tam byl pouze ten dolní bazének horní jsem netušil že tam něco je, ale do dolního vedly 2 trubky, jedna s hodně horkou vodou a druhá ta co je tam dnes.
    A hlavně se tam nedalo dojet autem, to byla nádhera :-)
    KCE
    KCE --- ---
    hm, ja znam nejmin 4 a ztoho fecko je nejhnusnejsi:) akorat je tam velka kumulace hipiku (a odpadku), tak tam vsichni jezdi:))

    jinak banky je jen ten plac nahore, bez oliv. puvodne tam chtel developer stavet hotel, ale nakonec jim mesto udelalo takovy podminky a prutahy ze ztratil investory a pozemek propadl bance. mimochodem v tyhle dobe prijeli bagry a vsechny bazeny zahrabali. to co je tam dnes je uz druha verze, pac lidi to zas vykopali. ale napriklad ten "hlavni" bazen bejval driv mnohem hlubsi..
    pozemky s olivama jsou vetsinou velky parcely s mnoha vlastnikama, takze na to lidi serou, ale napriklad ten dolni sad zacal loni nekdo udrzovat, opravil prikopy a zavoru...
    CUKI
    CUKI --- ---
    NOMAAD: Nekalej. Ta banka tam dlouhý roky nechává nejen poutníky, ale dokonce i (pro mě prokletej) dragon.
    Kolik z náš po Evropě podobných míst s přírodními termálními prameny, které jsou zároveň free?

    Já snad jen jedno...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    CUKI: Banka vždycky nekalej....
    CUKI
    CUKI --- ---
    Neznáte náhodou někdo historii santaféčka? Minulej rok jsem tam vyslech od jednoho týpka docela zajímavé info, moc rád bych se dozvěděl víc.
    V tuto chvíli by měla celý ten pozemek od začátku háje až k lesům za polem vlastnit nějaká banka. Otázkou je jaký s tím má do budoucna záměr?
    KCE
    KCE --- ---
    no to se neboj:) casy kdy jsem sem tam stal pul roku a nechal se zaparkovat z kazdy strany jednim soundem uz jsou davno pryc;)
    WTG
    WTG --- ---
    KCE: tak hlavne si dej pozor aby jsi stal hodne daleko, mohlo by te to rusit ;)
    KCE
    KCE --- ---
    MASOO: jo, letos tomu dam zas sanci, prijet, videt kamose a znamy, trosku zapart a zas jet. zadny velky kempeni ani byznys ;)
    a navic cz banda je letos vyzivna ;)
    LCK
    LCK --- ---
    ahoj, nekdo cestu a jedno misto pres sever spanelska na Tarifu v pulce brezna? diky
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    KCE: Tak to je supr. My to vemem pres Bcn na par dnu, kde mame zname, a pak primo dolu do Santa Fe, takze ten konec brezna bychom se tam asi fakt mohli potkat :))
    MASOO
    MASOO --- ---
    KCE: dragon?
    KCE
    KCE --- ---
    presneji 17-27.3 santa fe; urcite cesi budou. a vsichni dals lidi na ceste i zakempene taky;)
    KCE
    KCE --- ---
    pokud jedete do andalusie tak urcite potkate, po cely brezen bude zdivocela ceska banda operovat mezi tarifou a feckem ;)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Nejste někdo ve španělsku/portugalsku teď? Jedeme za tyden obytnou dodavkou a radi potkame další lidi na ceste ci uz zakempene.. Pobudem dva mesice.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Minulej rok jsme u fuentes calientes byli těsně před tim festivalem a naštěstí byl níž pod kopcem k pramenům vůbec nechodili (a asi by ani nedošli). Ale i nahoře bylo velmi rušno.

    Když to vezmu kolem a kolem. Když jsem tam byl poprvé před necelými patnácti lety, tak to místo skoro nikdo neznal. Byla tam jen francouzská hippies rodinka v T3ce a asi další 2 místní (Grenada a santa Fé). K večeru přijeli 2 lidi z Beneficia, toť vše. V té době se tam ani jen tak nedalo dostat autem přímo na kopec. To byla jiná liga. Pramen byl jen jeden (dolní) a¨byl mnohem teplejší, ten druhej byl zadělanej. Jinak všude absolutně čisto a klid.

    Myslím že polularizace těchto míst (Beneficio, San Pedro,..) přes internet je na závadu. Lidé kteří mají tito místa vidět se o nich dozví i tak a těm ostatním to zůstane zapovězeno.

    San Pedro je dneska turistická lokalita, žijící z turistického ruchu. Dokonce je i v průvodcích. Komunita už tam dávno není. Turisti tam ve velkém jezděj kupovat drogy a jsou přiváženy na motorových člunech. Dřív tam vedla jen jediná cesta o které vědělo jen pár místních. A vše se převáženo na Oslu.
    Beneficio dneska taky vypadá dost jinak. Nicméně to spíš po zásahu úřadů, co komunitu přestěhovali na druhej břeh. Víc se změnila spíše Orjiva, která dneska patří více lidem z Beneficia než místním.

    Komunita v Doňaně a a portugalském Aljezur rozmach internetu nepřežila už vůbec...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam