KCE: Tohle u nás přece platí už dávno a to tu bílý mor zrovna nepropuká. V některých místech se vůbec nedivím, že proti tomu brojí. Ač sám takto cestuji a jsem pro svobodu v bydlení, tak to na mnoha místech chápu. Co jsem teď viděl třeba v Maroku a Západní Sahaře a to moje hlava nepobere. Dokonce to došlo tak daleko, že na jinak obrovském parkovišti u Marjanu v Gulmimu policajti vyházeli asi 200 karavanů, které tam stály často i několik měsíců!!! Kdo proboha chce trávit takovou dobu na parkovišti u obchoďáku? A WS? tak je to často ještě mnohem divočejší v nejmenovaném oblíbeném místě je mimo sezónu přes 3000!! karavanů, co na místě kde jinak nic není ty lidi viděj?
Horší je, že sám neznám řešení jak se některým nájezdům bránit a zároveň zachovat co největší svobodu :-( Znám místa kde kempí spousta bydlíků často celou zimu a když odjedou, tak to místo vypadá stejně jako před tím. No a pak znám ty, kde mě to po tom neláká na takovém místě ani na chvíli zastavit.
Problém vidím taky tam kde prostě už není žádný prostor. Například jižní pobřeží Španělska je celé zdemolováno a zničeno příšernou hotelovou zástavbou. A těch pár flíčků, které jsou tomu alespoň malinko ušetřeny, prostě pro ty ostatní už nestačí... A bude hůř. Rok od roku je to horší. Ale místo toho aby prostě srovnali se zemí nějaké ty hotely (které generují zisk), tak raději omezí ty ostatní...
Já už letos třeba nestrávil na pobřeží ve Špáňu jedinou noc za celou zimu. Prostě už mě to neláká. Naštěstí čím víc je plné pobřeží, tím víc je prázdné vnitrozemí a to je mnohem (pro mě) zajímavější...
MARTIKK: Pokud je to na zahradě u rodinného domu, tak se tě to omezení netýká.