• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EENIGMAANYX Department of Political Science
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    EENIGMAA: bezperspektivní filosofování? tak to běž k nám na úpol ;) myslim že zkoušky na magistra jsou v klidu, narozdílm od těch bakalářskejch. pokud to urgentně nespěchá, můžu se ti zeptat ;)
    AAHHWISEGUY: v magistru jsou určitě dva povinný předměty týkající se politický filosofie (hrubec a bíba) a pak hafo volitelnejch
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    EENIGMAA: jak jsem psal uz nize na pol. filozofii je UPOL dobrej ustav (muzes zkusit vythanout nejaky informace z IF VENDULKA ja ta je pres tu filozofii tam nejak zamerena, ale ovsem taky na bc.) primo zkusenosti s mgr. studiem nemam, ale co se mi zatim doneslo tak je to docela narocne a zatim to pry je neco okolo 100 stranek aj. textu kazdy tyden ad.
    zalezi co si ovsem vyberes za modul, je tam ceksa politika (na coz je tenhle ustav taky dobrej, bohudik na mgr. budes omilostnen od doubka takze zadny zasrany 19. stoleti nebude) anebo mezinarodni vztahy (vec do ceho asi pujdu asi ja). k polit. filozofii tam je jedna resp. dve prednasky a zbytek budes muset lovit po volitelnych prednaskach (coz si myslim, ze by nemusel byt problem).

    prijimacky fakt nemam poneti, protoze jsem od nich omilostnen.
    EENIGMAA
    EENIGMAA --- ---
    koukam, ze na nastence mame samy Bc. ale nevedel by tu nekdo neco o magistrech? Specialne mam vyhlidnuto na FF UK Politicke teorie a soucasne dejiny... nemel by k tomu nekdo naky review? jak je tezky se tam dostat, nebo kde jinde by to stalo za to omrknout? nebo obnecnejc... jsem spis na bezperspektivni filozofovani a tak mi nevadi, ze v budoucnu s tim stejne asi skoncim v Mekaci...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    AAHHWISEGUY: aha tak jo dostat se na princeton neni taky tezky ale je to dobry leda na to cejteit se dulzite pac dyz kdyz nemas prachy nenastouopis beru to vcelku..
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    FEMUR: reagoval jsem na to tvy dostat se na nejakou skolu ne na nejaky zapltit si ji.... jo a btw. skolny v holandsku nevyjde tak draho (jen ten zivot tam :)) pro obcany EU.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    AAHHWISEGUY:
    PSEUDOINTELLO: jo jaqsne aplatit to chete z ceho? nebo sezente tak rychle stipko?
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    FEMUR: přesně tak, není, některý naopak nabíraj až v květnu, popřípadě donabíraj.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    FEMUR: hele neni, spousta skol v zahranici uzavira prijimani prihlasek az koncem brezna a nektere maji ze te muzou zaradit mezi uchazece i kdyz ten termin nestihnes.
    jent o chce TOEFLy a IELTSy a podobny certifikaty
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PSEUDOINTELLO: tak an to je ted trochu pozde jestli chce nastoupit na poradnou skolu v zari ))
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    T6MA: a proč to vlastně chceš dělat v praze? žijeme v době volného pohybu a nějaký stýpka by se taky sehnaly, ne? upotřebitelnější to není, ale dá ti to aspoň výhodu jazyka, zkušenosti, znalosti cizího prostředí a tak dále.
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    LAIYCA: hele zrovna ty úvody mi vubec nevadej.
    ale uprimne:jsi na IPS spokojena nebo ne?
    AAHHWISEGUY: useful.)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak kamaradka je na UPOLU a nadava strasne .. pokud jde o upotrebitelnost tak UIPOL je to posledni co bych vybral..
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    THORGRIM: ale teda mám tu vědu rád a baví mě to, to zase jo:) Jen celkem dost mých spolužáků si k politologii ve druháku přibralo buď právo, nebo ekonomku, protože jim přišlo, že věci, které se na politologii naučí nejsou úplně prakticky využitelné...
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    Ohledně upotřebitelnosti politologie si vždycky vzpomenu na to, kolik lidí jenom v Brně vystuduje bakalářský studium:)
    T6MA
    T6MA --- ---
    AAHHWISEGUY: no klidne bych delal neco vic upotrebitelnyho, ale nevim co. politologie mi prave pripadala jako uzitecnejsi nez fhs, coz je jedinej druhej napad kterej mam.
    LAIYCA
    LAIYCA --- ---
    AAHHWISEGUY: no, já bych neřekla, že je to u nás na IPS, tak hrozný...a hlavně po prvním semestru a prokousávání se různými úvody bych to ještě nezatracovala (zvláště když tam člověk chodil asi týden, viď Husokachno)...samozřejmě je pár přednášek, který nejsou tak zajímavý, jak by mohly být a několik dost osobitých profesorů, ale pochybuju, že to na FF UK je lepší (alespoň podle toho, co se mi doneslo od lidí, co tam jsou v prváku)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    T6MA: tak tak... mozna bych se ale preci jenom vazne zamyslel nad tim jestli chces delat vazne politologii a ne radeji neco vic "usefull", nicmene to uz je na tobe
    T6MA
    T6MA --- ---
    dekuju vsem za rady. tak asi pudu do brna nebo nevim.)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    FEMUR: ja jsem tenkrat skrze ty poslednin ormalni prijimacky prosel (skrze Novaka, ktery me straszne ztrapnoval celou dobu) taky a rozhodl se ze radsi pujdu na UPOL a koukam podle toho co pises by to taky zadna vyhra nebyla.
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    FEMUR: tak to sem mel stesti.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam