• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EENIGMAANYX Department of Political Science
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda zde existují nějací politologové, kteří by mi mohli pomoci rozlousknout pár překladatelských oříšků se kterými se potýkám během překladu politologické studie pražské komunální politiky.
    Některé věci, jako třeba 'vládní výkon' a další termíny, zní poněkud nečesky... ale nevím si s tím rady.
    Díky za pomoc případnou .)
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---


    Ve středu 16.11.2011 v 18 hodin se uskuteční další diskuse veřejná diskuse z cyklu „Jaká je vize Prahy“, na téma „Radikalizace české politické scény“, tentokrát připravená ve spolupráci Institutu aktivního občanství (realizuje projekt Zelená akademie) a Centra současného umění DOX.

    Diskuse proběhne zároveň v rámci live rozhovorů k výstavě Luciferův efekt.

    Diskuse se zaměří na reflexi aktuálního dění spojeného s prorůstáním netolerance a xenofóbie do vrcholné politiky a veřejného života.

    Moderátorka:
    Prof. PhDr. Vladimíra Dvořáková, CSc. - politoložka

    Panelisté:
    Erik Tabery - šéfredaktor týdeníku Respekt
    Mgr. Klára Kalibová - ředitelka občanského sdružení In – Iustitia
    Mgr. Jan Charvát, Ph.D. - politolog
    Mgr. Matěj Spurný - předseda dozorčí rady o.s. Antikomplex

    http://www.facebook.com/event.php?eid=243336182386662

    DOX – JAKÁ JE VIZE PRAHY
    http://dox.cz/cs/actions?action/220
    _ALBETH_
    _ALBETH_ --- ---
    Nemáte prosím někdo k prodeji knihu Politologie nebo Politické ideologie od Andrew Heywood?
    ENDLIFE
    ENDLIFE --- ---
    Malé selfpromo :)



    Pokud chcete získat zpětnou vazbu ke své práci, poznat politology z jiných fakult anebo sehnat spolupracovníky ke svému projektu, přijeďte na 1. český politologický barcamp do Brna! Tématem je práce ve vědecké komunitě. Přednášet může každý, kdo dělá něco zajímavého (anebo se k tomu alespoň chystá :-)).

    Barcamp se bude konat koncem května, zatím hledáme datum. Pokud vás zaujal, přijeďte, pokud byste chtěli přednášet, tak se zapište na bit.ly/chci-prednaset. Pokud byste věděli o někom, kdo dělá něco zajímavého, předejte prosím zprávu dál, případně sdílejte informace dál. Díky!

    Víc informací (a témata pro inspiraci) najdete na facebook.com/politologicky.barcamp (stránka je přístupná i bez registrace na FB)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    nema nekdo po ruce poznamky nebo nascanovanyho linze tot. a aut. rezimy. jsem v cizine a nemaj to tu v knihovne, na netu jsem nic nenasel. diky.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    TSCHIKO: No, proto to dávám do uvozovek :-) Nicméně tedy, myslím, že pokrytí témat je přesně dle toho, jak se ten denník profiluje. Což, pravda, mu umožňuje soupeřit tak maximálně s HN...
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    MAZDA: nepsala jsem, že ho to znevažuje, taky si v E15 ráda počtu, když ji ráno ulovim na chodbě. Jen co se týče rozsahu,pokrytí témat a dalších věcí, není ho podle možný s ostatními "regulérními" deníky srovnávat.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    TSCHIKO: No, nejsem si jistý, jestli to, že je bezplatný, ho tak "znevažuje" - když se mi náhodou povede ho ulovit, tak si vždy cením jeho vysoké informační hodnoty (dle mého názoru kolikrát i převyšující HN).
    Nemluvě tedy o tom, že pokud člověk chce opravdu dobrý zdroj informací na ranní cestu do práce/školy/wherever, tak lepší těžko najde, co se rozsahu týče.
    Pokud teda není milovníkem bulváru, že ano...

    Ale je to, pravda, jen můj subjektivní názor.
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    MAZDA: je v závorce, takže si sama nejsem jistá :) ale asi neni možný E15 jakožto bezplatný deník porovnávat s ostatními...
    NICOLE: MF Dnes už je normální bulvár :) ale zase Právo je přece jen levicověji zaměřené, ikdyž novinářsky mi přijde rozhodně kvalitnější.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    TSCHIKO: děkuju za reakci. Taky bych to viděla takhle nějak. Šlo mi konkrétně o to, že do knihovny kupujeme jeden celostátní deník, a to momentálně mf dnes, a já si myslím, že třeba to právo je kvalitnější (hospodářky se pro nás nehodí svým zaměřením), ale když už přijdu s návrhem na změnu, abych mohla říct - nejen já si to myslím, ale je to i názor odborníků (politologů). Mít to prostě podložené - třeba i subjektivním názorem - ale někoho, kdo tomu rozumí.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    TSCHIKO: Čím to, že E15 až tak "daleko" od vrcholu?
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    NICOLE: žádný objektivní srovnání imho udělat nejde, protože objektivita reálně neexistuje a pojem "kvalita" je subjektivní ještě víc. co se týče názorů, těch je jistě spousta. Autorita nejsem, ale dělám teď obsahový analýzy českých deníků a ty "seriózní" bych srovnala asi takhle (od "nejkvalitnějšího"): Hospodářky, Právo, Lidovky, (E15), MF Dnes. Ale to je jen můj soukromý názor :) Vím, že to neni asi to, co cheš slyšet, ale nevydržela jsem se k tomu nevyjádřit, ptž. u toho teď sedim od rána do večera kvůli diplomce :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    nevíte prosím někdo, jestli existuje nějaké srovnání českého denního tisku co do objektivnosti nebo kvality? Nebo aspoň názor na tohle nějaké autority?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    TSCHIKO: ja na to velmi rads vzpominam:-)
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    ONDREJR: dik, uz jsem to nekde nasla
    FEMUR:
    nj nj, uz je to hooodne dlouho, co jsem mela Havlicka na DPM :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    havlicek je nastesti az v usti, z tohohle by se obesil.
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    TSCHIKO: Ustava. Sedma ci desata kniha? Cituj Stephanovu paginaci (ta cisla a pismenka po strane). Kdyby Te slysle Havlicek!
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    Help, potřebuju poradit: nevíte někdo, v jakym Platónově spisu najdu podobenství o jeskyni? A jak to mám citovat?
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    Denikpolitika.cz Blog: Jak maximálně využít svůj volební hlas?
    http://blog.denikpolitika.cz/2010/09/jak-maximalne-vyuzit-svuj-volebni-hlas.html
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    sim vokno kdo prisel s tezi, ze neni zlodeje bez zakona?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam