• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XARGH: ty soucasne nehrozi - mam projete, tam je to Lenovo s 1GB (navic velikost 125x64 - to ma 4,3", nebo o chlup vetsi XIAOMI Redmi II s 4,7") to bohuzel neni dostatecne - ja chci maly displej aby to byl maly telefon ..
    .. me zajimalo co se chysta (lidi ctou ruzne rumory, zahranicni weby apod.). Idealne do velikost 120x60, ty soucasne jsou cca 125x65. Proste jsou to vetsi telefony, ja shanim v zasade neco do 4" a myslel jsem ze treba vlivem uspechy toho applu by mohla chystat nejaka firma zase naslapany maly Android.
    XARGH
    XARGH --- ---
    PETER_PAN: budu hodny, i kdyz je to tak trivialni dotaz, ze bych skoro nemel :P
    Mobilní telefony Android, Méně než 4.5 " - Heureka.cz
    http://mobilni-telefony.heureka.cz/f:2479:101172;12954:15464/
    (mimochodem, bral bych i 5" - si zvyknes nakonec)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    existuje emailova appka na android, ktora sa da nastavit tak, aby otvorenie mailu neoznacilo hned spravu ako precitanu?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdar. Sleduje nekdo deni ve svete Androida ? Zkousim, abych nemusel googlit a cist Androidi weby - treba nekdo zrovna vi a utkvelo mu v pameti. Nechysta se nejaky maly Android telefon (v ramci reakci na uspech Apple iPhone SE), tzn.: 4" display ?
    Jsem ted dlouho bez smart-phone, na WIN nejsou aplikace ani sirsi podpora, na Apple nemam ani penize, ani nesouhlasim s jejich politikou (bez USB, uzavreny system atd.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MINER: Právě na tom S5 mi to drží slušně. Porovnával jsem s různými Prestigii, staršími Xperiemi Pro a Mini Pro, Samsungem S3 mini, a fyzickými referenčními body: cokoli má nálepku Prestigio, nebrat, to je elektrošrot, kterej tu přesnost fejkuje. Pak byla překvapivě ta S3, ta má buď dobrej signál nebo vůbec nic (do lesa úplně napytel), a Xperie sice jakž takž chytají signál, ale pod 20 m přesnosti jsem se s nima dostal jen na holým kopci. Samostatné GPS jednotky jsem zkoušel jen do auta, a tam je to na obecné užití nic moc, stejně si to polohu ještě požvejká podle mapy.
    MINER
    MINER --- ---
    PISKVOR: Bacha, že zobrazovaná přesnost GPS občas není reálná. Trackuji občas pro OSM s více zařízeními najednou, a vysledoval jsem, že občas to ulítává víc, než zobrazená přesnost. S přesností Sony Xperia Z5c i Z1c jsem spokojen, je na tom stejně jako Garmin Oregon, Fénix 3, Suunto Ambit 3. Na dobrém signálu jsou všichni on-spot, liší se jen jak často ulítnou při špatné signálu např. v lese, ale i tam je to OK.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JEREMIUS: Jo. Levný čipy mají GPS na pytel; na druhou stranu, třeba u Samsungu Galaxy S5 jsem furt pod 3 m přesnosti.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Je dnes nějaký zásadní rozdíl v GPS u nyní nabízených telefonů? Pro mě je to jeden ze zásadních faktorů. A třeba přítelkyně, když si před pár lety koupila jakési Lenovo, byla to hrůza. Naprosto nepřesná GPSka, ten telefon by pro mě byl nepoužitelný.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    XARGH: hlavně jde o servis a zaruku zejo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    REFLEX: já jsem teď přešel na nexus 5X 32gb, z vodafone smart ultra zpět na nexusy.
    je to trochu lepší, hlavně fingerprint a foťák.

    JEREMIUS: měl jsem na vodafonu 64gb kartu, vesměs byla prázdná. pro mě 32gb stačí.

    Brzy vyjde nový nexus, tak kdo může, zkuste vydržet. ale opatrně, ať nedojdou skladové zásoby ;)
    XARGH
    XARGH --- ---
    JEREMIUS: protoze Google ;)
    ja to chapu tak, ze pametove karty zlobi permanentne (typicky hlaska "karta neni sformatovana" u karty plne apps, muziky a fotek)
    kdyz ji nepodporuji, maji jistotu, ze si nikdo nebude stezovat na nefunkci :D
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    JEREMIUS: 32 mi prijde dost, pouzivam online spotify a stejne vic jak 10gb nejsem schopnej naplnit, fotky zalohu do kompu, me prijde ze to ma dost
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    REFLEX: Hm, ten vypadá zajímavě. Asi bych ho i obratem objednal, ale štve mě, že nemá slot na paměťovou kartu. WTF, proč tam takovou věc nedají?
    XARGH
    XARGH --- ---
    FEDAJKIN: nakonec to tak asi dopadne, nechci sebou tahat po meste (kde bohuzel narozdil od hor travim vetsinu casu) 240g briketu, ktera se da navic v cine sehnat o 900 levneji, coz me dost zere. trosku lepsi fotak a 4600mAh baterku holt obrecim, kdyz to bude o 800 levnejc ;) - z ciny by ten dogee prisel o 400 levneji, coz za moznost okamziteho odberu asi preziju.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Na CZC ted maji Nexus 5X za 8000 to je super cena za tak naslaplej telefon

    Po vyzkouseni Windows phone se chci zas vratit k nejake normalni platforme, tak dost uvazuji nad koupi
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    XARGH: ber doogee
    XARGH
    XARGH --- ---
    FEDAJKIN: nn, byl jsem varovan!
    dnes budu mit v ruce a volit mezi doogee a oukitelem...
    E42
    E42 --- ---
    JEREMIUS: FEDAJKIN má pravdu, že 800 MHz a u VF i 900 MHz jsou zdaleka nejdůležitější, protože pokrývají venkov, kde jinak není ani 3G, ale samozřejmě nelze doporučit ani telefon, kterému chybí nějaká z dalších frekvencí (1800, 2100 a do budoucna i 2600 MHz).
    Největší zlo jsou každopádně telefony, které nepodporují pásmo 20 (800 MHz), těm se je nutné vyhnout širokým obloukem. Koukám tvým směrem, Xiaomi... (Jsou to jistě schopné telefony, ale do ČR nepatří.)
    E42
    E42 --- ---
    Pokrytí | Veřejné širokopásmové mobilní sítě LTE
    http://lte.ctu.cz/pokryti/
    Zdá se, že VF skutečně 900 MHz dost masivně opouští ve prospěch 800 MHz. Ona to ostatně od začátku byla spíš nouzovka pro rychlé zajištění co největší plochy pokrytí. Každopádně jak měl VF s LTE hodně dobrý start, dneska už zdá se dost zaostává, hlavně za TMo, ale i za O2. Holt sdílení je sdílení.
    Zajímavé je, že zřejmě nikdo momentálně nevyužívá pásmo 2600 MHz, i když vysoutěžené je pokud vím mají všichni.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    JEREMIUS: 20, u vodáče ta 8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam