• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    CERT: jak mimo? si se ptal proc tam nevidis zbytek .. odpoved je, ze MTP zobrazuje jenom media a to co vyrobce povoli :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    CERT: zkus apku typu rescan media
    CERT
    CERT --- ---
    HOUMLES: diky za odpoved, sic je uplne mimo. zobrazuje to napr jen nektere fotky
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    CERT: tak si precti co je zkratka MTP a k cemu slouzi..
    CERT
    CERT --- ---
    prosim o radu. chtel jsem zazalohovat soubory z telefonu (nexus 5) do pc, pri pripojeni pres usb nastavim prenos souboru MTP, vyskoci okno se slozkami, ale v tech slozkach je videt jen nekolik souboru, ale ne vsechny. pritom v mobilu jsou videt napr v aplikaci TotalCommander...
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jde nějak na Androidu 5.1 nastavit, aby si systém pamatoval wifi, ale nepřipojoval se k ní automaticky? Zkoušel jsem hledat a vypadá to, že ne
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: moje demence. VPN vyřešena. Stačilo nahlédnout do nastavení v androidu. Blbý je, že VPN nelze jednoduše vypnout či zapnout. Alespoň nevím jak. Takže přidat VPN a pro připojení zase vymazat.
    SPM
    SPM --- ---
    MINER: Locus / Mapy.cz jsme na tom nezkoušeli, ale v zásadě nevidím důvod proč by to nemělo jít.. Jenom teda jednak už se to snad ani neprodává (možná co někde zbylo na skladě) a Android nástupce na to už zjevně bohužel není :-/ A druhak ta výdrž baterie taky nějak extra oslnivá není... Ty 4 hodiny to asi dá, ale oproti lepšímu mobilu taky žádný zázrak - jenom to má výhodu v tom, že se tam dají nacpat 3 tužkovky a jede se dál.
    B3DA
    B3DA --- ---
    RATTKIN: wut
    MINER
    MINER --- ---
    ZATAMOKO: nebo co SmartWatch? Nový Polar M600 je androidwear a Mapy.cz je brzy budou podporovat. Prý 10h na baterku nebo 2 dny, když používáš gps mobilu. Xperia Z5 Compact mi vydrží 15h s gps při vypnutém displeji nebo 4h při zapnutém.
    Nebo se koukni na chytré cyklo computery. Dávaj do toho taky displeje, či míň žerou. Displeje mobilů jsou marný.

    Já používám Fénix 3, vydrží 20 hodin, nebo 50 při menší přesnosti GPS, ale neumí mapy, jen gpx. Mapy na to jsou, ale strašně hnusný a nepoužitelný. Garmin Epix umí i Garmin mapy.

    Proč vůbec potřebuješ mít furt zaplý displej?
    MINER
    MINER --- ---
    LACHAUER: nestačí vědět, kde jsi ty, ale hlavně kde jsou satelity. Ta a-gps je, pokud jsem to pochopil správně, predikce, kde je má hledat. Většinou se z internetu stahuje model asi na dva týdny.
    MINER
    MINER --- ---
    ZATAMOKO: Garmin Monterra GPS jede na Androidu, ale nezjišťoval jsem, jestli tam jede Locus a Mapy.cz. Ale je to megatele, já bych to nechtěl, ale pasivní displeje vydrží mnohem víc než co se dává do mobilů.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZATAMOKO: mě zatím žádný telefon nevydržel tři hodiny navigovat se zapnutým displejem. dá se displej vypnout a poslouchat pouze pokyny, případně ho zapnout na nějakou větší křižovatku.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: ne víc než jiný telefony, chce to povypínat kokotiny a pak asi cajk.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    LACHAUER: ne, nahrubo se to vezme podle BTS, pak podle wifi sítí a metříky podle GPS. imho afaik
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: *mikrotik. Dementní korekce, sorry.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: máme, je tam mikrofon. Adresu vím, jméno a heslo taky. Ve win 10 se to nastavilo "samo", stačilo zadat adresu a prohlášení; pak už jsem se připojil klasický přes RDP ve woknech. Tady nevím kde co zadat. Win 10 noťase jsem nechal v práci s tím, že to vyzkouším a najednou "lama detected" :-|
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: a máte ji vůbec zprovozněnou? a povolenou pro uživatele? kde chceš vzít údaje / certifikáty, když nemáš návod od vašich ICT?
    PECA
    PECA --- ---
    Prosím o radu. Chci se připojit na win10 stroj v práci. Nainstaloval jsem si Microsoft RD Client. Teď nevím, jak se připojit do firemní VPN.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Když byla řeč o té gps a a-gps - existuje pro android taky nějaká možnost zadat přibližné koordináty gps ručně (třeba na mapě) a tak urychlit fix, jakoi to má třeba Garmin, nebo je to z principu nemožné? (Teď nemám na mysli ty aplikace na fake gps.)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    MIKROM: Uvažoval jsem o něm. Jak moc je zadělanej bloatwarem a reklamama (?), jak o tom všude píšou v recenzích?
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    HULIK: je pravda, že mám snapdragon no, co je v tabletu netuším, podívám se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam