• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HULIK
    HULIK --- ---
    PAYAXY: ja vim, ja to take neresim :-)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    HULIK: sms/volání ti zalohuje nějaká externí aplikace, předpokládám... Nechápu, že Google tohle ještě neumí zalohovat nativně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BUNDA: To muzu. A mozna budu, mozna taky ne. Spis se snazim poukazat na veci, ktery imho serou vic lidi nez jen mne a Google to dlouhodobe neresi.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SMOKY: a v čem je problém? Si ho kup a budeš spokojenej ne?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: No zda se, ze se moje pozadavky, ktere mam na telefon, stale vic priblizuji spis k iP :)
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Jak bylo psano je to otevreny system, kazdy vyrobce si muze delat skoro co chce. Kdyby byl android jako iOS, jeden vyrobce vseho vsudy 5 pristroju tak to take funguje jinak.
    Proste z principu nedam 20k + za mobil, navic kdyz vyrobce kasle na podporovane standardy. :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: No ja zadnej reset delat hlavne vubec nechci (to, ze ho musim delat, jelikoz se telefon po case zasere je vec druha)
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Kdyz chces srovnavat referencni telefony, kup si Nexus, jakmile mas cokoliv jineho, srovnavas jen to, co se dany vyrobce rozhodl s androidem udelat a tudiz to nema zadnou hodnotu, pac google nad tim ma skoro nulovou kontrolu.

    Zalohujou se mi fotky, kontakty, kalendar, mail, sms, nic vic nepotrebuji. Kdyz delam reset teelefonu chci to vycistit a zacit s cistou verzi aplikaci, pokud to obnovim do puvodniho stavu, k cemu mi ten reset byl?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAKROUSEK: Nj, mne ale jako uzivateli je ukradeny, jestli je system otevrenej nebo uzavrenej. Ja chci aby to fungovalo. Po letech prestavam mit s Androidem trpelivost. System porad neni odladenej a zasekava se, odezva je casto spatna (kdo rika ze ne, tak keca). Nejakej system alespon bezpecnostnich aktualizaci neexistuje. Rozumnej backup a restore je jen vlhkej sen. Kdyz srovnam muj SGS5 a pritelkyne iP 5S , coz byli vlajkove lode obou znacek zhruba ve stejne dobe s podobnou cenovkou, tak je rychlost systemu uplne nekde jinde.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAKROUSEK: stejně jako dnes vymáhá základní ochranu systému - musíš splnit pravidla, jinak se např. nedostaneš do gplay; tj. pokud by jednoznačně řekli "tohle je základní nedotknutelný systém" (tam řešili všechny ty aktualizace, zálohování,...), "tady máš svoje vendor možnosti prznění", "tady máš usera",...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAVARA: No ja nevim, kdyz mas system, ktery kazdy muze upravovat podle sveho, jak zajistit, aby zakladni platforma byla stejna (stejne adresare a tak)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAKROUSEK: ono by to šlo, kdyby chtěli... stejně jako z bezpečnostním upgrady pro základní platformu apod - jenže nemaj důvod chtít
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SMOKY: Otevreny vs. uzavreny system. S tim se nic neda udelat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    To je jedna z veci, která mne na Androidu dost sere. Za X let nebyl Google schopnej to zálohování nějak rozumně vyřešit. Když to člověk srovná s iPhone, tak to je o světelný roky jinde.
    PETINY
    PETINY --- ---
    RATTKIN: spíš na tom reklamovaným došlo k updatu Adroidu, ten náhradní měl určitě starší verzi než reklamovaný v době reklamace.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    jo tohle google zalohovani mi nikdy nefungovalo k nejake spokojenosti.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PETINY: může být to, že náhradní telefon měl novější android verzi, než má lg g3?
    TAP
    TAP --- ---
    PETINY: tohleto automatický zálohování funguje dost náhodně, potěší, když se google ozve, že ví, co jsi měl původně nainstalovaný, ale spoléhat se na to nedá. ani ty zálohy nejsou nikde k vidění/spravování, pokud vim
    PETINY
    PETINY --- ---
    cus, vratil se mi telefon z reklamace (LG G3) a po prihlaseni do Google accountu se mi nesynchronizuje puvodni nastaveni (v nahradnim telefonu se to sesynchronizovalo hned). Sync je normalne povoleny a jsem na wifine. DIvny je, ze se neinstaluji automaticky ani moje appky ze storu.
    Nevi nekdo, kde se stala chyba? Fakt se mi nechce to nastavovat manualne...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Existuje (i placena) alternativa k Blackverry Hub bez mesicni subskripce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam