• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Ahoj, resim problem s FS na sd karte:

    Mam android 2.3, na karte mam VFAT ale furt se s*re a ja pak prichazim o fotky. Kernel ext3 umi, dokonce se da i pouzivat na sekundarni oddil s aplikacema. Jenomze ja bych ho rad dal na primarni oddil, kde sou fotky, hudba, atd... nevadi mi, ze to pak nepude pripojit ve windows.

    Nicmene kdyz prvni oddil naformatuju na ext3, tak si android userspace stezuje, ze to je spatne naformatovany... telefon mam rootlej. neslo by nejak vypnout tohle omezeni?
    E42
    E42 --- ---
    RATTKIN: No já právě hledám něco, co bude mít foťák oproti Moto G citelně lepší, jinak jsem s ní docela spokojenej a ten foťák úplně strašnej nemá, jenom prostě nic moc.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    E42: Vodafone prime 6 má foťák, no řekněme ucházející, 7 jsem neviděl. má jen 1gb RAM ale na čistém androidu to jde
    E42
    E42 --- ---
    Máte nějaké tipy na levný menší "telefon do přírody" s dobrým foťákem?
    Jako primární telefon do města používám Nexus 6 a na cesty do přírody (skály, voda...) a jinam, kde je velký telefon nepraktický a hrozí jeho zničení, mám Motorolu Moto G LTE (1st gen.). Ta je fajn, ale foťák v ní stojí dost za bačkoru plus 1 GB RAM se taky dost zadejchává. A přitom nejvíc toho celkem logicky vyfotím právě s tímhle telefonem. Nemáte tip na něco podobného (velikost pod 5", nízká cena řekněme do 4.000 Kč, kompletní české LTE a ideálně co nejčistší Android) s dobrým foťákem? Je mi jasné, že požadavek na nízkou cenu jde hodně v protikladu k lepšímu foťáku, ale třeba něco takového existuje a jenom o tom nevím. Klidně vlastně něco z druhé ruky.
    Primárně mě napadá Xperia Z1 Compact, která by se z druhé ruky asi dala pořídit dost levně. Napadá vás něco dalšího?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    HOUMLES: našel jsem jich pár, ale že prý půjdou jedině bez ochrany :)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DJFRACTAL: a uz mas hotovou tu romku? :))
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    HOUMLES: MATT: no jojo, myslel jsem root, už jsem rozchodil všecko co jsem potřeboval, takže zatím se rootovat nechystám
    MATT
    MATT --- ---
    DJFRACTAL: 1) kdyz uz to chces sklonovat, tak pouzij zenu, je to paměť, ta ROMka.. ;) 2) s těma dotazama co předvádíš ho rovnou vrať 3) prostuduj xda forum (a pak ho vrať, protože vypadá, že víc než root z toho nedostaneš)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DJFRACTAL: promin, ale asi nevis o cem mluvis, portovat rom z jinyho telefonu na jinej je fakt rocket science, zabere to dny i tejdny debugovani jenom samotnyho bootu a kdyz uz se dostanes nahodou do systemu tak ti 90% veci nefunguje prave kvuli ovladacum apod. ... umis vubec javu? :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    HOUMLES: jasné, na to portování jsem se díval a myslím, že bych to zvládnul pomocí nějakého přehledného návodu, není to žádná rocket science, každopádně když zjistím, že by to všecko stálo moc času a úsilí, půjdu founa vrátit a koupím něco novějšího, díky za info
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DJFRACTAL: kdyz nevis ani takovy zakladni informace tak urcite ty sam nic portovat nebudes :) .. android je open source, ale ovladace k hardwaru dodava vyrobce a neni k nim volne dostupnej zdrojovej kod, tzn. jsou "vyrobeny" primo pro tu danou verzi androida a nikdo jinej nez vyrobce ti ovladace pro jinou verzi android neudela.
    takze ani lollipop pokud ho nedoda vyrobce a u takovyhlech exotickych telefonu na to rovnou zapomen.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    a kdyby nesel Marshmallow, šel by teoreticky Lollipop?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    HOUMLES: sorry za stupidni otazky, ale jak si mam vylozit "uzavrene ovladace"? a kdybych uz ten ROM portoval, existuje nejaka databaze, resp. cim se ridit jakého "roma" si vybrat?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    DJFRACTAL: pokud na to neni 6.0 od vyrobce tak budes mit asi smulu, portnout rom sice neni problem, ale uzavreny ovladace ano
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Zdravím, kvůli terminálu jsem potřeboval android zařízení, kde pofičí data a jeden program. Koupil jsem levný Alcatel Pop S7 jenže jede na Kitkatu a musím do něho dostat Marshmallow. Je na netu někde přehledný návod jak na to? Google moc nepomohl. Nemám zkušenosti s ROMy, rootováním apod. Děkuji moc.
    ANS
    ANS --- ---
    E42: jo .)
    E42
    E42 --- ---
    DEEJAYY: Určitě záloha + hard reset, protože ten v servisu nejspíš taky udělají.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    v některých servisech (auto) prý berou plošně všechno co najdou v kufru, cdcka, flashky...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    DEEJAYY: proste si smaz nahaty fotky svy stary/stareho a mas po problemu :-) oni ti technici asi taky nemaji cas zjistovat jestli budou lucky a najdou ti tam neco pikantniho.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    HOUMLES: nevěřím že by se v tom chtěl někdo nijak extra hrabat, ale prostě pro ten pocit ... to že se dají data obnovit vím .. ani do toho resetu se mi moc nechce, takže bych raději nějakou apku která to třeba přes heslo zamkne ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam