• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OVECKA_MJ: mam, NoRootFirewall. To muze byt tim?
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    DRAGON: nemáš nainstalovaný nějaký firewall?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRAGON: koukni se do running programů.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nevite, co mi to muze delat za sw a proc? obcas mi to dole pise "cannot establish connection. Vpn not prepared" a podobne. zadnou vpn sem nevytvarel..

    LEF
    LEF --- ---
    DUNICAN: dej tomu cas. me to vetsinou trva cca 2 dny nez se to vsechno se synchronizuje s googlem
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DUNICAN: lidi to zkoušeli i přes Bluetooth, to pry taky de. příště doporučuji pouze čistý android, htc si dělá na vlastním písečku a tajně doufá, se příští mobil bude taky htc
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    ZUZU: diky, zkusim.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    DUNICAN: doporučuju aplikaci myphoneexplorer na propojení PC a mobilu, v ní se dá udělat záloha a pak na novem mobilu obnovení ze zálohy (v aplikaci na novem mobilu nastavit, zda kontakty ukládat jen do paměti telefonu nebo rovnou do google účtu). nepotkal jsem telefon, na kterém by to nefungovalo. umí to kontakty, SMS, kalendář, soubory, na novějších androidech i aplikace, ale to trochu s obtížemi, takže to raději ne.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Ahoj, mel jsem HTC Wildfire S a ted mam novej telefon, chci si prenest kontakty, zkousel jsem vselijaky postupy, jak si to zalohovat, co jsem nasel na netu, ale nic mi nefunguje, zkousim napr. synchronizovat s google contacts, ale prenesla se mi jenom mala cast kontaktu. Netusi nekdo, co muze byt spatne?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LACHAUER: Mam za to, ze Lenovo je posledni dobou proslule tim, jak mu "pluje" GPS pozice. Na navigaci po cestach to asi neni nic strasneho, ale odchylky treba 20-50m se tam vyskytnou celkem casto, a to mam potvrzene nezavisle snad od 3 lidi co si mobil od Lenova koupili...
    POKE10002
    POKE10002 --- ---
    Ahoj, dotaz nad Androidem a Huawei telefony (P8 a P9) - Pokaždé když zapnu síť (ať již mobilní nebo wifi) spustí se Update aplikace která hledá aktualizace. Lze nějak bez roota nastavit aby se toto nedělo, aby při on-net se nespouštěla konkrétní aplikace? Díky za info
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LACHAUER: levný mobil kde funguje navigace dobře je Vodafone Smart prime. Měl jsem i ten levnějším Vodafone za 1.700 ale to už fakt nebrat
    bonus: Vodafone má čistý android
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Ahoj, zvažuju nákupu nového mobilu (mám aktuálně prastarý xiaomi hongmi), bude sloužit primárně k navigaci a jako gps. Liší se dnes ještě mobily třeba v kvalitě gps, je něco na co dát pozor, čemu se vyhnout atd? Díky
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    BIXNQ: telefon lenovo p1m je sračka nejvyšší a od výroby obsahuje virus (!!!), (antivir ho nemusí poznat, protože je to přímo v systémové partition), kterej žere data, posílá tvoje fotky a kdoví co ještě někam do číny, instaluje pornoaplikace atd.
    čti zde a níže: [ ZUZU @ Android - otevřená mobilní platforma ]
    a zde české fórum: http://androidforum.cz/lenovo-vibe-p1m-obecna-diskuze-f1349.html
    gratuluju ke skvělé koupi :/
    takže: jestli to jde, vrať ho. je to zlo. jestli to už nejde vrátit, reklamuj, měli by ti tam nahrát nezavirovaný firmware. ...ovšem - nejnovejší firmware zmršili zase tak, že tam sice virus neni, ale nelze nastavit vlastní vyzvánění :/ ....je to shit a ponaučení pro příště: lenovo never more.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    BIXNQ: Mě se na začátku měsíce updatnul android na mobilních datech a sežrali mi to 2/3 dát. Taky jsem nepřišel na to kde se to nastavuje jen přes Wi-Fi.
    Android 7.0
    BIXNQ
    BIXNQ --- ---
    Čau. Dnes (3.3.) mi přisla sms od Vodafonu, že už nemám data. Tak jsem se podíval do samoobsluhy a byl jsem na nule. Pak jsem se tedy podíval do nastavení a všecko mi sežral Android OS. Asi 1,9gb přes mobilní data a asi 85gb přes wifi. To všechno jen za jeden den. Plus mi dropla baterka z cca 80% na 30%. Když jsem telefon restartoval, tak se to uklidnilo. Zkoušel jsem to projet Avastem a nic to nenašlo. Nevíte někdo čím to mohlo být, či nějaké řešení. Telefon je Lenovo vibe P1M, Android 5.1. Díky za pomoc/radu.





    RYNA
    RYNA --- ---
    Zdravím, mám tu jeden amatérský dotaz: Nejdou mi z Google Play nainstalovat některé aplikace, objevuje se mi hláška "tato položka není ve vaší zemi dostupná" - jedná se přitom o české aplikace a já mám v čechách kupovaný telefon s českou simkou.
    Neporadil byste mi prosím někdo, jak to obejít?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NAVARA: android 7 má režim Doze Mode, když leží telefon na stole, všechno se pauzne a kontroluje se v pouze v intervalu minut - předpokládá se, že sedíš u kompu a máš to puštěné na monitoru, nebo máš jednání a stejně to nečteš
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Když mi telefon začal (po posledním update někdy loni) držet spuštěné aplikace, co mají naslouchat na zprávy / makat na pozadí - Whatsapp, Airwatch, DropSync,... Co s tím?
    Žádné úsporné režimy afaik zaplé nemám a po spuštění aplikace všechno postahuje/zobrazí a pak několik dalších hodin funguje jak má.
    ZAKCK
    ZAKCK --- ---
    PETGRIDUS:
    WOJTISHEK:
    Na androidu 7.0 padá, už máme nahlášeno od dalších uživatelů. Snažíme se to debugovat :-/
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    ZAKCK: xiaomi mi5, android 7.0, pad aplikace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam