• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RSZ
    RSZ --- ---
    už jsem se tu ptal, tehdy se mi řešení moc nelíbilo, nejde zařídit aby telefon/tablet použil LTE (nebo přepnul na jinou wifi) když má aktuální wifi jednu čárku a méně? chodím po areálu, po bytě, a ten lag než telefon zjistí že tato wifi už ne, případně ruční vypnutí/zapnutí wifi aby se připojil k silnější, mi fakt pije krev..
    ANS
    ANS --- ---
    za par drobnejch bude mit skoro cokoliv lepsi parametry, takze bych tuhle slupku s klidem zahodil .)
    E42
    E42 --- ---
    JACQUES157: No Vodafone by mohl být dost tolerantní, takže šance určitě je. Jestli k tomu telefonu jsou papíry, tipuju, že tam prostě nahrajou aktuální ROM a případně nějak obejdou FRP. Řešit to s VF jsi měl asi v první řadě. FRP existuje kvůli krádežím, když k tomu máš papíry, neměl by to snad být problém.
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    E42: diky, rozumim. bojim se, ze jsem tim padem v koncich, vodafone ani vyrobce ZTE to ke stazeni nemaj, par custom ROM jsem zkousel obejit, ale na tenhle model zatim bez uspechu. zkusim jeste pohledat, jinak teda jedine asi zkusit reklamovat u prodejce..
    E42
    E42 --- ---
    JACQUES157: Celkem určitě to bude poškozený OS. Nejspíš se to ale týká nějaké části (knihoven?), kterou nepoužívají všechny aplikace. Chtělo by to asi dostat co nejblíž oficiální ROM, co to jde, ale zase může vyskočit FRP. Nebo naopak najít nějakou úplně jinou custom ROM (pokud na tohle vůbec existuje) a doufat. Tady je asi každá rada drahá, ale každopádně FWIW normální chování to není, tím si jistý být můžeš.
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    diky! mel jsem za to, ze tohle standardni chovani nebude, i kdyz 1gb neni moc.
    obzvlast kdyz RATTKINovi fungovaly bez problemu. pripady o kterych jsem mluvil jsem vzdycky schvalne testoval po restartu telefonu = vzdy to byla prvni spustena aplikace (pokud tedy vsechny ostatni nezustavaji neustale bezet i po rebootu nekde v pozadi..)

    pripojeni mam cca 40/30 mbit, mereno i telefonem, tam spunt nebude (videa, downloady bezi rychle)

    E42 vysvetlim. bylo treba obejit FRP, telefon po hardresetu z boot menu stale pozadoval v uvitaci obrazovce "ucet ktery byl s timto zarizenim drive synchronizovan" - firemni telefon, clovek uz tam davno nepracuje. tzn. vyzkousel jsem asi 4 ruzne "mekke postupy", ktere to mely obejit, ani jeden nemakal. nakonec jsem rezignoval, a stahnul verzi ROM, ktera aktualne v telefonu byla - samozrejme ale z xda fora, skrz 'oficialni' kanaly tohle predpokladam stahnout nejde. flashnul jsem pres boot menu (update z SD karty), a telefon stale pozadoval predchozi ucet (coz absolutne nechapu). bypassnout FRP se mi nakonec podarilo diky jednomu rozmazanemu videu nejakeho francouze, ze ktereho jsem pulku veci musel odhadovat.

    hadam ale teda, ze to muze bejt rozbitou romkou? jen nerozumim, ze cast apps beha normalne, a cast vubec, cekal bych ze treba nebude fungovat vubec nic, nebo z toho bude rovnou brick..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JACQUES157: tenhle telefon jsem dal asi třem příbuzným, funguje všem dobře. mapy cz aplikace se spustí do vteřiny. Duolingo asi za dvě vteřiny. ty další nikdo nepoužívá, ale bude to stejné.
    všechny aplikace co píšeš asi vyžadují internet. nemáš nějaké tragické připojení?
    mělo by to fungovat dobře, hlavní problém telefonů s 1gb RAM jako máš ty je, že když spustíš další aplikaci, ta předchozí se ukončí a přepnutí zpět pár trvá tu vteřinu až dvě. ale zrovna mapy. cz jsou nenáročná aplikace a pohyb po mapě by měl být extrémně rychlý-pokud máš rychlý internet.
    E42
    E42 --- ---
    JACQUES157: 1 GB není moc, ale není to ani tak málo, aby to mohlo způsobovat tohle chování. Podezření ve mně vyvolává spíš to "flashnul jsem stock ROM". Co tím chtěl básník říct (a, pokud tím nemyslel standardní update od výrobce, proč to dělal, když je v Androidu noob)?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JACQUES157: Giga RAM je už dneska málo, to zní jako šnekofoun, bohužel :-/
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    Cau! Mam noob dotaz.
    Doted jsem se androidu celkem vyhybal (pouzivam dumbphone), jinak jsem ale celkem power user.
    Mam na par dni pujceny Vodafone Smart Prime 7, je to nejaky levny brandovany ZTE (OS v. 6.0.1, Snapdragon 210, 1 GB RAM, venku od pulky 2016).
    Cerstve jsem mu flashnul stock ROM, factory reset, jsem na wifi.

    Zacal jsem si instalovat par aplikaci kvuli cestovani.
    Dobra pulka z nich se (uplne) nespusti, nebo jsou extremne nepouzitelne - jmenovite napr. Mapy.cz, Evernote, Duolingo, Spotify, Here (mapy), Yelp, Foursquare, Waze a dalsi)
    Vetsinou aplikace zustane viset na uvodni obrazovce (logo, cerna/bila plocha) a nic se nestane, popr. vyskoci hlaska ze app nereaguje - vypnout/pockat. Nektery dalsi apps se tvarej ze chvili makaj v pohode, po chvili se seknou taky (Tripadvisor). Vzdy po restartu.

    To je normalni? Nebo mam zrovna extremne pomaly zarizeni? Nebo tam je jina zrada?
    V recenzich ten telefon celkem chvalej, na svoji cenu, tak si rikam, ze to nemuze bejt uplnej shit - resp. pokud by se takhle choval normalne, tak by ho museli totalne zdrbat. Zaroven nemam pocit, ze by zrovna tohle byly nejak obskurni, extremne narocny appky, ktery by to nemelo zvladat (opakuju, ze nemam delsi zkusenost s jinym android zarizenim).

    Diky za jakykoliv nakopnuti!
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PECA: Tady těch fotek může být třeba 500 nebo i víc. Část jich je jako timelaps nebo klasická animace, kdy je mezi snímky stejný čas, ale občas je nutné to změnit a některé sekvence upravit.
    Některé série lze použít bez úprav, ale občas je třeba fotky globálně upravit (posun nebo úprava velikosti případně barevnost či expozice), když jsou focené jindy za jiných světelných podmínek a z trochu jiného místa, tak aby ta změna ve výsledném klipu nebyla tak nápadná, žádnou extra přesnost nevyžaduji a asi nebude stačit jen jedna aplikace a budu to muset v jedné poskládat a v jiné pak upravit konkrétní části (barvy a posuny a případně rychlosti). A nepotřebuji žádné efekty, přechody a jiné opičárny, jen čistý střih do koukatelné podoby bez zdržování se s detaily, je to jen součást dokumentace k projektu a jeho realizaci.
    PECA
    PECA --- ---
    ROUMEN: Hele, tohle mi dělá google sám. Synátor nafotí sérii fotek lega a ono to z toho udělá animovanou sekvenci. Akorát je tam limit na počet snímků... (tuším 50). Pak mi to přijde zpátky do galerie. Takže jsem to nikdy moc neřešil.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    DRAGON: Díky za tip, vyzkouším to ve čtvrtek nebo o víkendu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ROUMEN: umi to Gopro Studio
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Nemáte někdo osobní doporučení na jednoduchou stop-motion aplikaci?
    Mám několik desítek rozfázovaných fotek (animace) a jen to potřebuju jednoduše slepit do videa (mp4?).
    Zkoušel jsem několik aplikací, ale buď neumí vložit fotky z galerie, musí se to fotit přes ně (pak mívají šikovnou funkci pro překryvnou vrstvu předchozího snímku, ale nechci všechno přefocovat), nebo neumí vyšší rozlišení, nebo neumožňují změnu doby zobrazení jednoho snímku, nebo padají, ... Vyzkoušel jsem jich asi 10 a jsem znechucený, jak obsahují spoustu nesmyslů a základní funkci neplní kvalitně.
    DR_K
    DR_K --- ---
    KEJML: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.pfitzinger.rec&hl=cs ma nastavitelny zaporny microphone gain. jinak vytecna aplikace presne pro tyhle ucely, umi i podle urovne decibely strihat nove tracky (zapnes jednou a na konci mas nahranou zkousku podle pisni), vyvojar reaguje na podnety a tak vubec ;)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    KEJML: aha doma mam IPv4 a v praci bude asi IPv6 takze je mozne ze systemak neco zmenil aha :-) Porad mu rikam nasrat na ruce a nepustit k vode :-( No super dobre budu googlit

    Dekuji vsem za rady
    KEJML
    KEJML --- ---
    ABDULAH: Mne to něco podobného dělalo na domácí WiFi. Dogooglil jsem, že to může být způsobeno nekompatibilní konfigurací ipv6, tak jsem na routeru ipv6 a jsem v klidu. V práci to ale uděláš těžko...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PUNKREASS: beha :-)

    Takze nechapu ze i kdyz deaktivuju sluzbu tak se mi porad snazi kazdy cca 2 minuty pipojit. No kazdopadne maj u nas v praci neco spatne ... Protoze doma mi wifi tolik baterie nezere. Vypada to jako by tam sel nejaky utok :-D Doma mi sipecka na wifine ke me nesviti :-( ani tak casto neprobiha komunikace ... SYSTEM ANDROID - tam tecou nejaky data

    Jeste dotaz, bez rootu asi nezjistim co mi tam ty hajzlove delaji co? Zacalo to az po restartu zarizeni z niceho nic :-( pripadne asi nelze takhle na dalku pozmenit instalator - ze kdyz dam recovery tak tak by se mi pripadny humus dostal zpet do systemu?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    B3DA: Jo, předloni. Hurá, je to tu zas!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam