• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    RATTKIN: ok, tentokrát jsem se netrefil, 5.0 byl tragickej už od googlu, tam to nešlo používat ani v CM :-)

    Jinak teda notifikace se, naštěstí, dají přenastavit taky: nastavení -> zobrazení -> stavový panel. Tak aspoň že tak...
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    SPM: Notifikační lištu tím nezměníš. Musel bys tam nahrát jiný systém.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SPM: 100% s tebou souhlasím, ale je třeba to adresovat na Samsung. přejdi na nexus.
    TAP
    TAP --- ---
    HULIK: a notifikačních zkratek je v čistým taky dost. i když já bych je oželil úplně, šestková podobá mi přišla hezčí.

    HULIK
    HULIK --- ---
    SPM: Jinak ty kulatý ikony máš od Samsungu, v čistém androidu nic takového není, takže nadávej alespoň na správném hrobě. ;-)
    SPM
    SPM --- ---
    MESHUGGAH: díky, alespoň jeden hnus pryč... ta notifikační lišta je taky součástí launcheru? Že bych tím i eliminoval to kokotské schovávání notifikací...
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    SPM:(Šedé kolečko jde vypnout, nebo ideálně změnit celý luncher.)
    SPM
    SPM --- ---
    Když se mi poprvé něco upgradlo na lollipop, tak mi přišlo, že se v googlu asi posrali a že už snad víc to domrvit nešlo. Dneska se mi SGS7 upgradla na 7.0 a koukám, že toho domrvit šlo ještě hodně. Kurnik co tam zaměstnávaj za smažky? Když pominu, že je zase všechno víc nepřehledný, víc schovaný a podobně, tak první skvělá věc co bije do očí je, že to 90% ikon aplikací obalilo hnusnym šedym kolečkem. Takže skoro všechny ikonky teď vypadají jako šedé kolečko uprostřed čehož kouká zbytek ikony aplikace. Fajn. Další skvělá věc jsou ikonky těch notifikací nahoře (tedy ty, co se pak objeví při stáhnutí toho panelu). Najednou se zobrazí jenom první tři a pak už jenom tři tečky... takže je fakt hrozně skvělé mít telefon s 5,5" displayem, kterej se úplně nahovno drží a pak se dívat na úplně prázdný display, protože se tam toho víc nezobrazí... WTF? Mám celkově strach vlézt vůbec někam do nastavení, co tam ještě objevím...
    E42
    E42 --- ---
    Pořídil jsem si před nedávnem jako druhý telefon "do přírody" Xperii Z3 Compact a velice příjemně mě překvapilo, že má ve standardním OS možnost připojit síťové disky (SMB/CIFS) a používat je stejně jako interní úložiště telefonu. Takže si například můžu vesele streamovat hudbu z NASu bez zvláštní podpory přehrávače (jinak skvělej PowerAmp je v tomhle bohužel dost retard). Narazili jste někdy na telefony jiné značky, které by to taky uměly? Myslím ve stock ROM, bez rootu a doinstalovávání CIFS manageru apod.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HORST_FUCHS: v nastavení jazyka čeština není?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HORST_FUCHS: dneska jedu pryc na tyden, ale proste si zadej do googlu 'nazev telefonu' service/test menu. priklad, u xperie z1c to budes delat takhle:

    SONY XPERIA Z Hidden Service Menu!
    https://www.youtube.com/watch?v=msHrHeLX1Ok
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LEF: to neni lepeni jako ze lepidlo, to je takova gumicka, na ktery je sticky a prichyti se sama mezi dva kusy (kov a sklo), je to snadny jak facka. zaruka na baterku funguje asi tak, ze to tam prineses za 4 mesice s tim ze poklesla kapacita a u takhle staryho telefonu ti maximalne tak nabidnou, ze ti ji vymeni za jinou. kterou si zaplatis.
    LEF
    LEF --- ---
    DRAGON: kdyby to bylo na sroubky tak snad, ale lepeni? do toho nejdu a zaruka na vymenu baterky taky nemusi byt uplne od veci. ale diky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HORST_FUCHS: tak servis menu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LEF: dx.com, vymenit to u z1c je super easy. jen si musis poridit novou lepici gumicku mezi sklo a sasi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HORST_FUCHS: a jak si to predstavujes? prijdes do bazaru a nainstalujes jim do mobilu aplikaci, kterou spustis a ono ti to rekne, jestli je telefon v poradku? to se obavam ze asi neexistuje.
    maximalne si dohledej v tu chvili na jinym telefonu jak se dostat do servisniho menu a tam mas veskery funkcionality zobrazeny a muzes je testnout, ale pochybuju, ze te s mobilem nechaj tyhle veci delat.
    spis kupuj z druhy ruky od lidi, co ti poskytnou zaruku na ozkouseni.
    jinak vetsina vad moc zjistit za par chvil nejde, spis si udelej seznam, co vsechno chces otestovat (repraky, sluchatka, wifi, fotak, ukladani na kartu, atd atd..)
    LEF
    LEF --- ---
    WAKI: naprosto souhlas. umisteni senzoru jsem hodnotil naprosto shodne :-) . jo, nechapu proc vyrobce i fotaku ma naprd fotak v premiovym modelu. dost mozna je to SW zalezitos ktera by se dala nejak resit, ale nejsem bastlic tak neresim :-)
    uz ho mam cca rok a nemam potrebu menit. je fakt ze Z1C jsem mel snad 3 roky a kdybych nezatouzil po necem novem, tak ho mam asi dodnes. ted ho ma synacek tak si obcas na nej jeste sahnu a v pohode. akorat baterka je v kelu a moc nevim kam na vymenu.
    WAKI
    WAKI --- ---
    LEF: je mozny ze vadny kus. taky jsem cetl recenzi, ze fotky nic moc, coz je zvlastni kort u sony, ktery se zabyva i fotoaparaty, ze by to odflakl zrovna u premiovych telefonu? mozny je v dnesni dobe vse. Koukal jsem na senzor otisku prstu, coz se mi strasne libi jak to vyresilo sony. stejne musis zmacknout tlacitko na odemknuti, tak proc to nezakomponovat do nej..
    LEF
    LEF --- ---
    WAKI: mel jsem Z1C a nyni Z5 a takovyhle problem jsem nikdy nemel. typoval bych to na vadny kus.

    WAKI: nedavno se snad tady resil fotak a sony z toho vylezlo asi nejhur. coz me osobne mrzi, pac u sony uz jedu druhej telefon a jsem moc spokojenej (fotky moc neresim). u Z5 odemikani otiskem prstu dokonale (i dobre umisteny senzor narozdil o nekterych jinych znacek).
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    MAKROUSEK: Právě tohle všechno jsem zkoušela, dokonce i v tom O2 mi potvrdili, že to mám správně nastavený všechno a pak když jsem zkusila přítelovu T-mobile simku, tak to fungovalo, proto si myslím, že tomu brání něco z toho T-mobile nastavení (jestli nějaká appka, která samo. nejde odinstalovat?), každop. bojím se přehrávat software sama, tak jsem si říkala, jestli by to nešlo nějak obejít jenom bloknutím toho čehosi od T-mobilu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam