• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SUK: kazdej ma jinej zpusob jak nastartovat uterni flame :D
    SUK
    SUK --- ---
    Dobre no. Za trosku provokativni nazor "android ~= google omyl" jsem si tu vybudoval povest debila a ted to zavrsim - karta je naformatovana. Aniz bych cokoliv delal. Proste to zaclo fungovat. Asi telefon potreboval "nagenerovat entropii" pro sifrovaci klic, jinak me nic nenapada :)
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: To jsem udelal - prvnich nekolik desitek MiB jsem prepsal nulama. Nefunguje :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: nene. jinde ji naformatovat muzes/musis. proste znic vsechna data (ja to delam v linuxu ale na windows urcite bud enejaky tool taky) pak ji strcis do telefonu a nechas ho ji naformatovat znovu, s tim, ze predpokladam ze se to tenkrat povede
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: To je presne ten problem - kdyz se pokusim formatovat kartu, tak to skoci na 20% a po asi 5 minutach ohlasi fail. Naformatovat jinde nemuzu, protoze to chci jako interni uloziste a predpokladam, ze v takovym pripade je karta sifrovana (a ke klici se nedostanu).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: kartu zformatovat jako velkej kluk a pritelkyne...ma dlouhy vlasy? mas dlouhy vlasy? zkus ho pofenovat jak se zacnou objevovat artefakty. jestli uvidis vyraznou zmenu tak rubbon connector. to mi delala motorola kdysi davno...
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: Pockej, asi jsme namichali vic informaci dohromady ;) Problem s kartou mam ja (Čínafon Cubot) a to jsem si jist, ze je to SW problem (protoze pred updatem to fungovalo v pohode).

    S HW ma problem pritelkyne (Samsung) - jeji telefon ani nenastartuje a kdyz uz jo, tak nevydrzi dlouho bezet v poradku - po chvili behu se to sekne a displej zobrazi nesmysl (nazelenalej obraz plnej artefaktu).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: osobne si nemyslim ze je to hw problem. kdybych neco takoveho mel na stole bych zkusil low level format karty a znovu. muzu se samozrejme mylit.

    to co popisujes si mi stavalo s premiovyma telefonama taky. jmenovite htc a samsung. momentalne mam nepremiovy oneplus a, az na otravny bug v zabezpecenem ulozisti, nemam jediny problem.
    SUK
    SUK --- ---
    LEXXA: Tak ted to nechapu :) Jak irelevantni? Pritelkyni jsem poslal, aby telefon reklamovala, ten telefon ma na 99% HW problem.

    Pro sebe bych rad dostal informaci, ktery telefon je normalni :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUK: to je irelevantni.
    zkus pritelkyni dat nejakou AOSP ROM a 99% potizi zmizi... (jen je nepatrne riziko ze ten telefon nebude fotit tak dobre)
    SUK
    SUK --- ---
    Cekal jsem nejakou takovou odpoved a tak se zeptam - ktere znacky jsou "normalni"?
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SUK: začal bych koupí normálního telefonu, normální značky a pokud to bude Google Edition (čistý android bez nadstaveb a úprav různých výrobců) tak jen lépe....
    ANS
    ANS --- ---
    kupovat si telefony pochybnejch znacek a pak tomu rikat googli omyl... no nevim. zacal bych u sebe ;)
    SUK
    SUK --- ---
    Zdravím ostatní uživatele googlího omylu, obzvláště pak levných čínských přístrojů (ačkoliv můj číňan vydržel při funkci déle, než přítelkyně korejec). Dnes jsem vzal telefon (Cubot Note S) a pustil update, který po dlouhé době vyšel.

    Po updatu nejsem schopen naformátovat SD kartu jako "interní" úložiště - prostě to po chvíli zahlási fail. Nemyslím si, že by byla nějak výrazně v nepořádku - počítač jí v klidu přečte i zapíše, není koneckonců nijak stará ani výrazně používaná. Už, když jsem tu věc kupoval, tak to takhle reagovalo, ale po pár opakováních se nakonec zadařilo. Před updatem byla ta karta jako interní úložiště používaná taky. Takže jsem vzásadě nechtěl nic, co by to donedávna neumělo.

    Nějaký tip na řešení či workaround? Tedy, krom návratu k "nechytrým" telefonům...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Android phone makers skip Google security updates without telling users – study | Technology | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...d-phone-makers-skip-security-updates-users-smartphone-software-google
    HANZO
    HANZO --- ---
    RATTKIN: a kde si to stáhnul, bych to potřeboval, ale právě v google play to nevidím
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    DRAGON: weiiiiiird
    ještě mě napadá Google Assistant, kterej má taky vlastní zaškrtávátko na notifikace (a dostaneš se tam taky z google search settings)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MADCAT: to jo, ale jak vidis, ja ty notifikace mam vypnuty, nechapu ty jo...

    az se to objevi znovu, tak natipam screenshoty, abyste videli
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MATEJCIK: Byls rychlejší :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam