• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: Me na N5X fungovala na sms zaloha od google ( ale tuším že je to tam až od verze 8). Každopádně když jsem menil N5X za Pixel tak se obnovily i SMS. A jinak se to chce držet jedné app , v případě střídání značek najít nějakou slušnou na gplay. Některé mají i zálohu sms v sobě - aspoň to tak před lety jedna měla, ale teď netuším postačuje mi ta googli sms app.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: se sms je to dost damskym prirozenim ke zdi. kazdy vyrobce si uchovava jina metadata. jestli muzes udelej si zalohu v sms backup/restore a ten xml pak hod do noveho telefonu.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jsem teď zprovoznil novej telefon - Hujahej P smart, kde je android 8, a byl jsem nemile překvapen, že zazálohovaný SMS ze staršího telefonu (číňan s androidem 7) pomocí Super Backup mi nejdou na novým telefonu obnovit..?!? Na starším telefonu na to byla aplikace Zasílání zpráv, teď se to jmenuje SMS a MMS.. člověk by nečekal, že mezi aplikacema na SMS bude nějaká nekompatibilita.. nebo jak to je? Díky.
    LBW
    LBW --- ---
    RATTKIN: po opusten windows phone provozuju svuj stary Elephone P8000, ktery je stale dostatecne svizny, ale ma lollipop a nektere appky proste nefungujou stopro
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LBW: jakej máš mobil teď?
    LBW
    LBW --- ---
    Nemate nekdo Moto G5?
    Ja ho mel dneska cca 2 hodky pujceny a prisel mi prekvapive v pohode (na telefon za 3k), ale samozrejme me zajima dlohodoby pouzivani.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    MATEJCIK: Nějak to nezafungovalo. :( Ale to je přesně to co byh potřeboval.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MA747: jo ty chces krumpac! tak v tom pripade nepotrebujes osmc ve forme bagru...
    MA747
    MA747 --- ---
    RATTKIN: Primární užití je přehrát obsah z USB flash disku. Nicméně děkuji za tip.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOHNY_G: kodi chce trosku lasky na zacatku aby se inicializovala knihovna. ale ve vsi ferovosti tak me bavi jak na android tv si to vycuca knihovnu z kody a haze mi navrhy na uvodni obrazovce. skoda jen ze telku potrebuji jen na kodi. jeste aby kodi nedelalo FC po ukonceni prehravani. to by bylo hodne fajn... ale je to cena za to ze jedu alpha 1
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Raději OSMC než Google Cast. Je to příjemný doplňek, ale nezastane to všechno, popř. to zastane hůře než Kodi :-).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MA747: co takhle chromecast ultra?
    ovládá se to z telefonu/tabletu, ale když se začne přehrávat, může se mobil vypnout, nebo s ním dělat něco jiného. je to rozšířené a vyzkoušené.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MA747: kdyztak sem abychom nebyli OT
    [ MEDIA CENTER - vse okolo techto domacich mazliku (HTPC), ktere se brzo stanou soucasti vsech domacnosti ]

    Za me rozhodne OSMC Vero. Jedine co mu chybi je SPDF (ale mam tu jeden DAC co mi lezi na policce tak se to da vykoumat). Cena (dle kurzu koruny) lehce nad 2k
    MA747
    MA747 --- ---
    LEXXA: limit je rozpočet lehce nad 2000 Kč, aby to přehrálo x264/5 ve FHD (tzn. aby to alespoň pár let vydrželo), aby to bylo spolehlivé/vyzkoušené/rozšířené, tiché, HDMI, pár+ USB vstupů, WiFi, interní paměť 32GB+. Ethernet a SPDIF jsou spíše nice to have. A aby to ovládání bylo alespoň o trochu více ergonomičtější než u modelu S10, co jsem kupoval (kdyby se mi podařilo vnutit jiný launcher, než ten defaultní, byl by to ideál).

    Na Androidu mi nesejde, ale aby rozchození nebyla raketová věda. Jo, u windows (pokud něco takového existuje) se budu silně kroutit.

    Díval jsem se po RPi, ale nebyl jsem si jistý, že to zvládne x265. Z jiných klonů jsem měl obavu. Android TV Boxu jsem dal přednost před Chromecastem. A NVIDIA SHIELD TV už byla moc drahá.

    Děkuji.
    ANS
    ANS --- ---
    taky by mohlo bejt brzo dostupny mi a2, ale nfc to asi furt nema :/
    FUMO
    FUMO --- ---
    E42: NFC zatím nepoužívá i když možná bude chtít, protože to jednak vidí u mě a jednat to už umí její bankovní aplikace, na to se jí zeptám, ještě. Díky za tip.
    E42
    E42 --- ---
    FUMO: Pokud nepotřebuje NFC, je to Xiaomi osvědčená dobrá volba.
    DATEL
    DATEL --- ---
    FUMO: Mám dojem, že levné s čistým Androidem jedině ty Nokie nebo Xiaomi A1, ikdyž časem bude asi větší výběr.
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, hledám pro přítelkyni nový telefon a chtěl bych ji oslovit s čistým Androidem, ale chce si koupit něco levného, takže pixel úplně nee.

    Našel jsem https://mobilni-telefony.heureka.cz/xiaomi-mi-a1-4gb-64gb-global/specifikace/ a pak dvě Nokie, ale ty se mi nelíbí.

    Máte něco nějaký návrh, jaký telefon s čistým droidem by se dal teď koupit okolo 5k?

    Díky
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, mam dotaz. Hledam firewall. Ale noroot firewally mi sice fungujou, ale vypinaj se. Na xiaomi redmi 4a. Je nutne kvuli tomu rootovat tlf, aby to fungovalo nejak pricetne? Predem diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam