• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    GEGI: Jak uz tu nekdo psal Sony Xperia XZ1 Compact .... mam ho (celkem nove) a vydrzi 2 dny normalniho provozu bez problemu (GPS, Wifi, data, vse zapnute)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj, nedaří se mi v přehrávači shuttle+ dostat do vnitřního uložiště telefonu (redmi 4x) v prohlížení složek, jen na sd kartu. Netušíte někdo jak na to?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GEGI: nastupce oukitel k10000pro je toto https://mobilni-telefony.heureka.cz/oukitel-k7-4gb-64gb/ , na k10000pro nemuzu rict kriveho slova snad az na to ze usb kabel ma delsi konektor a tedy vetsina ostatnich kabelu s nim nefunguje, nabijet pri rozumnem vyuzivani treba po 4 dnech je u androidu super
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Trochu jsem ten filtr upravil, aby byl rozumnější ( https://www.gsmarena.com/...playInchesMax=5.1&nBatCapacityMin=3100&nBatStandbyMin=420&nBatTalkMin=12 ), a vypadl mi z toho ten Xiaomi 4X, jak píše BUNDA. Kupoval jsem ho mámě a je s ním myslím dost spokojená. Výhoda je, že je super levnej. 5" se dá a Android 7.1 stačí.
    GEGI
    GEGI --- ---
    E42: super, díky, projdu to.
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Já myslím, že jak poptávka, tak i nabídka existují. Číňani (třeba Oukitel) dělají i telefony s 10.000mAh baterií, což je zhruba 3-4násobek běžné kapacit. Zase takovým telefonům ale může chybět jinde. Známější výrobci se do až takových extrémů nepouštějí.
    Tady jsou telefony s největší výdrží podle databáze GSM Areny (nebude to úplný ani přesný, ale tak orientačně), tak se zkus podívat, jestli tě něco nezaujme:
    Phone Finder results - GSMArena.com
    https://www.gsmarena.com/results.php3?nBatCapacityMin=5000&nBatStandbyMin=840&nBatTalkMin=20
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEGI: to je také kritérium, které mě zajímá, proto vybírám telefony s baterií o větší kapacitě. Aktuálně v rodině tyto: Xiaomi Redmi 3S, Xiaomi Redmi 4X a Redmi Note 4. Všichni jsme s výdrží spokojeni. Ale všechno jsou to větší a již neaktuální telefony.
    GEGI
    GEGI --- ---
    E42: jak kdy, když sedím, tak nabíjím z počítače (mám k tomu usb s nějakými speciálními vlastnotmi rpo nabíjení a jde to rychle), problém je to spíš ve dnech, kdy se potřebuju pohybovat. Teď nově mám notebook, který nabíjí z usb i když není otevřený ,takže můžu mít kabel z batohu a nabíjet i při pohybu, ale zas musím mít ten notebook - jako powerbanka to pak samozřejmě taky řeší, ale furt mi to přijde praštěný, že není nějaké celosvětová poptávka po smartphonu, který bude dvakrát tak těžký, ale vydrží dva dny bez nabíjení. já bych za to klidně zaplatila.
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Jestli v práci sedíš na jednom místě, pořiď si telefon s bezdrátovým nabíjením a problém je víceméně vyřešen. Můj Nexus 6 má baterku už skoro k ničemu a stejně mě to netrápí. Pravda ovšem je, že na cesty beru jiný (menší) telefon se zdravou baterkou.
    GEGI
    GEGI --- ---
    BUNDA: nejvíc bych ocenila výdrž. Dá se někde najít porovnání telefonů podle toho? Jsem zvyklá na nabíjení každou noc i během dne, ale normální mi to nepřijde :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEGI: lepší display, foťák, výdrž, jiné aplikace, zkrátka je toho víc. Otázka je co z toho oceníš.
    ATAN
    ATAN --- ---
    GEGI: podle me maximalne vetsi baterka, cili vydrz.
    GEGI
    GEGI --- ---
    díky, kouknu na ně třeba v Alze. A kdybych se odhodlala k větší velikosti, tak to už má větší smysl? respektive co je to, co bych tím mohla získat? Kromě toho, že na větší displej se víc věcí vejde? Děkuju za názory.
    E42
    E42 --- ---
    GEGI: Jestli jsi na iP zvyklá a vyhovuje ti a zároveň trváš na malé velikosti, nemá asi smysl nutit se do Androidu, který zrovna v malých telefonech nemá moc co nabídnout. Jedině snad ty zmíněné Xperie Compact, ale je otázka, jestli tím něco získáš.
    ATAN
    ATAN --- ---
    GEGI: Co Sony XZ1(nebo 2) Compact?
    GEGI
    GEGI --- ---
    BUNDA: to právě zvažuju, ale říkala jsem si, jestli v android sféře není třeba něco lepšího s podobnými parametry. Fotek mám tak nějak normálně, pamět větší se určitě bude hodit, primárně mi jde asi o rychlost a stabilita - používám ten telefon téměř pořád (což iphone plně uspokojuje, ale opět nevím, zda teď už nejsou jiný značky srovnatelný). Mac nemám a nechci mít, takže propojení iphone-mac neřeším.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GEGI: větší než 5S je dnes skoro každý :( Pokud trváš na velikosti a jsi spokojená s Apple, pak bych zvážil iPhone SE sice taky už postarší, ale stále použitelný s nějakou větší pamětí, pokud máš hodně fotek apod.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, nenašla jsem lepší auditko, případně mě přesměrujte, ale - chci nový telefon, aktuálně mám iphone 5s, ale nejsem zarytá apple fanynka, takže bych šla klidně jiným směrem. Jaký jsou aktuálně dobrý telefony nejen pro zábavu, který nejsou obří? Velikostně bych nechtěla větší než tu 5sku. Mám ho docela dlouho, takže se vůbec neorientuju v aktuální nabídce přístrojů, budu ráda za tip. Díky předem.
    NEON5
    NEON5 --- ---
    AXTHEB: Pin + Otisk
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RATTKIN: vibrace je slabší, ale pro mě dostatečná (nepoužívám jako budík). Notifikace zmizí, dá se vylistovat a zobrazit, smazat jen všechny naráz. Nedá se ní odpovědět. Čeština se dá buď aplikací vystripovat nebo si nahraješ český font a pak jedeš s diakritikou (tak to mám já). Stejně tak tam mám uživatelský ciferník. Komunita kolem nich je slušná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam