• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ERGOSUM: Na terminál super, na běžný texty se mi to moc neosvědčilo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LAUNCHER: Za mě - ve skoro 40 letech jsem si zbytečné notifikace povypínal, zbývající jsou věci, který jsou sice důležitý, ale ne urgentní (chci o nich vědět, ale až budu mít čas se podívat na mobil, ne HONEEEEM). Mezi "vážný problém" a "nehodný pozornosti" mám ještě nějaké mezistupně; k jejich třídění mj. užívám nástrojů ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jak na Oreu přepnu aplikaci na NFC placení? Potřeboval bych přepínat mezi google pay a airbank, na Nougatu sem to dělal běžná a na Oreu už hodinu hledám jak na to
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    JEREMIUS: pořád vzpomínám na svůj první smatphone - xperia mini (st15i) - který měl notifikační led na horní hraně vedle power tlačítka, takže jsem viděl notifikace, i když jsem měl mobil zastrčený v pouzdře.. ^_^ to bylo ideální, nechápu, proč to tak dnes nikdo nedělá..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JEREMIUS: Za sebe - Ve skoro 40 letech je mi nejaka notifikace jedno. Navic nevim jak komu, ale mne vazne problemy lidi volaji.

    Obecne - Notifikace mi muzou chodit na fitbit charge 3 co mam na ruce, muze mi svitit ambient display, muze mi jednou za cas telefon pipnout.

    JEREMIUS: Jen k te baterce - ambient display na OLEDu by mel zrat pod 2% baterie za hodinu. Tudiz zapnuto/vypnuto pro vetsinu uzivatelu realne nema vliv.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    BUNDA: Vidíš, to mě nenapadlo. Já mám právě vypnuté notifikace na náramku, protože by mě to rušilo. Tohle by mohlo být řešení . :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JEREMIUS: řeší to třeba chytré hodinky. Jinak si teď také zvykám na jednobarevnou led a ambientní display. Vícebarevná led mi pořád chybí :(
    JIMX
    JIMX --- ---
    NEON5: já vím, k čemu to je ... :-)
    NEON5
    NEON5 --- ---
    JIMX: je to dobre pro lidi, co checkuji konstatne telefon, jestli neco nezmeskali. Staci jim jen letmi pohled namisto pestovani kompulsivniho chovani.

    Lidem, kteri casto neco promeskaji, to tolik nepomaha.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    VOY: Samozřejmě máš kontrolu nad tím, co ti tu LEDku rozsvítí. Mám zapnuté jen věci, které jsou pro mě důležité. A navíc už i podle barvy poznám, která z aplikací to je.
    VOY
    VOY --- ---
    JEREMIUS: nejlepsi jsou lidi co si na iphonu zapnou bliknuti bleskem. to je fakt silenej workaround pro miniaturni notifikacni ledku. na druhou stranu mi prijde, ze pokud nemam absolutni kontrolu nad tim co mi tu ledku rozsviti, tak je lepsi se nenechat rusit kazdou blbinou, ktera pritahne moji pozornost rozsvicenim led.
    JIMX
    JIMX --- ---
    na LG G6 diodu nemám ... trochu mě to štve, ale zase ne tak moc, aby to pro mě bylo no-go ... ono se to neposere, když na něco nezareaguju hned :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TOOMIX: No právě co jsem tak googloval, musí si lidé nainstalovat třeba nějakou aplikaci, která bliká displejem. Což mi přijde úplně na palici (a určitě je to skvělé na výdrž baterky :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JEREMIUS: většinou se třeba na 5 vteřin zapne displej. Pak zhasne a nevíš nic ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Když jste to nakousli, jak řeší notifikace mobily, které nemají notifikační diodu? Měl jsem za to, že je to základní věc u mobilu - jasně viditelná dioda. Ale spousta mobilů, jak se dívám, ji teď už vůbec nemá, nebo nějaké rádoby šidítko. Jak se teda dozvím o tom, že mi třeba přišla zpráva, když jsem zrovna u mobilu nebyl? To se buď nedozvím bez interakce s mobilem, nebo se zapíná displej?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ATAN: Spekulaci je hodne, pockame, uvidime. Tak jako tak, pokud se neco zasadniho nepokazi, opet ho budu objednavat do 60 minut po uvolneni objednavek pro CR trh. Po otestovani se rozhodnu, jestli si ho necham nebo ho treba dostane zena :-)

    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ATAN: Možná jo, ale bude zase dražší.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    VOY: Za mně - slabý vibrační motor a umístění reproduktorů na straně. Jinak jsem spokojený.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VOY: Mne neni dobre se ptat, na kazdem telefonu si toho najdu spoustu :-)

    Nevyhody OP6T:

    * Chtelo by to velky sensor kamery, idealne nastupujici Sony IMX586 (1/2"... hura, hura).
    * Nema bezdrat nabijeni, lide kteri radi casto nabijeji si zbytecne osoupaji konektor.
    * Jeho Snapdragon 845 konci, nastupuje Snapdragon 855.
    * Asi to vydrzi vodu, ale chtelo by to certifikaci s moznosti ponoreni a sprchy.
    * Ja osobne bych ocenil opravdu velky 6.5" display, ale ja jsem blazen do velkych uhlopricek.
    * Nema to stereo speakers, tohle by se melo krute trestat.
    * Ocenil bych sirokouhlou kameru k te "standardni" ~28mm.
    * Mam rad ty jejich firemni pouzdra, ale zrovna "Nylon" ktery mam nejradsi, ma vzadu prilis velke a jeste navic bile logo. Bud zmensit logo, nebo ho udelat tmave jako je to pouzdro.
    * Neni to velky stress, ale trosku zamrzi - chybi mi stavova dioda, jeste OP6 ji mel. Vim ze ted frci ruzne ambient displaye, ale zrovna ja mam rad diodu. Uznavam ale, ze uz neni moc mista kam ji dat, takze se s tim smirim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam