BAHI:
BAHI:
pokud vím tak aplikace nemůžou vyžádat přepnutí na mobilní data, když telefon jede na wifi - obzvlášť potom ne když má člověk vypnutý ten přepínač mobilních dat
ALE
To s tím datovým balíčkem se mi taky asi dvakrát v životě stalo. většinou v situacích kdy telefon ztrácel a nacházel signál.
Nijak dobré vysvětlení nemám, odhadoval bych nějakou obskurní implementační vlastnost GSM sítí, co se považuje za "mobilní data" na telefonu a co u operátora, jak se kontrolují MMSky (to taky jde fakticky po "datovém" přenosu) a tak.
a nebo možná prostě nějaký dobře ukrytý bug v tom mobilním stacku - něco jako že android defaultně navazuje permanentní datové připojení a občas se zapomene a udělá to dřív než zjistí že to je zakázaný
taky to může být otázka výrobce nebo modelu telefonu, pokud vím tak se mi to stalo jenom na LG G3
celkově těžko říct, smířil jsem se s tím že jednou za uherský rok k takovýmu nějakýmu glitchi dojde, a nějak zásadně řešit to budu teprve ve chvíli, kdy by se to začalo dít nějak soustavněji