• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Lama dotaz. Spíš Xiaomi Mi9 SE, nebo Xperia XZ2.
    Jde mi o slušný až skvělý foťák (takže spíš Xiaomi), ale i odolnost, výdrž a výkon (spíš Xperia). Všechno ostatní oč mi jde mají srovnatelné. Nebo úplně jiný telefon? Cenou srovnatelný.
    Dík
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SRNECEK: mustek, vyloha thajske masaze :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ERGOSUM: Ale nesmíš vytáhnout powerbanku a číst "13%" #vyzkoušenoZaVás. To je pak každý 500 mA USB port dobrý. Viděl jsem ty porty myslím v některém z těch kavárenských řetězců - ale bál bych se tam cokoli strkat, na to ani datový kondom nepomůže. Obvykle tahám právě řečený kabel bez datových pinů, a adaptér do elektriky: zásuvku mi dopřejí leckde.

    Pokud je situace zcela zoufalá, DM má automat na vyvolání digifotek...s kabelem; nejsem si ale jist, jak dlouho se tam zvládneš ometat. Pak už jedině někoho ukecat do počítače, což je dost nejistý.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SRNECEK: Jinak kromě obchodních center, je USB i v některých tramvajích.
    Mimochodem powerbanka není marná. Obzvláště když vytáhneš mobil a zjistíš že je vybitý.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ZUZU: Chodov též a jinak, mám pocit, že něco podobného nabízí místnosti AirBank, byť ta WiFi tam je jenom pro jejich zákazníky.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SRNECEK: v nákupním centru Nový Smíchov jsou nabíjecí skříňky. Možná i jinde, ale tady jsem to nedávno očumoval.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SRNECEK: Na to nepotřebuješ opět kupovat nabíječku, ale koupit kabel.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, netusite, kde v Praze jen tak dobit telefon, USB-C? Pominu Datart atd. Nabijecku opet kupovat nechci kvuli cene, jen jedno dobiti.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    VOY: Podcast Addict je velmi ošklivý, ale velmi schopný :-). Kdybys chtěl něco jednoduššího a líbivějšího, tak už se dá použít Spotify, nebo já teď experimentuju s Google Podcasts.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Malinko jinej soudek: dneska jsem si všiml, že mi android TV box, konkrétně teda Minix NEO X8-H přehrává videa na youtube pouze max. v rozlišení 360p. Přitom su si celkem jistej, že dřív to uměl i v lepším, takže za to zřejmě může nějaká aktualizace..? Proč ale? A netušíte někdo která je poslední "funkční" verze? Náhodně jsem kdesi našel, že 3.55, ale byla to informace z roku snad 2015 nebo dokonce 2012 nebo co... Android na tom TV boxu je nějakej 4.2.2 nebo kýho čerta... Dík všem.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VOY: já mám podcast addict, protože to má Android Auto podporu a bere to i knížky
    VOY
    VOY --- ---
    ANDY_WARHOL: nepřišel jsem flamovat, souhlasím s tebou a jsou určitě chvíle kdy je to dobrý a kdy je to špatný. teď mi přijde, že se ios trochu zaseknul ve vývoji.

    Co třeba nějaká fakt dobrá aplikace na podcasty? To je pro mě dost důležitý. Ideálně něco co by se vyrovnalo Overcastu z Applu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VOY: zase na androidu nejsi otrok toho co ti někdo naplanuje
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VOY: jabko jsem občas měl na chvíli v ruce, (tak malý, nechceš lupu?) ale nikdy mě to neoslovilo. Obvykle starší model a to byl vždycky android lepší.
    polish aplikací na androidu - myslím že ty novější se hodně zlepšily. dá se najít na marketu občas aplikace co není aktualizovaná (nyxdroid, facebook lite) která je pak trochu kostrbatější, ale většinou je to dobré, hlavně ty od googlu.
    VOY
    VOY --- ---
    Když jsme u těch přechodů. Můj poslední telefon s androidem byl Samsung Galaxy S2, pak už jsem to nedal a pokračoval doteď v Applu. Je tu někdo s podobnou zkušenosti kdo už se vrátil zpět a rozptýlil by moje obavy? Tehdy jsem dost ocenil lepší kontrolu nad notifikacemi atd. což ve výsledku znamenalo i lepší kontrolu nad vydrží na baterii. Taky aplikace byly v ten moment víc polished. Tak nějak tuším, že tohle všechno už je asi dávno jiný... right?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JOHNY_G: ok .. každopádně já sem za čistej android rád - jednoduchej a funkční launcher od Nokie, minimum předinstalovanejch zbytečnejch sraček (krom těch povinnejch od google), svižný je to ..
    Takže jak jsem se toho bal po prechodu z WPhone (svoje obavy jsem si odlozil pred par mesicema i tady :), tak už sem si zvykl a cajk..
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    PSYSBEE: Vypadá to, že na některých telefonech už je to opravené od Androidu 9. Nokia 6.1 mezi nimi je. Nakolik tě to omezuje navíc záleží na aplikacích, které používáš. Některé aplikace prostě potřebují mít službu na pozadí, ale Nokia jim nedávala šanci bez ohledu na to, jak dobře jsou optimalizované a co si přeje uživatel. Když ti pak nezazvoní ani budík, tak je něco fakt zatraceně špatně. Nemluvě o některých bluetoothových periferiích. Ale nic to nemění na tom, že i v programu Android One se citelně zasahuje do systému.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JOHNY_G: "rozmrdanej memory management na Nokiích." - mam N 6.1 Plus a zatím jsem si nevšiml, že by mě to nějak omezovalo..
    Nokia's Aggressive Memory Management — Nokia phones community
    https://community.phones.nokia.com/discussion/40750/nokias-aggressive-memory-management
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ZUZU: Osobně bych se na to neupínal, ale to je čiště můj pohled :-). Mám teď HTC U11 (po předchozím HTC 10), který má jen velmi decentně upravený systém, a byl jsem s oběma moc spokojený, protože HTC mívalo velmi dlouhou podporu. Sice si člověk trochu počkal, ale nakonec ten update přišel :-). Přitom high-end za 12 tisíc není k zahození. Ale teď jsem nasranej, protože už to s tím zpožděním přehání, a teprve začal rollout Androidu 9 na Taiwanu, a čert ví, zda se ho vůbec dožiju :-(. Asi už bude tou dobou všude desítka... Když jsem koukal naposledy, tak se mi nejvíc líbila Xperia XZ2 Compact. Ale to bylo v únoru :-). Sony má extrémně dobrý track record co do podpory a jsou to výborné telefony, tak by možná dnes nabízeli něco ještě zajímavějšího. S LineageOS a jinými alternativami ti neporadím. Jsem vývojář a potřebuju se spolehnout na Google Services :-).
    E42
    E42 --- ---
    ZUZU: Vsadil bych si (a plánuju vsadit) na Xiaomi Mi9. Skvělý aktuální železo za fantastickou a je v beta programu Android Q. Po oficiálním vydání Q předpokládám, že oficiální podpora čistého Androidu skončí, ale připadá mi dost nevyhnutelný, že komunita bude pokračovat. Ale samozřejmě jenom spekuluju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam