• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CADDY: to jsi o dost dal v budoucnosti. Tady se resi impulsy a pomalejsi stahovani dat nez kdybys ty soubory psal v hexa :))
    CADDY
    CADDY --- ---
    A co teprve vytacena mobilni data, 9,6 kbps a nejlevnejsi tarif, co jsem mohl ziskat byly 2 Kc/min :) Kdyz jsem pak konecne mel Communicator s HSCSD (a tim padme cca trojnasobnou rychlosti), tak to bylo fakt paradni.
    Pak uz prislo moderni GPRS a clovek byl jak v Jirikove videni, ono to litalo a jeste nemusel sledovat kazdou sekundu pripojeni :) Jeste pamatuji to rozhodovani, jeslti se pripojit vytacenym (treba na stazeni neceho) nebo GPRS, abych ovlivnil cenu dle objemu stazenych dat :)
    No a dneska, kdyz ma clovek najednou jen jeste rychlejsi EDGE, v podstate to je jako nebyt pripojeny :-D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: jj, ja taky, kdyz sem si pak po brigade koupil 28.8 USR, tak sem myslel ze se zblaznim radosti, stahnout obrazek nahy zensky najednou netrvalo pul roku :D
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JIMX: Však se nám ty zkušenosti hodí Když je po FUPu. Nebo když wifi je slabá. :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    LEON_KOWALSKI: nuda, já s netem začínal přes 2400bps modem ... při dnešních velikostech webovejch stránek bych se asi nepřihlásil za hodinu ani na nyx :-D ... a to si teď stěžujeme, jaký máme drahý data :-D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DRAGON: My jednou jeli asi na pet dni na Moravu za pribuznejma, prijedem domu, mati zvedne pevnou linku aby zavolala tete ze jsme v poradku doma, no a ejhle, malej Gekon se pred odjezdem neodpojil... :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: hlavne ten ucet za telefon (digitalni cislo), to bylo peklo, rodice me malem vydedili, kdyz jednou prisel ucet 4 litry :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    BBSky, to bylo něco ... :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ERGOSUM: počítač a potom časem teprve přístup k internetu ... ach, kde jsou ty doby vytáčeného připojení a cvrlikání modemu o zázračné rychlosti 28000 baudů :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LEF: Tak my jsme ještě generace, co měla nejdřív počítač(nebo přístup k němu) a teprve potom tablet a chytrý mobil. Dnešní mládež to má pomalu opačně. Takže se těší na mobil a , že bude moct samostatně na internet. O nějakém operačním systému a instalaci pouze něco tuší.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    QUIP: že ty sháníš rakety středně dlouhého doletu přímo z Jemenu:)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    QUIP: A pro operátora jsi anonymní ? Asi nerozumím požadavku...
    QUIP
    QUIP --- ---
    MESHUGGAH: predstavoval bych si neco anonymniho... Jak funguje platba pres operatora?
    Nemam s takovym placenim zadne zkusenosti.
    DATEL
    DATEL --- ---
    SKAUT: az budes mit hosip jako ja, tak ti nahravani hovoru bude jeste dobre :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    za co ta -1 u DATEL? Nemam v necem pravdu?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    DATEL: Na čistém androidu a Nexus / Pixel to nefungovalo pořádně nikdy ( přímo ze systému, nemyslim nahrávání mikrofonu). I když já potřebu nahrávání hovorů nikdy nepochopil ale to je každého věc.
    Takže ano, jedinně root.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ZUZU: obavam se, ze tentokrat uz ne. Oni ti chytri lide prave prisli na tu obezlicku, diky ktere to fungovalo i dale na 6, 7 a 8 Androidu, protoze tam uz oficialni API Goofle taky zarizl, ale dalo se to pry obejit. Ted uz zatrhli o tu obezlicku a vsichni pisou, ze bez rootleho telefonu smolik :-(
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    DATEL: já doufám, že chytří lidé, co dělají aplikace na nahrávání hovorů na něco přijdou. :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    BUNDA: spravne to opravdu od 9 Androida fungovat nema, Google zarizl i ten workaround, kterym se obchazelo to, ze nebylo oficialni API. Ono treba i u te 9 bude nahravani fungovat, kdyz budes mit pripojene handsfree myslim, ale to je na houbeles. No a nekteri vyrobci (pocitam, ze ne vsichni) to nejspis nechali nejak upravene, aby to fungovalo dal normalne. Ono je mozny, ze spis uz meli na nahravani vlastni implementaci v systemu drive, tak to ted jen pokracune ve starych kolejich a tedy se toho Googli restrikce nedotkla.

    Jinak dalsi paradickou od 9 je nemoznost cist jmena k telefonnim cislum, kdyz ti nekdo vola (at zije GDPR). Takze aplikace typu Kdo vola? jsou ted taky omezene.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: čtu nářky uživatelů, takže někde to asi od A9 nefunguje. Já mám jen Xiaomi a tam se na funkci nahrávání hovorů (nativní funkce MIUI) nic nezměnilo, nahrává v pohodě.
    DATEL
    DATEL --- ---
    nahravani od 9 nebude fungovat urcite na cistych Androidech. Vyrobci, kteri maji sve nadstavby, to mohli nechat zachovane upravou originalu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam