• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUK: ja teda nevim, ale srovnavat pocitacovy hardware a vnitrnosti v mobilu... no to neni zrovna nejsikovnejsi, takhle se to porovnavat neda :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOLI:
    Super Backup v2.2.60
    Mobile Idea Studio

    mi uz s timhle mnohokrat pomohl.. delam si zalohy kontaktu, kalendaru a sms docela casto.. kontakty to ulozi korektne vcetne fullres obrazku a custom policek
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Je nejaka app, co by umela nekolik kalendaru sloucit do jednoho, vycistit duplicity a pritom nepotratit data?
    SUK
    SUK --- ---
    DRAGON: No, urcite nemam dobrej model ;) Za ty penize by se asi dalo poridit i neco lepsiho. Cekal jsem od toho malo, dostal jsem jeste min.

    "Nenazranejsi moloch nez Windows" vychazi jen ciste z toho, ze pouzivam pocitac s podobnymi parametry a ten beha daleko svizneji (uz se tesim, az si sednu k normalnimu stroji, jeeee). Dokonce OS s veskerym softem zabira skoro tolik, co basic Oreo.

    Tolik tedy asi k diskusi :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUK: ja preci ale nezpochybnuju, ze tobe to dela, co rikas ze to dela. Mozna nemas dobrej model. Ja jenom rikam, ze spousta recenzi to chvali, takze na jinejch pristrojich to pravdepodobne dela to, co to delat ma.

    nenazranejsi moloch nez windows? to pochybuju, porad jeste mas moznost koupit si cistej android a ty behaj krasne. Ale pokud do smartphonu chces investovat dvojku, tak se asi nediv, ze je to pomaly a spatne se s tim pracuje. Holt to je v dnesni dobe uz neco jinyho nez pred peti rokama, vzdyt android pomalu vytlacuje notebooky, ty zarizeni maj v sobe vsechno a defakto ti staci na praci jedno zarizeni. To nikdy nebylo mozny. To je mozna dobry si uvedomit.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MATEJCIK: jo taky jsem si toho v poslední době všiml, že se gmap vyhledávání nějak seká ... už jsem chtěl kupovat novej telefon pomalu ... :-)
    SUK
    SUK --- ---
    DRAGON: No, ja ty recenze cetl taky. Ale mam ten telefon ve vlastnictvi a uzivam ho realne asi 2 tydny. Spolecne s tim pouzivam jeste Asus Aspire One ZG5, coz je vec podobne vykonna, jako tyhle telefony, takze mam i porovnani, co je mozne a co ne :)

    Jinak samozrejme, to co je realne pomaly je telefon - nicmene, odhaduju, ze na flagship stroje nebudou AGo davat. A kdyz uz to na neco soupnou, tak to bude takovejhle srot. A na takovymhle srotu to beha tak, jak pisu - kdyztak, existuje i potvrzujici recenze: https://www.androidpolice.com/2018/07/15/used-android-go-phone-month-terrible/

    Pred asi 5 rokama jsem kupoval pro otce telefon za podobnou cenovku (kolem 2500) z ciny a ten s podobnyma parametrama fungoval v pohode. Ale holt se z Androidu stava nenazranejsi moloch jak z Windows :)


    SKAUT: DRA-LX3, ktery mam, ma jenom 1GiB.
    SKAUT
    SKAUT --- ---


    SUK: To je podivný. HW není úplně špatný, tyhle příznaky mívali telefony s nedostatkem RAM pro samotný systém a 2GB by měli být OK. Tuším ze jsem jej někomu opravoval ( display ) a nevšiml jsem si popsaných problémů ( ale nebudu to tvrdit ).

    MATEJCIK: Teď jsem to zkusil na Pixelu 3 a nezaznamenal jsem nic neplynulého? Většinou ale hledám z widgetu ( mám rovnou co chci , pokud to jde ofc ) a jezdím přes Waze.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SUK: btw já mám samsung S8 a když píšu v GMapě vyhledávání, tak se to taky sekne na sekundu než se něco začne dít. Stěžujou si na to lidi s flagship phones, soudruzi z Mountain View něco pěkně pojebali.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUK: no moment, to neni markering, cetl sem na to nekolik recenzi. Ten operacni system neni sam o sobe pomalej, to mas mozna proste pomalej levnej telefon.
    Nebo mi chces rict, ze když si Gocko nahodim (jestli to lze netusim) na S10 tak to bude taky pomaly? To dost silne pochybuji...

    "Samotné používání systému je ale většinou hodně příjemné. Samozřejmě se nemůže rovnat s vlajkovými modely. Ale bez problémů se dá systém používat. Občas si můžete všimnout menšího záseku, ale to už je spíše omezení ze strany procesoru. Stejně ispuštění aplikací trochu trvá anebo probuzení telefonu, to moc ale nemůžeme vinit systém. Optimalizace se povedla a dalo by se říct, že je to i zázrak, aby fungoval Android na tak málo výkonném telefonu."

    Android Go: Jak funguje speciální systém a aplikace pro levné telefony?
    https://www.svetandroida.cz/android-go-system-google-recenze/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Pro Indy dobrý.
    SUK
    SUK --- ---
    DRAGON: No, to co pises je marketing. Realitou ovsem je, ze mas zabrzdenej telefon, kdy cekas nekolik sekund na klavesnici, na jakoukoliv aplikaci taktez - a multitasking prakticky neexistuje, protoze vsecko se musi nastartovat od nuly a ostatni aplikace pozabijet. Coz mimojine taky znamena v urcitych pripadech velmi casty stahovani uz stahleho - napriklad Opera, kdyz delsi dobu cumim na displej bez dotyku, tak se displej zhasne ... a po znovuzmacknuti se stranka znovunacita. Takze ani to setreni dat se nedeje. Stejne tak se znovunacita jakakoliv stranka na jinem tabu. Podobne se na tom chova treba Facebook Lite (coz je teda sragora sama pro sebe).

    Pokud jde o mapy - pouzivam G a Seznam. G mapy (mam v plny verzi) se obcas radne zasekavaj a pri psani hledaneho pockam i nekolik sekund, nez se vubec objevi pismena. Pokud jde o seznamacky mapy, tak obcas pouzivame "stopare" (tracker) a toho to obcas shodilo, ackoliv nebezela zadna jina aplikace.

    Neco takovyho, jako pustit si spotify a k tomu mrknout na zpravy neexistuje.

    Takze, je to na velmi nenarocny pouziti pro velmi nenarocny a trpelivy uzivatele. Rozhodne to ale neni "rychly" :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUK: proc je to spatny? Mas levnej telefon, tak se k tomu dodava Go. Aplikace setri misto, setri mobilni data, nekdy jsou jen wrapper, to je pravda, ale tak mas moznost si doinstalovat plnou verzi (viz treba mapy). Vyhodou je vetsinou cistej posledni aktualizovanej android.
    Ja v tom nevidim vubec problem, treba mame bych to v klido do telefonu dal, je to rychly a system ji zbytecne nebude zatezovat penezenku stazenejma datama.
    SUK
    SUK --- ---
    Čaues, sice trošku nesouvisející s současnou diskusí, ale je to Android. Koupil jsem telefon, levnej telefon, a nějak jsem přehlídl, že to má Android Go (a kdybych to nepřehlídl, stejně bych to koupil, neb jsem nevěděl, co mě čeká a recenze se tvářily veskrze pozitivně). Zkrátka - vyhněte se tomu. Absolutně nepoužitelný, naprostý peklo. Konkrétně Huawei Y5, ale dle nečetných informací na netu je to stejné i u jiných Android Go telefonů. No, a mě už nezbývá, než to nějak přežít :)
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    FEDAJKIN: smazat v aplikaci Photos
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Ahoj, já nastavím aby když vymažu fotku z mobilu zmizela i z Google photo?
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    E42 + TOLI: kontakty no problem, pokud je máš v google. android (resp. google) už asi od nougatu umí apps zálohovat. od oreo výš to android dává (přihlášení přes google účet, synchronizace všeho). vč. sms. akorát to nezálohuje mms. :/ pokud chceš zálohovat i mms, tak https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=cs (umí to i automatickou zálohu na google drive apod.)
    E42
    E42 --- ---
    TOLI: Pokud tam máš tuším aspoň Oreo, měl by si systém po prvním přihlášení všechno z Google účtu natáhnout sám. Přecházel jsem teď z Nexus 6 s LOS 15.1 (Oreo) na Xiaomi Mi 9 s MIUI 10 (Pie) a všechno se překlopilo až překvapivě době (vč. SMS a nastavení většiny aplikací). Musel jsem tedy znovu nastavovat launcher, ale to má v tomhle případě dobré důvody a při obnovení na stejný telefon by to nemělo být potřeba.
    Ale nekamenuj mě, když to nakonec fungovat nebude, Android je v tomhle dost nevyzpytatelný.
    TOLI
    TOLI --- ---
    Existuje nějaký program na zálohu telefonu. app-sms-tel. seznam
    Jde o to, že po opravě dostanu mobil v továrním nastavení a nechci vše nastavovat znovu.
    Díky a neukamenujte mě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam