• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Asi jdu lama dotazy.

    1] Jak v Androidu nastavit aby se youtube video (resp. hudba) prehravala na pozadi. Nejde mi to ani v Youtube Music.

    2] Mam Samsung J6 (SM-J600FN/DS). Ted po aktualizaci na Android 9 prestala fungovat dost klicova ficura. Existoval zpusob jak mit spustene 2 aplikace nad sebou. Mohl tak clovek treba z jedne neco cist a zadavat do druhe, nebo tam mit pustenou hudbu z youtube. Je to nekde schovane, proc to zmizelo, wtf?

    Dopredu dik za info.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SKAUT: a taky myphoneexplorer
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PushBullet to dává nezávisle na SMS app...
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HULIK: na tu sms aplikaci, co umi webaccess.... da se nekde najit link na apk nebo je to pixel only? za ni bych byl rad. U delsich sms to resim zatim tak, ze na laptopu napisu do whatsapp a pak to otevru v mobilu a pastnu to do sms, ale bylo by rozhodne lepsi, kdyby to slo taky pres webaccess. dik
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: HULIK: Takže přijaté, odeslané a rozepsané SMS posílá na web. No dobrá.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MA747
    MA747 --- ---
    JIMX, PECA, HULIK: Díky za tipy. Testoval jsem z GooglePlay několik GPS loggerů (bez reklam). Telefon jsem přepnul na nejvyšší výkon (Péče o zařízení, baterie, Režim napájení), nastavil "Přepnout nepoužívané aplikace do režimu spánku" na OFF, "Omezení procesů na pozadí" na maximum, tzn. 4 (Vývojářské možnosti). Mimochodem, je zajímavé, že ikonka "Úsporný režim" v rychlém nastavení stále byla ve stavu ON (vypne se, kupodivu, až když je zvolen režim "Optimalizováno").

    V této konfiguraci jsem mobil dal za okno a logoval několik minut (cca 10+) tzv. GPS drift. Následující aplikace pod Android 9/Samsung fungovaly: GPS Logger Lite (v.3.4.5, Peter Ho), Easy GPS logger (v.1.11 leafdigital), GPS Logger (v.2.2.2 BasicAirData), GPS Logger (GeoStats) (v.1.6, EasySoftDevelopment), Locus Map (v.3.39.4, Asamm Software, s.r.o)

    Těch, které nefungovaly bylo více, ale vím, že nefungovaly OruxMaps (v.7.0.2, jose vazquez), Geo Tracker (v.4.0.2.1750, Ilya Bogdanovich) a Mapy.cz (v.6.12.0, Seznam.cz, a.s.). tzn. všechny, co jsem zkoušel na začátku.

    Je zajímavé, že Locus Map fungoval i když jsem telefon přepnul do optimalizovaného režimu "Střední úsporný režim" (stav po rychlé volbě "Úsporný režim"). V tomto režimu už jsem nic dalšího nezkoumal. Locus se mi z těch uvedených zdá nejlepší, tak u něj zůstanu. Díky za tip.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HAWLIS: Jasně že nedá soubor větší než 4GB, je to omezení souborového systému FAT32. Až exFAT, NTFS a linuxové EXT a další, umožňují ukládat libovolně velké soubory.
    HULIK
    HULIK --- ---
    ERGOSUM: Máš pravdu otázka mobilu to není, ale jinak se pleteš. Je to otázka zda to umí ta SMS aplikace, jako skoro vše na androidu.
    Například aplikace na SMS Zprávy přímo od googlu to umí. Otevře se webová stránka, v aplikaci se načte QR kód a můžeš psát i číst SMS na PC.
    PECA
    PECA --- ---
    ERGOSUM: android to umí. Nebo alespoň SMS appka v mé Nokii. V aplikaci na mobilu v menu "zprávy na webu", tam je vše potřebné. Posílá se to z mobilu, ale na webu vidím i historii. Super věc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HAWLIS: "plus bych rád aby šly psát sms z pc. " Nějak nechápu jako požadavek na mobil. Buď umí PC poslat SMS, což obvykle umí. A pak nepotřebuje mobil. Nebo To PC neumí, a pak se pošle text na mobil, připojí se externí klávesnice, nebo se použije ta softwarová.
    Top foťák najdeš jen samostatně. Ostatní jsou šidítka. Ano občas do mobilu, nebo tabletu fotím, ale je to z nouze.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    RATTKIN: Android One je naopak pro me důležitý. Alespoň při tom maličku, co o tom zatím vím.
    Mam Lumii 950, tzn 19 Mpx foťák, 32gb paměť a kartu mam 128. Tenhle telefon potrebuju nahradit ekvivalentním.
    Vyhovuje mi moznost vyndat kartu, namísto tahání pres kabel, ktere mi přišlo vždy pomalejší. A jestli nedám větší soubor než 4 gb nevim, nikdy jsem se s tim nesetkal, resp nikdy jsem to asi ani nemusel resit...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HAWLIS: slot na kartu: 128g úložiště je málo?
    je ti jasný, že na kartu dáš max 4gb velký soubor, větší na FAT32 nejdou uložit?
    karta je na androidu docela omezená, možná se mýlím už jsem telefon s kartou neměl několik let.
    já bych doporučil nějaký android one kvůli aktualizacím a standardnímu prostředí, ale třeba to pro tebe nebo důležité...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HAWLIS: úplně tě chápu, taky sem to taky o brečel, já si koupil před rokem huawei p20 lite, je v pohodě, ale huawei bude mít teď problémy. Ale nějaký telefony od xiaomi, toho bych se nebál, v podstatě si vyber podle parametrů co ti vyhovuje a bude to za dobrou cenu ok
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LOVE_DALI: Funguje to . Pod kapotu nevidím ale necelý rok co 10 mám to prostě funguje bez nějakých potíží.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HAWLIS: Samsung Note 10
    LEF
    LEF --- ---
    JIMX: ten nema slot na pametovou kartu ne? :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    HAWLIS: iPhone :-)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Ahoj, se slzou v oku končím s Windows phone a rozhodl jsem se pro Android. Prosím, poradíte mi, jaký telefon zvolit? Požadavky mám vlastně hodně easy: top foťák a hodně místo v telefonu a slot na kartu :) plus bych rád aby šly psát sms z pc.
    díky za tipy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam