• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    E42
    E42 --- ---
    SMOKY: Odkládání telefonu na bezdrátovou nabíječku a její sundání, když mě náramek upozorní, že jsem na 80 %, nepovažuju za "voser s resenim nabijeni". Ale dál samozřejmě viz E42.
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_G: Dobře víš, že výměna baterie je u většiny dnešních telefonů hodně netriviální záležitost (to ten Nexus 6 byl ještě zlatej). Ale samozřejmě každému, co jeho jest. Psal jsem to hlavně pro inspiraci těm, co takový (nekomplikovaný) charging management chtějí zavést, nikoho nepřesvědčuju a uznávám, že můžu dělat víceméně zbytečnost.
    CASTER
    CASTER --- ---
    O rychlonabíjení jsem nedávno četl že až tak nevadí, pokud se zmenší proud právě na těch posledních X procent, což se děje. Že je šetrnější dobíjet na míň než 100% jsem četl mnohokrát.
    Notebook mám Thinkpad a většinou leží na nabíječce, tak jsem si tam nastavil těch 40-60%. Po třech a něco letech ukazuje kapacitu baterek 90% výrobní, což jsem u dřívějších notebooků viděl že klesalo rychleji. Ale mohly se mezitím taky zlepšit technologie...
    KULA
    KULA --- ---
    DRAGON: to rád slyším, radši nic než něco napůl. Z takového chování bych rychle okoral. Jinak je to ale těžká petelice, já to mám na focení a legrace. Lezou z toho nádherný snímky. Dokoupím ještě nějaký gimbal a budu spokojený parchant.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: bud v klidu, ctecka otisku v displayi "nefunguje" ani s oficialnim. Proklinam toho cloveka, co to udelal. Nekolikrat denne musim zkouset treba trikrat, nez me to potvrdi platbu atd. Zlata predchozi S9, kterou sem daroval a koupil (ja idiot!) S10.
    KULA
    KULA --- ---
    E42: mám tam ne-retail romku. Např. nefunguje čtečka otisků v displeji ani odemčení přední kamerou. SM-975X :/....
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    E42: To mi připadá jako rozumnější náklad než 4 roky komplikovaného charging managementu :-)). Tedy za předpokladu, že by vůbec pomohl.
    E42
    E42 --- ---
    KULA: To je nějakej ten jejich Adaptive Charging? To by se ale mělo třeba před budíkem dobít do 100 %, ne? Nechce se mi věřit, že by to nešlo, spíš to bude otázka nastavení.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E42: delam to stejne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: jako ze se ti nikdy nepodari nabit ho vic nez 69? to je zas docela ulet...
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Na to je asi ideální řešení provedení "stojan", pokud teda sedí k tvému telefonu (doma mám na krátký hodně rychlý dobíjení https://www.aliexpress.com/item/4000402580724.html ). Ale mám to už dost dobře naučený i na horizontálním kolečku, kde se to trefuje hůř.
    KULA
    KULA --- ---
    Já přesně opačnou situaci. Note10+ se mi dobije na 69%. Není to porucha ale vlastnost romky systému.... ale já bych byl radši za 100%
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_G: Plus teda mám ve zvyku koupit jednou za pár let high-end a používat ho klidně 2-3 roky. Nexus 6 mi dokonce vydržel skoro 4 roky a to už jsem ke konci baterku měnit musel.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E42: ja mam bezdratovou taky, ale mam s tim hroznej problem se vzdycky trefit aby to zacalo nabijet, nemam to rad :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E42: tohle je presne to, co potrebuju, nemusi to nabijeni vypnout, staci kdyz mi rekne, ze to je na 90% a nebo naopak na 15% a to uz si pak podchytim, dik moc!
    E42
    E42 --- ---
    JOHNY_G: A na to Ti zase řeknu, že mám v práci na stole bezdrátovou nabíječku pomalou, čímž se zase baterka oproti rychlému drátu šetří :) Ale samozřejmě máš pravdu, že těch faktorů je hodně a vůbec si netroufám posuzovat, který má jak velký vliv. Jenom prostě udržování baterie v nějakém rozumném rozpětí je praxe, která mě celkem nic nestojí (ani pohodlí, což se o drátu říct nedá), tak proč se jí nedržet.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    E42: No kdybys chtěl zabíhat do detailů, tak bezdrátové nabíjení produkuje výrazně více tepla, což tu životnost zase zkracuje :-). U moderních akumulátorů je zbytečné se takovými podružnostmi zabývat. On se dožije životnosti telefonu v celkem rozumné kapacitě, ať s ním pracujete jakkoli.
    E42
    E42 --- ---
    Jinak samozřejmě nejde o počet cyklů (na ten to nemá vliv), ale o to, že nabíjení posledních procent kapacity baterku nejvíc namáhá. Jinak podobně nezdravý je u hluboký vybíjení, takže se snažím udržovat baterku cca mezi 40-80 %. Ale samozřejmě jednou za čas, když vím, že budu potřebovat každou minutu, tak baterku do plnejch dobiju. Jen je dobrý nedělat to zbytečně pokaždý.
    E42
    E42 --- ---
    Nedobíjení přes cca 80 % je široce doporučovaná praxe pro šetření baterie a docela bych těm doporučením i z dost věrohodně vyhlížejících zdrojů věřil. Když necháme stranou, jak velký vliv to opravdu má, tak pokud jde o doporučení, jak to zařídit na telefonu, který to (na rozdíl od mnoha moderních notebooků) nepodporuje v základu (vlastně nevím, že by to nějaký dělal), ani neni rootnutý, tak mně se osvědčil setup aplikace Battery Warner ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.laudien.p1xelfehler.batterywarner , ale alternativ existuje mraky) a nechat si notifikace o dosažení 80 % posílat na náramek/hodinky. Dost to taky zjednodušuje bezdrátová nabíječka, u který člověku nevadí věčný připojování/odpojování kabelu podle potřeby.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: ja mam strasne malo aplikaci, facebook nemam vubec (nejvetsi killer) ani jeho sluzby. Mam defakto ten samej telefon jako sem ho koupil. A hru mam v mobilu jednu (archero).
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: tak ono taky časem nejenom pomalu baterka degraduje, ale taky ty appky jsou většinou víc náročnější a tudíž ten mobil víc žere ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam