• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: Má smysl se snažit o nějakou oficiální verzi? Nebo mám hledat spíše nějaké verze ala lineage a pod? Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Taky hledám nějaký přehledný seznam problémů jednotlivých verzí. Nepotřebuji nic hitech, ale hledám spíše něco stabilního a výkonově nenáročného.
    Další věc jakou metodou nejlépe upgradovat? Jde to přes tovární reboot napřímo načíst daný zip? Netuším co se skrývá ve stávající ROM. Nebo je lépe použít nějakou jinou aplikaci? Případně jakou? Nemám s tím žádnou zkušenost.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: mám i9195 (S4mini) co se tam dá nainstalovat za neideálnější verzi? Předpokládám že čím novější verze, tím to bude víc zatěžovat HW. I když u 5ky koukám že by to mělo mít lepší výdrž na baterie, otázka jestli je to pravda.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: plánuj upgrade telefonu. za nějakou dobu se už třeba vůbec nedostaneš na web. android 4.4 je nejstarší podporovaná verze. s aplikacemi to taky nebude lepší.
    někdy se dá nahrát do telefonu novější neoficiální verze. často tam ale jsou nějaké problémy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ATAN: už jsem to našel :-( to je nějaká novinka. Dají se někde stáhnout starší?
    ATAN
    ATAN --- ---
    CUKI:
    Requires Android
    5.0 and up
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nevim jestli už nejsem debil, ale co se stalo s aplikací mapy.cz? Doteď jsem ji používal, ale z důvodů problémů jsem reinstaloval telefon s továrního nastavení a chci nainstalovat mapy.cz a v aplikaci google play mi ji nenajde a když ji instaluju napřímo z webu, tak mě to napíše že zařízení není kompatibilní s touto verzí :-( Mám android 4.4
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JEREMIUS: z telefonní aplikace vyvolej selftest, snad je tam i GPS.

    *#*#64663#*#*

    další možnost je obnovení nastavení sítě, vyresetuje bt a WiFi.

    ale obávám se že to bude spíš hw problém.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Začalo mi nějak zlobit GPS u Xiaomi Redmi Note 7. Waze mi často hlásí, že nemá GPS. Buď se nechytá, nebo funguje chvíli a pak zase ne. Myslel jsem si, že je to problém aplikace, přeinstaloval jsem. Ale stává se mi to i v jiných aplikacích. Třeba dnes jsem místo Waze, když zase nechtěl fungovat, nahodil Google Mapy. Ty sice navigovaly, ale jednu chvíli taky hlásily ztrátu GPS signálu. Nedávno jsem zase byl na 10-20 minut bez GPS v lese, kdy mi nefungovala žádná aplikace a ukazovalo mi to polohu kdesi o kilometry vedle nebo vůbec. Reboot nebo vypínání/zapínání GPS nezabírá

    Můj dotaz zní: Dokážu nějak diagnostikovat, jestli je to HW problém? Telefon je v záruce, ale když ho dám na reklamaci, musím si koupit rovnou nový, protože nemůžu být bez mobilu měsíc. Můžu taky zkusit factory reset, ale nezdá se mi, že by to mělo pomoct...
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravim.
    Mam dotaz.
    Pouzivate, nebo treba alespon znate, nejakou klavesnici, ktera by sla nastavit na 3x4 matici, podporovala ceskou diakritiku a slo u ni vypnout T9?
    Diky.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, otazka trochu mimo, ale existuje nejaka aplikace, ktera rozesle hromadnou zpravu, ale oslovi vas dle ulozeneho kontaktu?
    ANS
    ANS --- ---
    ATAN: tak to bych ti rad pogratuloval ;))
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    LAUNCHER: taky uz mam nekolikatou generaci OP zacinal jsem na 3 pak 5T a ted momentalne 6T..jeste nemam potrebu jit vejs..ale tu 8micku ti budu zavidet jsou to skvele telefony
    ATAN
    ATAN --- ---
    Mam A2 s Android 10 a zadny problem.
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    ANS: Na Mi A2 lite update na android 10 rozbil polovině uživatelů telefon tak, že nešel zapnout.
    ANS
    ANS --- ---
    a jeste k tomu oneplusu, ja osobne pouzivam 5T uz tak 2,5 roku a je to fakt prvni telefon, co mi prijde, ze funguje dlouhodobe furt v pohode a zatim me nic moc nenuti se ho zbavit. asi s nim v klidu pockam, az dokazou schovat celni kameru pod displej :D
    ANS
    ANS --- ---
    btw na Mi A2 ted update na android 10 rozesral pripojeni na wifi a nekterejm nepomuze ani factory reset. jen aby si nekdo nemyslel, ze je android one zarukou nejakyho zazraku ;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    COMMANDER: Tohle dělá operátor. Jsou na to kódy. Appka nedělá nic jiného, než že je vytočí.
    Případně můžeš aktivovat prázdný white list.
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Ahoj,
    máte někdo tip na dobrou appku na call management
    mám 2 SIM karty, rád bych na jedné z nich přednastavil režim, že třeba odteď do odvolání se příchozím hovorům jev jako obsazená atd.. a v případě potřeby hgo aktivoval..
    mám Android 10, xiaomi MIUI 11.0.4 - v menu jsem nic takového nenašel
    Děkuji
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KOLCON: ano, i ten jsem zvážil a zamítnul. Nechci se uvazovat do jablíčkového ekosystému, kde jediná pravda je ta jablečná. Jinak aktualizace jsou tam opravdu dlouhé.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    DELVIT: iPh... Vlastně nic :)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    LAUNCHER: ok, kazdej mame tu hladinu jinde ... pro me je balast cokoliv co nechci a napouzivam ... takze za me jedine AOSP a kazdej si muze stahnout apky jaky chce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam