• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MAD_MAN: Za mě (Mi 9 SE) se to nestalo ani jednou. Asi bych byl hodně naštvaný - mám jich 8. Aktualizuju všechno pravidelně, jak systém, tak všechny interní aplikace i ty z Google Play.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    dotaz na uživatele Xiaomi: stává se vám, že z google pay "vypadnou" karty a musí se znovu přidávat?
    moje mi9 tím teď začala trpět a začíná to být nepohodlné
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    LEFTY: MS Office
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    zdar, poradíte pls dobrou čtečku pdf na androidu (klidně placenou)? Potřebuju na tabletu číst dost pdfek, ta kpotřebuju highlighty, anotace, možná i knihovnu...
    TOM
    TOM --- ---
    JEREMIUS: býval levnější, mně ale při jedné z posledních aktualizací na androidu 9 fungovat přestal :/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RATTKIN: nechal jsem si tam nalepit v Datartu InvisibleShield za 3kila,s doživotní zárukou,tak apoň něco..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EXCITE: super se to poškrábe když jdeš moc blízko zdi, nebo se strčí to ruka do mezery mezi vraty aby se otevřelo z druhé strany. ani jedno fólie nezachrání.
    been there, done that
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ATAN: Určitě to funguje bez rootu,ale musel jsem dát aplikaci nějaké accessibility práva nebo něco na ten způsob
    LEITWOLF18
    LEITWOLF18 --- ---
    JEREMIUS: Cube ACR
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    ATAN: moc to nepoužívám, ale teď jsem to zkoušel a funguje to. Root nemám, ani upravenou rom, mám aktuální Android 10 na Motorola One Vision s Android One.
    ATAN
    ATAN --- ---
    KEJKLIR: a opravdu ti funguje nahravani hovoru na Android 10? Nebo mas root a upravenou rom? Nahravani hovoru uz je davno deprecated v A10 toto API snad ani neni.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    JEREMIUS: používám leta True Phone Dialer. V poslední verzi nabízí call record. V základu zdarma (s reklamami), nebo jde zaplatit od 150,- Kč
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free&hl=cs
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Co používáte na nahrávání hovorů pod Androidem 10? Bolbeast recorder funguje, ale plná verze stojí cca 300 Kč, pokud je něco osvědčeného levnějšího, tak bych rád za tip. Díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RAINBOF: A) Co se diskutovaneho tematu, tedy hodinek s GG3, tyka:

    Ty sklicka jsou vyrobene z roztodivnych sranda-skel, dobrovolne bych si to na hodinky s pouze ("historickym") Gorilla Glass 3 nedal. Rozbijes to sranda-sklicko a od nej poskrabes to GG3 pod tim. GG3 se poskrabat da, byt se o to musime trosku snazit. Rozbite sranda-sklicko by to zvladnout mohlo.

    B) Obecne "ochrana skla" vs "folie" a rekneme soucasne telefony:

    Na soudobe GG, idealne s telefonem v pouzdre, uz je to dost jedno. Nicmene pokud nekdo potrebuje (MTB, MX, eskate...) lepsi kryti, primlouval bych se za folii:

    1) Pricetne soudobe telefony maji dneska vetsinou (pro me bohuzel) zahnuty display, na coz se opravdu sedici zahnute sklo realne neda sehnat, pokud ma to zakriveni i vydrzet v case.

    2) Nekteri vyrobci na sve GG sklo davaji navic tu folii. Oni vi proc to delaji. V pripade poskrabani ji snadno sundas a snadno das novou. Oproti tomu ty ruzna sranda-sklicka, alespon co vidim u nestastniku kolem me, praskaji jak na bezicim pase. Tomu se ale neda divit, ono je opravdu rozdil co potrebujes rekneme na prasknuti 3D GG, vs co staci na prasknuti sranda-sklicka.

    3) Ekvivalnetne k tomu - to sranda sklicko narozdil od folie pred malocim ochrani. Na to je samo prilis krehke. Kdyz uz clovek podstupuje prudu, ze dava neco pres display, at uz tam da neco co chrani (pruzna folie) a ne neco, co pri realnem padu praskne i displayem.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Imho pred rozbitim ti to tvrzeny sklo moc nevochrani. To ze se rozbije neznamena, ze by se rozbil displej. Kdyz sem rozbil diplej tak to byl bud pad na hranu telefonu a prasklo to uderem na displej pres tu hranu nebo padem na kameny, kdy to prasklo ostrym uderem do plochy displeje. Jinak mam S10 a poskrabanej ten diplej byl po pul roce pouzivani znacne. Za mne pred rozbitim te ochrani nehazet mobil na zem, pripadne si zaplatit pojisteni a mit dobrej kryt, kterej chrani rohy. Pokud nechces skrabance, tak folie. Pak je teda votazka jestli je lepsi mit poskrabany sklo (coz je videt jen proti svetlu) nebo poskrabanou folii, kterou bud musis prabvidelne menit nebo si uzijes hezkej diplej jednou az ji sundas.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK:
    "byl to dobry elektrikat, vsechno se naucil sam. Az do toho osudneho pozaru bylo vsechno vpohode" :)
    Spis se neposkrabe. Ono to bude trosku o citu, moje zena rozbila uz 3 displeje a to vzdycky kdyz tam tu sklenenou folii nemela. Jasne tu sklenenou rozbijela porad.
    ja to vidim jako rozdilnej styl ochrany
    poskrabani = gumova vrstva
    rozbiti = sklenena folie

    Plastova folie ti to nechrani pred poskrabanim a ale pred mensimi udery ano. No je to kompromis vedle kompromisu :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: Ja vim. Akorat to sklo je hrozne krehky, jak je na ty gumovy vrstve, rado praska. Kdyz se tam da jenom ta gumova vrstva (neboli jenom plastova folie), chrani to sklo pod sebou a nepraska.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK: to je ale to je prave princip. Ta sklenena ma pod sebou gumovou vrstvu je to vlastne bumper ale pred sklo. Cele to stoji na myslence ze je lepsi menit nalepebe sklo nezli displej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: Ja teda nevim, moje zena porad nejaka sklicka na telefonkach rozbiji. Nejdriv jsme parkrat nainstalovali tohleto kryci sklicko, ale vzdy vydrzelo tak mesic, dva, nez kruplo. Tak jsme presli na plastikovou folii a od te doby je stastna, bez skrabancu a rozbitych skel.
    ATAN
    ATAN --- ---
    EXCITE: tvrzene sklo, ale priplatil bych si lepsi dopravu, jinak bude trvat 2 mesice doruceni.
    https://www.aliexpress.com/item/4000773725549.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam