• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: na webu to mám hned
    KEL
    KEL --- ---
    BUCCI: no navíc musim čekat až to vyprší a pak až to je na webu.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KEL: mám to samé, mám firemní číslo a neaktivní MMS, i přes to, že jsem přešel kompletně na RCS (u Vodafone CZ) formát, tak mi od některých kontaktů chodí MMS, které je nutné zobrazit v prohlížečci...
    KEL
    KEL --- ---
    Chodí mi z iPhonu fotky jako MMS, který musim stahovat přes vodafone bránu. Nevíte jak z toho udělat normální zprávu jako fotku, ala whatsup a pod? MIUI 11.0.2.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    nevím kam s tím, ale asi sem, protože se mi to děje na androidu. asi posledních 14 dní mi přestal fungovat nyx na mobilu (moto one vision, android 10, root nemám),kdyz jsem doma na WiFi (na datovym připojení funguje). nejde ani web, ani nyxdroid. na pc doma to funguje jak přes kabel, tak přes WiFi. prostě jediná kombinace kde se nemůžu připojit je mobil na domácí wifi. na routeru nic takovýho nastavený nemám. resety všech možných zařízení nepomohly. na upc/Vodafone jsem volat nezkoušel, když mi to na pc funguje... stáhl jsem si aplikaci PingTools a ta mi doma na WiFi ukazuje, že pingá, trace route končí o 1 IP adresu dřív, než kam se dostane notebook a pak nic... co by to mohlo bejt? díky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RATTKIN: Hmm. To je jen kousek od toho, aby AI uvěřila v Boha. :-)
    Naše mobily nás nevyvraždí pro své vlastní záměry. Ale pro zjevenou "Vyšší Pravdu" :-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    re: vyrábět chybějící data je právě se rozvíjející možnost AI. v některých případech to funguje až příliš dobře: https://www.thispersondoesnotexist.com/
    fotka vytvořená AI z 'obrazku' 2x2 pixely
    ale obecně použitelné to samozřejmě není, jen pro určité specifické případy. (zatím)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ERGOSUM: vedeckou hi-speed bych nekdy rad mel, to by bylo o dva rady dal treba :D Jinak sony RX100V umi 1000fps FHD a nejaky jejich mobil taky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Opravdu je vhodné srovnávat prťavou kamerku na mobilu s profesiomálmí rychloběžnou kamerou a aplikace na úrovni "psích uší" se studiovým/vědeckým softem?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SMOKY: Protoze nevi co s tema kridlama dela mezi snimkama. Protoze ten kondik pri uplne beznych 30fps i 60fps ti da tak jeden snimek pred a jeden po :)

    To, co jsi linkoval je pouze soft, kterej uz tak udelany slow-mo jen tak nejak natahne, aby to moc nebilo do oci, ale bylo divacky delsi. Treba ze 500fps udelat 2000fps a pak promitat s 25fps. Pro cloveka to bude porad dost plynuly a pro nazornost ukazky mu to vydrzi dyl pred ocima. Ale fakt ne na zaznam nejakych deju beznym mobilem/fotakem/kamerou, co zadny slowmo nema. K tomu tam jeste nadela artefakty, cely to rozostri a rozmaze.

    Softwarove jde resit spousta prace s obrazem a videem, ale fakt ne vyrabet chybejici data. To uz je pak prace animatora :)

    S nahravanim takovych ruznych veci jako jsou ty kondiky nebo zhavenim zvedly a v zablesku shorely vodic na plosnaku jsme si vyhrali dost.. a zajimavy to zaclo byt az kolega sehnal 1000fps fotak.. a stejne to bylo jeste srazeny kamsi na 640x480 nebo snad 320x240... ale pak teprve zacaly byt videt veci, ktery u zpomalenych 30-60 fps proste zmizly.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    XMEDA: Mozna vybuch holuba

    kdybys mel dostatecne chytrou AI tak proc ne
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SMOKY: Muzes mi takto prosimte "natocit" vybuch kondenzatoru na 500fps nebo aspon vzlet holuba?

    Ne.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    XMEDA: Vyrobis, vetisnou se ty data v mezisnimku jsou dost dobre odhadnutelny z toho jak vyapdaji ty okolni. Staci na to vycvicit AI.

    Research at NVIDIA: Transforming Standard Video Into Slow Motion with AI
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=MjViy6kyiqs&feature=emb_title
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JOHNY_G: Teď si nerozumíme. Netvrdím že takhle funguje slow-mo režim.
    Na druhou stranu když nahráváš vše ve vysokém framerate a klíčová část trvá chvilku, Tak máš spoustu snímků, které nepotřebuješ a musíš se jich zbavit. Ale ta předcházející část je důležitá kvůli kontextu. Pokud neděláš film, nemusíš se trefit úplně přesně. Ale pokud tě někdo nutil koukat deset minut na zcela zbytečné video, kvůli jednosekundovému záběru... A pak znovu...
    Alespoň pro případy, kdy výš předem, že pro část záběru vysoký framerate nepotřebuješ by to mohlo být užitečné.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ERGOSUM: To vypadá jako něco, co je v praxi totálně nepoužitelné, a proto to takhle nefunguje :-)). Ve slow-mo režimu se nahrává celé video ve vysokém framerate, a ty si až v postprodukci určíš přesně začátek a konec toho akčního momentu, abys nemusel řešit, jestli ses trefil do čudlíku ve správný čas. Do úložiště se to každopádně sype v reálném čase. Proto třeba v případě SD karet potřebuješ určitou rychlostní třídu, abys to mohl používat (stejně tak třeba 4K).

    K původnímu dotazu... V dnešní době už si jinou než dodávanou aplikací fotoaparátu spíše uškodíš. Takřka vždycky je nějaká část obsluhy těch čoček a dalších senzorů větší či menší měrou proprietární, protože androidí Camera API stojí za vyližkapsu a vlastně to ani jinak neumožňuje. V praxi je vhodné tak maximálně na načtení QR kódu nebo nějaké AR značky... Ostatně i telefony v Android One s čistým Androidem si nesou svůj proprietární software pro foťák.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    No vlastně mě teď něco napadlo a nevím, jestli to nějaká aplikace umí. Například
    Golfista přichází k míčku, vytahuje hůl, staví se- mobil ukládá časosběr
    stisknutí
    Golfista se napřahuje- mobil ukládá normální rychlost
    stisknutí
    Golfista odpaluje- mobil ukládá spoustu snímků do RAM a bude ukládat později

    Tedy mobil mění na jednom videu režim ukládání podle požadavku uživatele.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: I tak se to dá napsat.
    LEF: To jsou dvě (resp tři) rozdílné věci. Pro běžné smrtelníky zatím platí.
    1) Foťák udělá hodně snímkú/ s- HW
    2) uloží je jak jsou-- SW
    2a) uloží je ve zdeformovaném čase- SW
    2b) uloží jeden snímek vícekrát, nebo že se má zobrazit delší dobu- SW (může to vypadat divně)
    základ je, ty snímky mít. Pak je to i v postprodukci celkem snadné. Záleží na výkonu, zda to upočítá rovnou, nebo až potom.
    To je to, s čím se setkáš na telefonu. Podobně (svým způsobem opačně)funguje časosběr.

    B) A pak jsou filmařské prostředky. Cihlu letící ze střechy můžeš nakopírovat na různá místa pozadí a podobně. Chce to dost paměti, velké disky a buď chytrý soft, nebo ruční práci. K tomu chceš velký monitor. Je to dostupné i pro amatéry. Vlastně jde o pokročilou retuš.
    Běžný človek se na to podívá rád v kině, možná si to zkusí, ale když zjistí co je s tím práce aby to trochu vypadalo, rád to nechá profesionálům. Podobně funguje soft, co ti ze záběrů památky vymaže zaclánějící lidi.

    Asi nejsnadnějí způsob pro mobil je přepsat soubor, aby ukazoval snímky v nižžší rychlosti, než v jaké byly natočené.
    Ale proč to dělat složitě, když třeba VLC umí změnit rychlost přehrávání.
    A pokud točíš třeba trik na skejtu a chceš aby to vypadalo, budeš mít ve finále proměnnou rychlost a to ti mobil na první dobrou nedá. Takže natočit rychle a pak v klidu zkoušet.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEF: Muzes udelat prolnuty mezisnimky. To je tak vsechno. Ale ty chybejici data v danym case nevyrobis. To je jak kdyz ti prijde vyplata jen v lednu a prosinci a pak ti zamestnavatel rekne at si to rozmelnis na zbytek. Taky to nevyskace z niceho :D
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: Souhlas.
    Až na " Nedava smysl nainvestovat do technologie a pak ji "schovat"."
    To se občas dělá. HW něco umí, ale buď to neumí dokonale, chtějí to u dražších typů, nebo to prostě nedovoluje nějaká legislativa, nebo firemní politika. Případně má tu funkci někdo sw patentovanou.
    Případy kdy něco funguje u modelů pro USA nebo Indii, etc. Ale ne v EU jsou. Tím netvrdím, že jsem to viděl u slowmotion.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam