• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JEREMIUS: Pokud jde o data aplikací tak, jak je chápu já (tj. jejich sandbox), tak ta jsou prostě tam, kde je nainstalovaná aplikace. A dneska většina telefonů nedovoluje přesunout aplikace na SD kartu, takže i data zůstávají v interní paměti. Některé aplikace pracující s většími objemy dat ti nabídnou volbu úložiště ve svém vlastním nastavení, ale je to spíše výjimka. V zásadě se musíš smířit s tím, že přesuneš jen fotky, videa a downloady, a zbytek zůstane v interním úložišti.

    Adoptable Storage jsem jednou měl, a i když rychlost není problém (aby to vůbec šlo zapnout, chce to nějaké UHS, ideálně 80+ Mbps), tak to stejně nechceš. Moc se do toho zapisuje a ještě se to šifruje on-the-fly. Jediná karta, která mi kdy umřela, byla ta adoptovaná. V řádu několika měsíců. A co na ní bylo, je navždy ztraceno :-).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JEREMIUS: při spolehlivosti SD karet (a i s ohledem na jejich rychlost) to není moc dobrý nápad. Každopádně si ověř, že máš funkční zálohování (ať už u google či jiného cloudu).
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ERGOSUM: Potřebuju uvolnit místo z interní paměti a co nejvíc dat mít na SD kartě. Chtěl jsem SD kartu dát jako adaptive storage, ale to bohužel na Huawei P9 Lite nejde. Takže ideálně velké aplikace přesunout celé na SD kartu
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JEREMIUS: Jo takhle. Ty nevíš, kde jsou ta data.?
    nebo chceš změnit místo, kam se budou data ukládat?
    A nebo chceš přesunout celou aplikaci?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ERGOSUM: Já zvládnu kopírovat soubory :-) Ale není mi jasné, jaké jako soubory. Z adresáře Android přesunout na SD kartu? Nezdá se mi, že by to pak fungovalo
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JEREMIUS: Vybrat-přesunout-najet do cílového adresáře-tam by měla být ikonka, kterou to vyklopíš
    děláš to ve správci souborů
    BTW větší přesouvání dělám zvenčí z počítače.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Neporadíte, jak na Huawei P9 Lite (Android 7) přenést data aplikací z interní paměti na SD kartu? SD karta je nastavená jako výchozí uložiště. Co jsem googloval, našel jsem návod

    Step 1: On your Huawei phone, go to “Settings”>” Apps”.
    Step 2: Now, tap “Advanced (bottom of the screen)”>” App Permissions”>” Storage”. Then, choose the respective app ( it should then enable data for selected app saved to the SD card).
    Step 3: To move data from your device’s internal memory to SD card- go to “Tools”>” Files”>” Local (top-right)”>” Internal Storage and/or SD card”.

    Není mi ale jasné, jaké soubory/adresáře mám kam přenést v tom kroku č. 3... Předem díky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HORST_FUCHS: a fotky se nahrají později, třeba až to připojíš do nabíječky?
    to je normální.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    HORST_FUCHS: U některých výrobců je to vícekroková operace. Zkus se podívat sem. A ta wifina se ti nevypíná? Nevidíš po rozsvícení, že by se znovu připojovala? To by asi taky šlo někde vypnout. Rád bych ti řekl kde, ale to by si nesměl každý výrobce všechno předělávat po svém.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    HORST_FUCHS: Některé telefony po zhasnutí displeje ukončují služby na pozadí. Některé dokonce veškerou datovou komunikaci, vyjma periodických synchronizací. Zkus vypnout Google Fotkám optimalizaci baterie.
    ANS
    ANS --- ---
    SMOKY: jojo, taky jsem tady chtel nejdriv machrovat, ze mi to jde, ale pak jsem radsi i vytahnul kabel z modemu a machrovaci post zase smazal :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Ok, zkousel sem offline video, ale nezkousel sem jeste vypnout internet. Pak to opravdu nefunguje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jinak řešení to ma i ted.

    Jde vam internet - Prehravate z TV appky.

    Mate vypadek internetu, nebo jste nekde na hotelu kde nemaji na televizi Netflix appku:

    Pouzijte USBC - HDMI kabel. Pak se vse prehraje z mobilu jak ma.

    Uspesne vyzkouseno mmj v lete na dovolene, vrele doporucuji. Kabel neni tak alegantni jako WiFi, ale jediny narok co na TV mate je volny HDMI input a dostat se k nemu, coz se mi zatim vzdy povedlo.

    Mam pro tyhle ucely muj starší Mate 20 X plny contentu, abych mohl na vylete pustit deckum na libovlne TV co chteji a zaroven mel muj primarni telefon volny a nerusil deckum TV kdyz si treba chci zavolat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Jeden o koze, druhy o voze...

    Rec byla pouze o prehravani z offline.

    Casting aplikace - aplikace pouze rekne appce v TV co ma přehrát, ve smyslu "tohle je ID videa, tohle je cas kde zacni, tohle je hlasitost co mas použít, pust to sama z netu". Pokud je TV bez pripojeni na internet neprehraje nic, tedy stazeny offline obsah v telefonu Ti k nicemu nebude. To by fungovalo pouze pri castingu celeho displeye telefonu.

    Z toho co pises jsem bohuzel pochopil, ze vubec nevis na co jsem se Te dole ptal a cos mi následně porvrdil ze Ti to jde. Takze Ti to tez nejde, dekuji za neprime potvrzeni.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Tak to jak píše JOHNY_G fungovat nebude. Musíš to castovat přímo z appky Netflix.

    To samé umí youtube. Blbost castovat screen mobilu, když to aplikace umí nativně. Takle ti jde stream do mobilu, kterej pak obraz posílá do televize. Nativně jde stream rovnou do tv.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ATAN: Netflix appka je snad v kazde televizi. Xbox nebo PS appka pro Netflix nenabizi oproti appce v TV nic navic. Tzn take neumi ulozit do offline.

    XOX mam doma, tak o tom s dovolenim neco vim - na hry pro predskolaky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY:..Zapnu cast screen na telefonu, vyberu televizi. Uvidim displey teelfonu na televizi, vse ok. Dam YouTube, full screen video, krasne vse funguje. Prepnu se do Netflix app, dam prehravat video a vypada to takhle...
    ATAN
    ATAN --- ---
    pockejte si chvili a poridte si XSX nebo PS5. Bude z nich pekny Netflix klient a obecne media prehravac. A jeste si zahrajete. ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: A castujes screen mobilu nebo castujes primo z Netflix appky ? Z popisu toho, co delas, to neni moc jasny.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JOHNY_G: Diskuze byla o tom, jak castovat neco, co mas z Netflix ulozene offline v mobilu/tabletu. Nejde mi zadnym zpusobem castovat z Netflix appky v televizi, pokud neni online.

    Clovek to nastesti tuk tuk tuk nepotrebuje casto. Ale pri vypadku netu se to muze hodit. Teda... kdyby mi to fungovalo, coz se nedeje.

    Jak jsem psal, doufam ze casem umozni Netflix v Android TV appce stahnout obsah pro offline, jako to jde v Android appce na mobilu a tabletu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam